• 24 Απριλίου 2024,

Ξεκίνησε το πάρτυ !

 Ξεκίνησε το πάρτυ !

Απο χθές Τετάρτη ξεκίνησε το πάρτυ αφού στο ελληνικό κοινοβούλιο εν μέσω θύελλας και θολούρας καλούνται τα 300 παλληκάρια που μας εκπροσωπούνε να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων που στην καλύτερη θα μας αποτελειώσει χωρίς να πονέσουμε καθόλου.

Μπάμ και κάτω.

Είναι αυτό που λέμε μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα.

Μπροστά τα μέτρα που μας αποτελειώνουν και πίσω η δραχμή που μας στέλνει στην πείνα και 50 χρόνια πίσω.

Διαλέγετε και παίρνετε.

Υπάρχει εκτός απο θολούρα και γκρίνια μεγάλος προβλματισμός και αγωνία αφού αν οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ και του ΔΗΜΑΡ φρενάρουν τα μέτρα η Ελλάδα θα βουλιάξει και δεν ξέρω ποιός θα ασχοληθεί μετά μαζί μας.

Θα μου πείς και τώρα που ασχολούνται , ασχολούνται για να μας δανείζουν λεφτά και να μας τα παίρνουν διπλά.

Δηλαδή με αυτόν το μοτίβο σωτηρίας που έχουν επιλέξει για να μας σώσουν τα έχω παίξει αφού μοιάζουμε σα να είμαστε στην μέση του Ωκεανού να κολυμπάμε χωρίς σωσίσβιο και να έχουμε τους μπάμπουλες της τρόϊκας απο πάνω μας να στοιχηματίζουν για το πόσο θα αντέξουμε.

Τουλάχιστον μέχρι και πρίν απο κανα τρίμηνο τα στοιχήματα για την ελληνική αντοχή πέφτανε σύννεφο.

Ισως να αραιώσανε τώρα που η απόφαση για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οριστική και έτσι δεν υπάρχει νόημα.

Πάντως να ξέρετε οτι τα επόμενα 24ωρα θα περάσουμε δύσκολα αφού η ψήφιση των μέτρων θα περάσει απο πολλά κύματα.

Είναι τα γνωστά “πότε φύλλα πότε μήλα.”

Αντάρτης σήμερα και αρχηγός αύριο !

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ΔΗΜΑΡ επιμένει να λέει οχι στα εργασιακά και στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αντάρτικο με πρωτεργάτη τον Σκανδαλίδη που βγαίνει σήμερα μπροστά ώς αντάρτης θέλοντας να εξαργυρώσει αυτή του την πρωτοβουλία με μια ενδεχόμενη σοβαρή υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται οτι σύντομα θα έχει εσωτερικές εκλογές αφού ο Βαγγελάκης δεν θα αντέξει για πολύ.

‘Εχει ανοίξει πολλά μέτωπα και δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Μπορεί να είναι ο πιο έξυπνος και ικανός πολιτικός στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ αλλα δεν έχει μέλλον ώς αρχηγός του κόμματος.

Απο την στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στο πλευρό του Γιώργου το παιχνίδι χάθηκε.

Δεν μπορούσε ο Βενιζέλος να αρνηθεί το υπουργείο γιατί αν το έκανε θα έπεφτε η κυβέρνηση και έτσι θα ήτανε η δεύτερη φορά που μέσα σε λίγους μήνες θα αμφισβητούσε τον Γιώργο και θα έριχνε στην ουσία με την άρνηση του την κυβέρνηση.

Και σε εκείνη την περίπτωση θα τελείωνε και τώρα που ακολούθησε τον άλλο δρόμο τέλειωσε αλλα για διαφορετικούς λόγους.

Για τον Βενιζέλο το παιχνίδι χάθηκε όταν έχασε τις εσωκομματικές εκλογές και ήρθε δεύτερος πίσω απο τον Παπανδρέου.

Σήμερα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και με όλα αυτά που έχουν μεσολαβήσει ο Βενιζέλος αποτελεί για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ξαναζεσταμένο φαγητό και δεν έχει καμμία ελπίδα να γυρίσει το κλίμα υπέρ του και να συσπειρώσει και πάλι τον κόσμο γύρω απο το κόμμα.

Η τελευταία ελπίδα του ΠΑΣΟΚ για να μαζευτεί ως κόμμα είναι να αλλάξει αρχηγό και αν φθάνει αυτό αφού μπορεί και αυτό στην πράξη να μην είναι αρκετό.

O Sandy βγάζει πρόεδρο τον ΟΜΠΑΜΑ

Οσο αφορά τα υπόλοιπα να ξέρετε οτι στις ΗΠΑ όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσει ο ΟΜΠΑΜΑ αφού θα τον βγάλει και μάλιστα με διαφορά ο Sandy.

Ο τυφώνας που πέρασε και τα πήρε όλα θα δώσει την νίκη στον ΟΜΠΑΜΑ που θα βρεί την ευκαιρία να παρουσιάσει την ανθρώπινη πλευρά του και να μοιράσει λεφτά αφού όλοι όσοι επλήγησαν απο τον τυφώνα τις επόμενες ημέρες θα κολυμπάνε μέσα στα δολλάρια.

Ξέρετε τι χρήμα έχει να κόψει τώρα ο ΟΜΠΑΜΑ ;

Ο τυφώνας ήρθε μερικές εβδομάδες πρίν απο τις εκλογές και πλέον όσοι επλήγησαν θα πρέπει να θεωρούν τους ευατούς τους τυχερούς αφού θα πάρουν πολύ χρήμα προκειμένου να ξεπεράσουν και υλικά και ψυχολογικά τον τυφώνα αυτό.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Η Τετάρτη ήτανε η πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων απο την μερίδα των ΜΜΕ που δεν θέλουν να αφήσουν το υγιές ταμείο τους και να ενσωματοθούνε στον προβληματικό ΕΟΠΥΥ.

Εαν δεν αποσυρθεί το συγκεριμένο νομοσχέδιο νομίζω οτι η απεργία της Τετάρτης ήτανε μόνο αρχή.

Κατα τα άλλα εδώ είμαστε και μακάρι να είμαστε γεροί για να τα ζήσουμε όλα.

Και τα καλά και τα άσχημα.

Να παιρνάτε καλά και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας και ιδιαίτερα τους φίλους σας γιατί απο τους εχθρούς ξέρεις και φυλάγεσαι.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης