Ολοκληρώνεται η προανάκριση για την τραγωδία της Μεσορόπης

 Ολοκληρώνεται η προανάκριση για την τραγωδία της Μεσορόπης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την προανάκριση για το τραγικό περιστατικό στη Μεσορόπη Παγγαίου, όπου η φωτιά σε μονοκατοικία προκάλεσε το θάνατο τριών παιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, τα οποία προέρχονται από την προανάκριση, η οποία είναι οριστική, επιβεβαιώνεται το αρχικό συμπέρασμα των πυροσβεστών, ότι η φωτιά στο σπίτι προκλήθηκε από τη ξυλόσομπα. Οι καταθέσεις που δίνουν οι μεγαλύτεροι στην ηλικία, μέλη όλοι της ίδιας οικογένειας, ξεκαθαρίζουν ότι αιτία της φωτιάς ήταν η ξυλόσομπα.

Από την ίδια προανάκριση προκύπτει ότι η ξυλόσομπα βρίσκονταν στο ισόγειο της τριώροφης κατοικίας. Τα μπουριά ανέβαιναν από το ισόγειο, προς την οροφή του σπιτιού. Εκεί όπου τα μπουριά συναντούσαν το πάτωμα του 1ου ορόφου, εκδηλώθηκε η φωτιά.

Αυτοί που την είδαν πρώτοι, ο παππούς και η γιαγιά, προσπάθησαν από τη μια να ξυπνήσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν, από την άλλη ν΄ αντιμετωπίσουν τη φωτιά ρίχνοντας σε αυτήν νερό.

Η φωτιά όμως επεκτάθηκε γρήγορα, καθώς το πάτωμα – όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες – είχε λούστρο, αρκετά εύφλεκτο υλικό. Η συνέχεια είναι λίγο – πολύ γνωστή και τραγική.

Όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση και το πόρισμα από πλευράς της υπηρεσίας, το υλικό αυτό θα προωθηθεί στην εισαγγελία Καβάλας, η οποία θα αναλάβει την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος.

Τα στοιχεία που εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι πυροσβέστες, δεν αλλάζουν τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού από την πρώτη στιγμή, είχε διαπιστωθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη ξυλόσομπα.

Απλά προκύπτει ότι, κατά την εκτίμηση των μεγαλύτερων της οικογένειας, η φωτιά την ώρα που έγινε αντιληπτή, μπορούσε ν΄ αντιμετωπισθεί, δεν είχανε όμως υπολογίσει το πόσο γρήγορα αυτή θ΄ απλωθεί σε όλο το σπίτι, προκαλώντας τη γνωστή μεγάλη καταστροφή, το χαμό τριών νέων ανθρώπων.

 

Διαβάστε επίσης