ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΗ 2014

Την πρόθεση του να καταθέσει ένσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών στον Δήμο Παγγαίου ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Βασίλης Ξουλόγης. Προηγήθηκε αναλυτικός έλεγχος ο οποίος -κατά τον κ. Ξουλόγη- απέδειξε ότι υπάρχουν ποικίλα θέματα τόσο με άκυρα όσο και με έγκυρα ψηφοδέλτια. Ο Βασίλης Ξουλόγης θα συμπεριλάβει στην ένσταση του ψηφοδέλτια δύο εκλογικών τμημάτων τα οποία δεν έχουν μονογραφή του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής. Φήμες αναφέρουν ότι ένσταση θα καταθέσει και ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Φιλόσογλου. Θετικός στο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ΒΦΛ εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας που για το ίδιο θέμα συνάντησε χθες τον Γιάννη Πασχαλίδη. Στις 8 το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη ΒΦΛ και το πλωτό LNG. Ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί σε κατοικία στη Μουσθένη με θύμα 85χρονο. Κουκουλοφόρος τον απείλησε με μαχαίρι. Πήρε κινητό τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και δύο μπουφάν.

Συνεδριάζει το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Πιθανή η παραίτηση των συνδικαλιστών και ο πρόωρες εκλογές. Λόγω 4 διαδοχικών παραβάσεων ως προς τον αντικαπνιστικό νόμο «σφραγίστηκε» προσωρινά καφετέρια στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε με ομιλία της στην Αθήνα η Υφυπουργός Υγείας. Μέχρι τη Δευτέρα έχουν προθεσμία να πληρώσουν τις εισφορές στο ΤΕΒΕ οι ασφαλισμένοι. Μόνο όσοι πληρώσουν μπορούν να επανέλθουν στον ευνοϊκό διακανονισμό. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η δυνατή βροχή χθες βράδυ. Η κακοκαιρία στο Νομό Καβάλας συνεχίζεται σήμερα. Υποψήφιοι στις εκλογές στο Δήμο Καβάλας έκαναν και συνεχίζουν έλεγχο στους σταυρούς προτίμησης χωρίς να βρίσκουν κάτι το ιδιαίτερο. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαντά σε ερώτηση βουλευτών τονίζοντας ότι σε έναν μήνα παραδίδεται η μελέτη για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Παλαιοχώρι, μέσα στα Τεναγη. Σύμφωνα με στοιχεία των ξενοδόχων οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Καβάλας θα είναι φέτος περισσότερες 9% σε σχέση με το Καλοκαίρι του 2013.

Αρχίζει το πρωί η εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο. Εγκαινιάζεται το απόγευμα στο Εμπορικό Κέντρο έκθεσης φωτογραφίας. Σήμερα και αύριο το βράδυ στη Στέγη η θεατρική παράσταση «Σονάτα του Σεληνόφωτος». Αύριο το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για το κάπνισμα. Την Κυριακή ο μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας. Την Κυριακή το πρωί ο 6ος Γρηγοριανός αγώνας δρόμου από τη Νέα Καρβάλη ως την Καβάλα.

Συνεχίζεται η κινητικότητα για το μέλλον του ΑΟΚ με αρκετούς όπως φαίνεται ενδιαφερόμενους. Η διοίκηση του ερασιτέχνη φέρεται να ενημερώθηκε για μια τέτοια πρόταση χθες βράδυ. Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι εξελίξεις στην Ένωση.

Διαβάστε επίσης