ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Το θέμα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, που κινδυνεύει να «απορροφηθεί» από τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, απασχόλησε χθες βράδυ την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν αντίθετοι. Χθες για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης συνάντησε στην Αθήνα τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη. Ο τελευταίος υποσχέθηκε αυτοτέλεια των λιμανιών της Καβάλας αλλά και την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του νέου λιμενικού συστήματος που δημιουργούν μαζί τα λιμάνια Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης- Βόλου- Καβάλας. Μάλλον αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα η σύσκεψη τοπικών φορέων και βουλευτών, η οποία επρόκειτο να γίνει αύριο στα γραφεία του ΟΛΚ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων υποστηρίζει την συνέχιση του έργου στο νέο λιμάνι, με χρήση αδρανών υλικών από τον παρακείμενο λόφο των Άσπρων Χωμάτων. Και ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ενημερώθηκε χθες για την ΒΦΛ, από αντιπροσωπεία συνδικαλιστών. «Αφού η εταιρία πάει καλά, μη φοβάστε τίποτα» είπε ο κ. Κουβέλης. Δεν αλλάζει η έφορος Καβάλας Σμαρώ Μουσμούλη. Προετοιμάζεται η λειτουργία της υπηρεσίας και με το προσωπικό της εφορίας Ελευθερούπολης.

 

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού θα κάνει ο Δήμος Παγγαίου. Πρόκειται για 1 θέση οδηγού, 2 χειριστών μηχανημάτων και 15 εργάτες καθαριότητας. Κατάθεση αιτήσεων ως τις αρχές Γενάρη. Ολοκληρώνεται η προανάκριση της Π.Υ. Ελευθερούπολης για την φωτιά στην μονοκατοικία της Μεσορόπης. Επιβεβαιώνεται ότι το περιστατικό άρχισε από την ξυλόσομπα. Πληρώθηκαν χθες οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωφελής Εργασία, των ενδιάμεσων φορέων Πνόη και Σύλλογος Νέας Καρβάλης. Από μηδενικής βάσης καταρτίζεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας για το 2013 όπως και το τεχνικό πρόγραμμα. Την μεγάλη αυτή αλλαγή προκάλεσε πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα στους δήμους για έργα μειώνονται ακόμη περισσότερο. Αναβάλλεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη σήμερα. Το μεσημέρι συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Με κοινή ανακοίνωση τους Ενεργειακή Αιγαίου και Καβάλα Όιλ διαμαρτύρονται επειδή παρά τις εξαγγελίες δεν ανανεώθηκαν ακόμη οι άδειες από το κράτος για τα υφιστάμενα κοιτάσματα στον κόλπο της Καβάλας. Ο Υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι πληρώνεται το Αστικό ΚΤΕΛ χρήματα που του οφείλονται για δωρεάν μετακινήσεις επιβατών στην Καβάλα από το 2010.

 

Το πρωί Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Πνοής στο Εμπορικό Κέντρο. Το απόγευμα στο αρχαιολογικό μουσείο εκδήλωση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας με καλεσμένο ομιλητή τον καθηγητή πανεπιστημίου Γιώργο Γραμματικάκη. Εγκαινιάζεται το απόγευμα στο εμπορικό κέντρο έκθεση ζωγραφικής της Κλάρας Φαντίνι. Στο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 9 το βράδυ ο Θωμάς Κοροβίνης διαβάζει το τελευταίου βιβλίο. Μαζί του ο Αργύρης Μπακιρτζής.

 

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΑΟΚ κερδίζοντας 1-0 την ΑΕΚ στην Αθήνα. Το γκολ ο Ενσαλίβα. Επόμενος αντίπαλος του ΑΟΚ ο Ολυμπιακός. Η Ένωση ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Κιερόν Ατσάρα, ύψους 2, 08. Αύριο παίζει για το κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στην Καλαμίτσα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης