ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Καθημερινό θα είναι το δρομολόγιο που θα εκτελεί από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα το καταμαράν, φέρνοντας πρόσφυγες. Χθες κατέπλευσε στις 10 το βράδυ αν και πρόθεση της εταιρίας είναι η άφιξη του πλοίου να γίνεται στις 7 κάθε απόγευμα. Η πιο πάνω εξέλιξη προκαλεί εντύπωση αφού το εισιτήριο του καταμαράν είναι 80 ευρώ το άτομο ενώ στα άλλα πλοία μόνο 35 ευρώ. Το καταμαράν έρχεται από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Παρά την χθεσινή δυνατή βροχή δεν υπήρξαν προβλήματα στον Νομό Καβάλας. Από αύριο ο καιρός βελτιώνεται. Ως την Δευτέρα θα έχουν πραγματοποιήσει γενικές συνελεύσεις οι αγροτικοί σύλλογοι της ΑΜΘ προκειμένου να συμφωνήσουν σε κινητοποιήσεις. Το σωματείο ιδιοκτητών Ταξί «Η Πρόοδος» υποστηρίζει ότι με δικαστική απόφαση την περασμένη Τρίτη δικαιώθηκε σε σχέση με το Αστικό Κτελ και τα δρομολόγια που αυτό εκτελεί με πρόσφυγες. «Επί της ουσίας η απόφαση δεν αλλάζει τίποτα» απαντούν οι εκπρόσωποι του Αστικού ΚΤΕΛ. Λόγω βροχής μετατέθηκε για την Τρίτη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που επρόκειτο να γίνει χθες στην πλατεία Ελευθερίας. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης θα βρίσκεται το πρωί στην Καβάλα λόγω ημερίδας που οργανώνει στον Μπάτη ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας. Ο Δήμος Καβάλας θα βοηθήσει την Π.Ε. Καβάλας στην αποκομιδή των σκουπιδιών που βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου του διοικητηρίου.

Το ίδρυμα Αγία Μαρίνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί Παυλίδη- Μαρκόπουλο για την υποστήριξη που του παρέχουν. Επαγγελματίας του Νομού Καβάλας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για χρέος στην εφορία 108.000 ευρώ. Από την Δευτέρα ως την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Καβάλα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Τέλειωσε το έργο στατικής ενίσχυσης στο κτίριο του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά. Το σχολείο είναι πιθανό να επαναλειτουργήσει τον Γενάρη. Παρέμεινε πρόεδρος στους λογιστές φοροτεχνικούς του Ν. Καβάλας ο Νίκος Πατέλης. Σήμερα ψηφίζουν νέα διοίκηση της Ένωσης τους οι γιατροί του Νοσοκομείου. Ο Δήμος Καβάλας καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να έχει αποτέλεσμα ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων για όλο το 2016. Ο διαγωνισμός κινδυνεύει λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και ενστάσεων. Κυκλοφοριακές αλλαγές αύριο το απόγευμα στο κέντρο της Καβάλας, την Παναγία και το Φάληρο λόγω του νυχτερινού αγώνα δρόμου.

Σήμερα το απόγευμα εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ένωσης αφιερωμένη στη γυναίκα της Πίνδου. Από το πρωί εθελοντική αιμοδοσία στη ΛΑΦ. Αύριο εκδήλωση του ΚΚΕ για την παρουσίαση βιβλίου με θέμα το κόμμα στον Ελληνοιταλικό πόλεμο. Αύριο το απόγευμα χορευτική εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης. Την Κυριακή το απόγευμα στο Όσκαρ εκδήλωση για την επέτειο του ΟΧΙ από την Θρακική Εστία και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Με τον Μέντλιν και όχι με τον νεοαποκτηθέντα Ρόμπινσον θα αντιμετωπίσει τον Κόροιβο η Ένωση αύριο στις 5 το απόγευμα στην Καλαμίτσα. Έλυσε τη συνεργασία του με τον ΑΟΚ ο Ιάσωνας Παντελίδης, πιθανόν να συνεργαστεί με το Βυζάντιο.

 

Διαβάστε επίσης