• 30 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Οι 4 Δήμοι του Νομού Καβάλας έλαβαν χθες επιστολή της ΚΕΔΕ με την οποία καλούνται να αποστείλουν αναλυτικό κατάλογο των έργων του ΕΣΠΑ τα οποία λόγω της κρίσης σταμάτησαν. Πρόθεση της ΚΕΔΕ είναι να ζητήσει παράταση της προθεσμίας περαίωσης των έργων από τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε τα έργα του ΕΣΠΑ να τελειώσουν εντός του 2016. Απαραίτητη θεωρεί την παράταση και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το μεσημέρι θα βρίσκεται στον Ν. Καβάλας για να επισκεφθεί έργα του ΕΣΠΑ ο Γιώργος Παυλίδης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέστου ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της πρώτης γεώτρησης για τη γεωθερμία. Αυτή έφθασε σε βάθος 750 μέτρων κι ήταν πετυχημένη. Ο Δήμος Νέστου προχωρά σε πρόσληψη δύο ναυαγοσωστών μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρίας παρά το ότι αργεί η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι πολίτες βοηθούν τις έρευνες της Α.Δ. Καβάλας για την εξιχνίαση του περιστατικού στην Κακόπλακα. Δίνουν στοιχεία υπόπτων που κυκλοφορούν στις ακτές Καλαμίτσα- Μπάτης- Τόσκα. Γυναίκα οδηγός τραυματίστηκε χθες το πρωί στην Εγνατία οδό, πλησίον της ΒΦΛ, όταν τον αυτοκίνητο της εξετράπη της πορείας του καθώς προσπάθησε να αποφύγει προπορευόμενο όχημα που είχε ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης. Δύο νεαροί 20 και 23 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά χθες το μεσημέρι στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με επιβατικό όχημα. 35χρονος  ημεδαπός συνελήφθη στο Νέστο επειδή μετέφερε 11 λαθρομετανάστες.

 

Μπορεί και να μην αλλάξουν έδρα το 5ο και το 6ο νηπιαγωγείο αφού εξετάζεται να λειτουργήσουν ένα ακόμη έτος στο πρώην Πειραματικό Γυμνάσιο. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση του Δήμου που το β’ τρίμηνο του έτους ήταν καλή. 6.000 ευρώ θα διατεθούν για την αποκατάσταση ζημιών στο δρόμο προς την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Δεύτερη Παιδική Χαρά για ΑμΕΑ κατασκευάζεται στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Με κλιματισμό λειτούργησαν χθες όλη την ημέρα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας αλλά η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη. Συνάντηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Gimmie Shelter έγινε χθες στο ξενοδοχείο Λούσυ. Κριτική και προτάσεις από τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τραϊφόρο όσον αφορά τη λειτουργία επιτροπής της Περιφέρειας με αντικείμενο τον πολιτισμό.

 

Ο Σύλλογος Φίλων της Παιδόπολης συναντά σήμερα τον πρόεδρο της Σωτήρη Σωτηριάδη. Το βράδυ αρχίζει στην Κεραμωτή το φεστιβάλ Πλάι στο Κύμα. Σάββατο και Κυριακή εκδηλώσεις στη Χωράφα, από τον σύλλογο της συνοικίας. Αύριο στη Νέα Πέραμο χορωδιακή συνάντηση. Δύο μαθητές του δημοτικού ωδείου διακρίθηκαν στο 32ο φεστιβάλ κιθάρας που έγινε στον Βόλο.

 

Σέντερ φορ απέκτησε ο ΑΟΚ, το όνομα του θα ανακοινωθεί σήμερα. Η διοίκηση της ομάδας συμφώνησε με τον Δήμο για την κατασκευή στεγάστρου στην θύρα 7 του «Ανθή Καραγιάννη». Το θέμα θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του αρχές Αυγούστου. Στο γήπεδο της Ελευθερούπολης οι προπονήσεις του Βυζαντίου. Δοκιμές παικτών στον Νέστο.

Διαβάστε επίσης