μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Υπάρχουν δύο μεταξύ τους αντίθετες απόψεις. Η μία εκφράστηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά. Όταν μας επισκέφθηκε και ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για κινητοποιήσεις. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξελέγη πρόσφατα, ο κόσμος έχει υπομονή. Την περιμένει- είπε- για να την κρίνει αργότερα. Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Καββαθάς απέρριψε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων. Αναγνώρισε φυσικά ότι ο κόσμος αυτός πιέζονταν και πιέζεται. «Ξέκοψε» ωστόσο τις προτάσεις για διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, κλείσιμο μαγαζιών.

 

Οι αγρότες της ΑΜΘ άρχισαν και συνεχίζουν να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Η πρώτη τους συγκέντρωση στην Ξάνθη προχθές έβαλε τις βάσεις. Θα υπάρξει συνέχεια με τελικό στόχο τις κινητοποιήσεις τον Νοέμβρη. Το ερώτημα παραμένει: Ποιο εκ των δύο είναι το σωστό; Αυτό που ισχυρίζεται ο Καββαθάς ή αυτό που ετοιμάζουν οι αγρότες (όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε όλη την Ελλάδα); Δεν είναι εύκολη η απάντηση.

 

Μετά τις εκλογές η Κυβέρνηση άρχισε να κυβερνά. Αυτό δεν θέλαμε; Αυτό κάνει. Κυβερνά με έναν τρόπο που δεν περιμέναμε. Αποφασίζει συνεχώς εισπρακτικά μέτρα. Δεν είναι μόνο ο νέος ΕΝΦΙΑ. Είναι ένα σωρό άλλα. Κι άλλα τόσα που έρχονται. Μα τρελάθηκαν; Δεν βλέπουν ότι αντοχές δεν υπάρχουν στον κόσμο; Αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό- που είναι το πιθανότερο- τότε θα πείσουν ακόμη και τον μετριοπαθή Καββαθά. Να αφήσει τους σχολιασμούς για να βγει στους δρόμους…

 

Χαίρεται η Κυβέρνηση για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Ενός σοσιαλιστή που στην πατρίδα του βρίσκεται σε μεγάλη πτώση. Δεν εννοούμε τα ερωτικά σκάνδαλα που προκάλεσε. Εννοούμε την πολιτική που ακολουθεί. Η οποία δεν είναι ότι προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Εκτός των άλλων ο κ. Ολάντ αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς λίγος για να φρενάρει την Γερμανική πολιτική. Η Μέρκελ δεν σταματά ούτε με 10 Ολάντ. Προς τι λοιπόν οι αυξημένες προσδοκίες από την επίσκεψη του που άρχισε χθες στην Αθήνα;

 

Κυβερνώ σημαίνει λύνω προβλήματα. Διορθώνω καταστάσεις. Αλλάζω νοοτροπίες. Η υπό τον κ. Τσίπρα κυβέρνηση αφού σιγούρεψε το τρίτο μνημόνιο τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα χρήματα που έχει ανάγκη. Δεν την ενδιαφέρει με ποιόν τρόπο, αρκεί να γεμίζουν τα ταμεία. Χρήματα που αμέσως μετά θα επιστρέψουν στους δανειστές ως οι απαραίτητες δόσεις που πρέπει να καταβληθούν. Μεγάλο φορτίο φορτώνεται στις πλάτες των ελλήνων. Ένα ακόμη βαρύ κι ασήκωτο.

 

Επί Παπανδρέου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και τον ανέτρεψε. Επί Σαμαρά τα ίδια. Η σημερινή διακυβέρνηση είναι κάτι χειρότερο. Ας το έχουν στο μυαλό τους εκεί στην Αθήνα. Κι όπως λένε όσοι ξέρουν, οι χειρότερες διαδηλώσεις είναι αυτές που δεν έγιναν ακόμη. Μήπως είναι αυτές που τώρα αποφασίζουν οι αγρότες; Αυτές που σκέπτονται να προγραμματίσουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες;

 

Συμπολίτης βρέθηκε στις 5 χθες το απόγευμα στο κλειστό κολυμβητήριο. Εκείνη την ώρα έβρεχε. Του έκανε εντύπωση ότι από την στέγη έμπαιναν σε πολλά σημεία νερά. Απόρησε και μας μετέφερε την αρνητική εντύπωση που σχημάτισε. Τι να του πεις τώρα; Ότι αυτή η κατάσταση είναι συνηθισμένη όσο η ζημιά στην στέγη δεν βελτιώνεται; Μπορείς να τον πείσεις με αυτή την πραγματική εξήγηση; Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια. Το κτίριο έχει κουσούρι, όλοι το ξέρουν αλλά δεν μπορούν να το διορθώσουν. Επί Σιμιτσή έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια. Επί Τσανάκα άρχισε μία ακόμη, η οποία μπορεί να αργεί αλλά στο τέλος μπορεί να φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Υπομονή.

 

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας, στη χθεσινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τα έξοδα για το ταξίδι της Δημάρχου στην Αθήνα. Δεν αναφέρθηκε πότε αυτό θα γίνει. Σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα. Το συγκεκριμένο ταξίδι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Η κ. Δήμαρχος (αναφέρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή) θα ταξιδέψει στην Αθήνα με αυτοκίνητο. Όχι δικό της αλλά του Δήμου Καβάλας.

 

Εν τω μεταξύ ο κ. Τσουμπάκης πρόεδρος της Θρακικής Εστίας, είναι σίγουρος ότι στην εκδρομή του συλλόγου στη Σηλύβρια της Τουρκίας (την άλλη εβδομάδα) θα τους ακολουθήσει και η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Το ίδιο είχε γίνει πέρσι με επιτυχία, το ίδιο θα γίνει και φέτος. Τελικά φαίνεται να «έπεσαν» πολλά ταξίδια μαζεμένα στο Δημαρχείο αυτό το διάστημα.

 

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Ηλίας Καλανταρίδης έλεγε χθες ότι η διαδικασία προμήθειας ρούχων είναι στην τελική της ευθεία. Σύντομα τα ρούχα (οι στολές) των δημοτικών αστυνομικών θα παραληφθούν και θα χρησιμοποιηθούν. Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε επίσης ότι η εταιρία που μέσω διαγωνισμού θα τα προμηθεύσει είναι τοπική. Μια άλλη τοπική εταιρία θα αναλάβει να προμηθεύσει τον υπόλοιπο εξοπλισμό της νέας δημοτικής αστυνομίας.

 

Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη δικάζεται στο Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης η υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης. Πέρασαν 5 χρόνια από την ομολογημένη υπεξαίρεση αλλά η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη. Μεσολάβησαν δύο αναβολές. Μία μετά από αίτημα του βασικού (όχι μοναδικού) κατηγορούμενου, μία δεύτερη λόγω των εκλογών πέρσι. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ισχυρίζονται ότι τρίτη αναβολή είναι απίθανο να υπάρξει. Εκτός αν πάλι προκηρυχθούν εκλογές… Ζούμε στην Ελλάδα, όπου όλα είναι πιθανά.

 

Σήμερα οι γιατροί του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ψηφίζουν τη νέα διοίκηση της Ένωσης τους. Θα εκλεγούν και οι 7 υποψήφιοι. Είναι 7 υποψήφιοι για 7 θέσεις. Στο Νοσοκομείο ήδη συζητείται ότι πιθανός νέος πρόεδρος είναι ο κ. Στάθης Τσαρίδης. Υπάρχει μεγάλη ανανέωση του συμβουλίου αφού μόνο 2 στους 7 ήταν στο προηγούμενο.

 

Διαπιστώνεται μεγάλη κίνηση μέσα στο λιμάνι κάθε φορά που αναμένεται πλοίο με πρόσφυγες. Το προσωπικό του Λιμεναρχείου έχει μεγαλύτερη ετοιμότητα πριν έρθει το πλοίο παρά από την άφιξη του και μετά. Η κίνηση δημιουργείται από τους εθελοντές που μπαίνουν στο λιμάνι με τα αυτοκίνητα τους για να ξεφορτώσουν εκεί που θα τους υποδειχθεί, τα τρόφιμα που θα μοιραστούν στους πρόσφυγες. Μπερδεύονται άνθρωποι, ρούχα, νερά, φαγητά και αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να δημιουργείται κατάσταση ολίγον επικίνδυνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης