ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας φύλαγαν όλη τη νύχτα την περιοχή πάνω από την Χωράφα, όπου χθες το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά. Τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά, αυτή τη φορά σε δασική έκταση πλησίον του Βουνοχωρίου. Η φωτιά τέθηκε τα ξημερώματα υπό έλεγχο. Η φωτιά στην Χωράφα έκαψε δασική έκταση 40 περίπου στρεμμάτων, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ήταν έργο εμπρηστών. Ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αναζητά δύο άτομα που με δίκυκλο κινούνταν στην ίδια περιοχή λίγο πριν την έναρξη της φωτιάς. Κατά περίεργο τρόπο η φωτιά στην Χωράφα εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου προτείνεται να συνεχιστεί η Περιμετρική οδός. Ο Σύλλογος Κατοίκων Χωράφας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την κατάσβεση της. Δηλώνει επίσης την αντίθεση του η Περιμετρική οδός να διασχίσει το ίδιο δάσος.

 

Το προσωπικό του ΣΔΟΕ Καβάλας κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία ότι προ λίγων ημερών βρήκε έξω από την υπηρεσία εντόσθια ζώου. Νέα μικρή καθυστέρηση προκύπτει στη διαδικασία πληρωμών των δικαιούχων της Κοινωφελούς Εργασίας. Πρώτη θα πληρωθεί η Πνοή, ο έλεγχος των δικαιολογητικών της οποίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πάλι όμως υπάρχει πρόβλημα, λόγω της συνεργασίας του συλλόγου με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το προσωπικό του οποίου βρίσκεται σήμερα σε δεύτερη μέρα απεργίας. Λογιστικό γραφείο της Χρυσούπολης φέρεται να ενεπλάκη σε απάτη σε βάρος του ΙΚΑ από την οποία το ταμείο έχασε 100.000 ευρώ. Κλειστοί θα είναι οι Δήμοι όλης της χώρας το διήμερο 12 και 13 Σεπτέμβρη, αποφάσισε χθες η συνέλευση της ΚΕΔΕ. Οι διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση συνεχίζονται. Από αύριο Σάββατο τα φαρμακεία του Νομού Καβάλας διακόπτουν την χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συνεχίζεται ως τις 3 το μεσημέρι η εκλογική διαδικασία μεταξύ των εργαζόμενων στη ΒΦΛ. Έφθασαν χθες στην Καβάλα τα βιβλία για τα δημοτικά σχολεία του Νομού. Η διανομή τους αρχίζει σήμερα. Πρώτη συνάντηση με τα ΚΤΕΛ της ΑΜΘ είχε χθες στην Κομοτηνή ο Άρης Γιαννακίδης. Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε πρωτοβουλία να πληρωθούν οι μαθητικές μετακινήσεις της προηγούμενης σχολικής περιόδου. Στις 10 το πρωί στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο νέα σύσκεψη για να μην κάψουν οι αγρότες τις καλαμιές των αγροτικών τους εκτάσεων. Μέσα σε 6 εργάσιμες μέρες ολοκληρώθηκε το έργο της ασφαλτόστρωσης στον Άγιο Σίλα. Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για την επίσχεση εργασίας του προσωπικού του ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας.

 

Σήμερα το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων μουσική εκδήλωση του Δ. Ωδείου με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου. Το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στην Παναγία και στο δάσος των Πεντακοσίων. Αύριο βράδυ στο Όσκαρ μουσική εκδήλωση με την παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος Πρεβέζης. Τρεις ακόμη αιτήσεις κατατέθηκαν χθες στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή. Το απόγευμα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» συνάντηση τοπικών ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων και της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ. Θα οργανωθεί μαθητικός θεατρικός διαγωνισμός που θα γίνει τον προσεχή Χειμώνα.

 

Αρνητική στην αύξηση των ομάδων είναι η Φουτμπολ Λιγκ. Παρόλα αυτά παρέπεμψε το θέμα σε νέα σύσκεψη που θα γίνει μάλλον την Τρίτη, με την συμμετοχή ΕΠΟ-Πολιτείας-Σούπερ Λιγκ. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής ζητούν κι άλλα χρήματα από την Πολιτεία.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης