ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Έκτακτη συνάντηση με θέμα την δικαστική διαμάχη του Δήμου Καβάλας και του ΟΛΚ στην περιοχή Εσκί Καπού, στο νέο λιμάνι γίνεται το πρωί στην Αθήνα. Οργανώνεται από τον Γ.Γ. Λιμένων Κώστα Μουτζούρη με την συμμετοχή και του Γ.Γ. Υποδομών. Θα επιδιωχθεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της απαλλοτρίωσης δημοτικής έκτασης από το δημόσιο ώστε να μην επηρεαστεί το εκτελούμενο έργο επέκτασης και ενίσχυσης του κρηπιδώματος. Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Κωστής Σιμιτσής και ο Αδάμ Κοσμίδης. Το δημόσιο επείγεται να λύσει την διαφορά αφού ο ανάδοχος του έργου στο νέο λιμάνι απειλεί να αποχωρήσει από αυτό! Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη η Περιφέρεια ΑΜΘ εκπονεί μελέτη για τις ΕΟΖ στην περιοχή μας. Αυτή τουλάχιστον φέρεται να είναι η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ερώτηση του ίδιου βουλευτή. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας εξασφαλίστηκε ποσό 500.000 ευρώ περίπου για την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας τους μήνες Ιούλιος και Αύγουστος. «Τα χρήματα είναι μειωμένα κατά 18%» απαντούν οι γιατροί του Νοσοκομείου. Σήμερα το απόγευμα στο Νοσοκομείο θα βρίσκονται Γερμανοί τεχνοκράτες, μεταξύ των οποίων πιθανόν να βρίσκεται και Γερμανίδα Υφυπουργός. «Είστε ανεπιθύμητοι» αναφέρει ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή αναγνώρισε χθες ότι και στην Καβάλα υπάρχει αρκετά σημαντική έλλειψη φθηνών φαρμάκων.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας συζήτησε χθες με εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων του Ν. Καβάλας τρόπους στήριξης της αγοράς κυρίως την περίοδο των εορτών. Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Τελικά τα νέα δρομολόγια από και προς την Θάσο είναι λίγα. Αυτό προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η γραμμή του Πρίνου δεν έχει καθόλου δρομολόγια τις Κυριακές. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λειτουργεί εδώ και 10 περίπου μέρες η σχολή νοσηλευτικής της Καβάλας. Διαπιστώθηκε βλάβη που η ΔΕΗ αργεί να διορθώσει. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπόσχεται γρήγορη πληρωμή της ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στους κτηνοτρόφους του Νομού Καβάλας. Συνεχίζεται η διήμερη αποχή των δικηγόρων. Με ανακοίνωση της η πρόεδρος της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου ζητά την συνδρομή του Δήμου Καβάλας καθώς τα μέτρα φύλαξης διαπιστώνεται ότι είναι ελλιπέστατα.

 

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνει από σήμερα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας. Παρουσιάζεται αύριο το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη το βιβλίο του δημοσιογράφου Ζήση Μπρουκάκη «Παιδιά της προσφυγιάς». Την Κυριακή το πρωί η γιορτή του τσίπουρου στη Ν. Πέραμο. Την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη ταυτόχρονος μητρικός θηλασμός.

 

Ο ΑΟΚ νίκησε χθες το απόγευμα 2-0 τον Παναιγιάλειο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Διοικητικά φαίνεται ότι δρομολογούνται εξελίξεις. Το μεσημέρι συνεδριάζει η διοίκηση της ομάδας, το βράδυ έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ όπου θα αποφασιστεί αύξηση του ΜΚ. Το χθεσινό ματς του ΑΟΚ δεν παρακολούθησε ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Τσοκτουρίδης. Σήμερα αναχωρεί για την Πάτρα η αποστολή της Ένωσης. Αύριο το απόγευμα αντιμετωπίζει τον Απόλλων Πάτρας, με τον οποίο ισοβαθμεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Α1.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης