• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Οριστικό και δυναμικό όχι στο προτεινόμενο από την ΔΕΠΑ πλωτό LNG είπαν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης. Αυτό έγινε μετά την ενημέρωση για το σχέδιο που έκανε στο πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης. Την ίδια περίπου ώρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στελέχη της ΔΕΠΑ επέμεναν για την πρόταση τους σε συνάντηση με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μάρτυρες υπεράσπισης κι ο Άγγελος Σμυρλόγλου κατέθεσαν χθες στον ειδικό ανακριτή για την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Η δημοσιογράφος από την Δράμα με αίτηση και προσφυγή της ζητά να μειωθεί το ποσό εγγύησης 10.000 ευρώ που πρέπει να καταβάλλει. Ένα γιγαντιαίο αεροπλάνο Αντόνοφ βρίσκεται από χθες στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Το αεροπλάνο θα αναχωρήσει αύριο για την Ζυρίχη. Αυτού του τύπου τα αεροπλάνα μεταφέρουν μόνο εμπορεύματα. Ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος ζήτησε χθες από τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο να αλλάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη παρέλαση της Καβάλας. Ίδια άποψη διατύπωσαν κι οι άλλοι τρεις τοπικοί βουλευτές. Με απόφαση του ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος κήρυξε ιστορικούς τόπους τις περιοχές Πεντακόσια, Χίλια, Δεκαοκτώ. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε τεχνική εργασία στις κατοικίες αυτών των περιοχών αν νωρίτερα δεν εξασφαλιστούν όλες οι προβλεπόμενες άδειες.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Αμέσως μετά υποδέχεται στο γραφείο του τον πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα και την Ιωάννα Δεσποτοπούλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος και η Δημωφέλεια ετοιμάζουν το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας 1.200 Τούρκων επισκεπτών που έρχονται στην Καβάλα νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην παραλία Οφρυνίου. Κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ Καβάλας θα συμμετάσχει την Πέμπτη στο μεγάλο αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα σκοπεύουν να παραστούν κάτοικοι της Κηπούπολης που διαμαρτύρονται για δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ταμίας διοίκησης συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σχολείου της Καβάλας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών στο Τριμελές επειδή υπεξαίρεσε ποσό 3.000 ευρώ. Δεν είχε 3 ευρώ να πληρώσει για το μεγαρόσημο ώστε να βεβαιωθούν στην εφορία τα έξοδα της δίκης. Τα 3 ευρώ του τα έδωσε μάρτυρας άλλης υπόθεσης που δικάζονταν χθες στο δικαστικό μέγαρο.

 

Αρχίζουν το πρωί στα σχολεία οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Στις 11.30 μαθητές θα βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο. Την ίδια ώρα την Δευτέρα η παρέλαση. Το βράδυ στο Όσκαρ εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου με την χορωδία ιερού ναού Κύριλλου και Μεθόδιου Θεσσαλονίκης. Αύριο στις 11 το πρωί εκδήλωση προς τιμήν του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού Κρίτωνα Κονσουλίδη. Την Κυριακή στο Παλαιοχώρι η γιορτή του κάστανου. Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ο Δήμος Καβάλας υποδέχεται στην παραλιακή οδό 70 περίπου αυτοκίνητα mini cooper. Ολοκληρώθηκε χθες το 15ο πανελλήνιο εντομολογικό συνέδριο.

 

Ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για το αυριανό ματς με την ΑΕΚ η Ένωση. Ο Θωμάς Νίκου έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Στον ΑΟΚ ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ετοιμάζει αλλαγές στη βασική σύνθεση. Εκδρομή στη Κατερίνη οργανώνει ο ΣΦΑΟΚ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης