ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΗ 2015

Αγρότες της περιοχής των Φιλίππων αλλά κι οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη χθεσινή εκδήλωση του ΤΑΡ στις Κρηνίδες. Αυτό έγινε επειδή θέμα της συζήτησης ήταν μόνο οι αποζημιώσεις και όχι η ευρισκόμενη σε εκκρεμότητα αλλαγή της όδευσης. Οι αγρότες κατήγγειλαν χωρίς να λάβουν απάντηση, ότι εκπρόσωπος του ΤΑΡ τηλεφωνεί και προειδοποιεί ότι ο αγωγός θα περάσει από τα χωράφια της περιοχής είτε κάποιοι θέλουν είτε όχι. «Σκάβετε τον λάκκο μας. Θα γίνουμε Σκουριές» φώναζαν οι αγρότες των Φιλίππων προς τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Με παρέμβαση του ΕΟΤ αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΚΑΣ των Λουτρών των Ελευθερών. «Πρέπει όλοι να δηλώσουν αν είναι υπέρ ή κατά της επένδυσης» δήλωσε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο ήταν χθες η Δήμαρχος, μεταφέροντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων. Νωρίτερα χθες η Δήμαρχος έλαβε μέρος σε συνεδρίαση επιτροπής της ΚΕΔΕ. Νέα απαγόρευση χρήσης του νερού της Νικήσιανης λόγω αυξημένου αρσενικού γνωστοποίησε χθες η Διεύθυνση Υγείας. Ο Πάνος Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά παραβρέθηκαν χθες το απόγευμα στην κηδεία του στελέχους των ΑΝΕΛΛ Φώτη Καλένη στο Κοκκινόχωμα. Λόγω της βροχής σημειώθηκε χθες το μεσημέρι καραμπόλα 3 επιβατικών αυτοκινήτων στον Άγιο Σίλα. 4 ελαφρά τραυματίες. Στις 9 το πρωί συγκέντρωση πολιτών στο δικαστήριο για την δίκη στο Τριμελές των ναυτεργατών.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιούνη θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις από την Ενεργειακή Αιγαίου στον κόλπο της Καβάλας. Αδιέξοδο στο θέμα του πλοίου που θα αντικαταστήσει τον Ταξιάρχη στα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια από την Καβάλα προς τα νησιά του Β. Αιγαίου και το Λαύριο. Στο στέκι της Νέας Πόλης έγινε τελικά η χθεσινή εκδήλωση για τον χρυσό στην Χαλκιδική. Μίλησαν ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας αισιοδοξούν ότι με παρέμβαση του ασφαλιστικού φορέα θα λήξει εξωδικαστικά το πρόβλημα με την πιθανή επιστροφή χρημάτων λόγω εσφαλμένης πληρωμής οικογενειακών επιδομάτων. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις προσπάθειες του Υπουργείου για τον καθορισμό των βοσκότοπων στην ΑΜΘ. Πιθανόν και φέτος οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων να είναι άδικες. Τον υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ συνάντησε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Από την Δευτέρα θερινό ωράριο στη λειτουργία των φαρμακειών του Ν. Καβάλας.

Το απόγευμα μιλά σε εκδήλωση στη Δ. Βιβλιοθήκη ο Σαράντος Καργάκος. Χθες βράδυ βραβεύτηκαν οι εθελοντές της εξόρμησης Let’s Do It Greece. Αύριο εκδήλωση με θέμα ένα βιώσιμο μουσείο. Την Κυριακή στο Αμφιθέατρο εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρίας.

Στις 2 το μεσημέρι ολοκληρώνεται με τον μεγάλο τελικό ακριβώς έξω από το λιμάνι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας. Στις 7 το απόγευμα στο κτίριο του ΝΟΚ η απονομή των κυπέλλων. Έγινε χθες η συνάντηση του ερασιτέχνη ΑΟΚ και των παλαιμάχων. Ανακοίνωση με την οποία ζητά γρήγορη λύση στα διοικητικά εξέδωσε ο ΣΦΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης