ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τους Δημάρχους, θέμα των οποίων είναι το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου για τα λιμάνια. Πέραν του ότι το Υπουργείο υποχωρεί ως προς τους όρους συγχωνεύσεων των περιφερειακών λιμανιών, ανάβει πράσινο φως στην τοπική αυτοδιοίκηση για να δημιουργήσει δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ένα εξ αυτών θα γίνει στην Καβάλα. Θα αφορά τα λιμάνια των Σφαγείων, της Καλαμίτσας και της Νέας Καρβάλης. Ομόφωνα χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε μικρές σχετικά μειώσεις στα τιμολόγια του νερού. Ειδική πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στην χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συμμετείχε ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Σάββας Εμφιετζής. Η Αστυνομική Διεύθυνση αναζητά 52χρονο κάτοικο Καβάλας που μετά από καταγγελία της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι από το 2008 έως σήμερα προέβαινε σε ρευματοκλοπή στο διαμέρισμα του. Η ζημιά στη ΔΕΗ υπολογίζεται στις 6.000 ευρώ. 400 περίπου πικροδάφνες που ο Δήμος Καβάλας φύτεψε το Φθινόπωρο στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου προς το Παληό, έκλεψαν άγνωστοι. Κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων. Στο εργοστάσιο της ΒΦΛ θα βρίσκεται σήμερα ο Γιάννης Τσάρας. Αναμένεται να συναντήσει και να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων.

 

Νωρίς το πρωί θα βρίσκεται στον Νομό Καβάλας ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πριν το απόγευμα μιλήσει στο ΤΕΙ θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Χρυσούπολης, τον Μητροπολίτη, την ΝΟΔΕ, το Δημαρχείο Καβάλας και την Παιδόπολη. Τον προϋπολογισμό του 2013 συζητούν το μεσημέρι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Μικρά προβλήματα στην πόλη της Καβάλας δημιούργησε η χθεσινή απογευματινή βροχή. Υποχώρησε το οδόστρωμα στην οδό Λεωνάτου. Ο δρόμος είναι προσωρινά κλειστός. Στον ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει το ΚΕΦ Ελευθερούπολης. Εκπρόσωποι των αγροτών του Νέστου θα βρίσκονται την Κυριακή στην Κατερίνη, σε μεγάλη συνάντηση αγροτών όπου δεν αποκλείεται να αποφασιστούν κινητοποιήσεις. Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες θα γίνει το Σάββατο το πρωί στον χώρο του Τελωνείου.

 

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Καρβάλη, για την γιορτή του Αγίου Γρηγορίου. Το βράδυ στο δημοτικό ωδείο μουσική εκδήλωση. Το Σάββατο κόβουν πίτα οι συνταξιούχοι του δημοσίου. Την Κυριακή το πρωί ίδιες εκδηλώσεις από την Διασωστική Ομάδα, το παράρτημα Καβάλας της Μαθηματικής Εταιρίας, τον Σύλλογο Πολυτέκνων. Την Κυριακή το απόγευμα κόβει πίτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής και η Θρακική Εστία. Την Δευτέρα συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή τουρισμού.

 

Αποφυλακίστηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΚ Σταύρος Ψωμιάδης. Ο ΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Καλλιθέα. Διαιτητής ο κ. Κατσικογιάννης από τον σύνδεσμο Ηπείρου. Μένει στην ομάδα ο Πακάλτσης. Στην Αθήνα βρίσκεται η Ένωση όπου προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης