• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Περισσότεροι από 30 τοπικοί φορείς και σύλλογοι επιβεβαίωσαν χθες την απόφαση τους για τη πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 9 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία των Κρηνίδων. Στόχος του συλλαλητηρίου θα είναι η αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Δεν είναι σίγουρο ότι την ίδια μέρα θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης η ενημερωτική ημερίδα εκπροσώπων του αγωγού. Επαγγελματίες του τουρισμού αλλά τοπικοί παράγοντες εκπροσωπούν τον Νομό Καβάλας στην έκθεση ΕΜΙΤΤ 2104 που άρχισε χθες στην Κωνσταντινούπολη. Σύντομα ανάλογες εκθέσεις στις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Βαλκανικής. Στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου. Περίπου 15 υποψηφιότητες για μέλη του νέου συμβουλίου, δύο ως τώρα οι υποψήφιοι πρόεδροι. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους αντιεξουσιαστές που απολογούνται το μεσημέρι στον Ανακριτή Καβάλας κάνουν στις 10 το πρωί στο δικαστήριο ομοϊδεάτες τους. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου. Οικονομική ενίσχυση της αθλήτριας και του συλλόγου υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Δήμου Θάσου για το 2014. Ικανοποίηση εκφράζει με ανακοίνωση της η Ενεργειακή Αιγαίου επειδή σε όλο το 2013 δεν σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της κανένα εργατικό ατύχημα. Από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου επανέρχεται σε εφαρμογή στο κέντρο της Καβάλας η ελεγχόμενη στάθμευση. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Κουράκο θα γίνει κανονικά η αυτοαξιολόγηση δασκάλων και νηπιαγωγών του Νομού. Η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Μάη. Αθωώθηκαν χθες στο Τριμελές εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΚ και εργολάβος που ήταν κατηγορούμενοι για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αντικατάστασης ύδρευσης στη περιοχή των Χιλίων. Την Κυριακή το απόγευμα γενική συνέλευση των αγροτών του Νέστου. Ίσως από τη Δευτέρα αρχίσουν κινητοποιήσεις. Ο Γιάννης Πασχαλίδης έμαθε χθες από τον αρχηγό της Π.Υ. ότι στον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας θα ενταχθεί το πυροσβεστικό πλοίο «Αρχιπυροσβέστης Σπυρίδων Πετράκης» με έτος κατασκευής το 1979. Με βάση το νέο οργανόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας κινδυνεύουν με κατάργηση οι αστυνομικοί σταθμοί στο Ορφάνι, τη Νέα Πέραμο και τις Κρηνίδες. Ο Μάκης Παπαδόπουλος έδωσε χθες στη δημοσιότητα κείμενο αρχών και προτεραιοτήτων του συνδυασμού του. Πρόθεση του ΚΚΕ είναι να έχει 4 υποψήφιους δημάρχους, έναν για κάθε Δήμο του Νομού.

 

Το Σαββατοκύριακο κόβουν βασιλόπιτα οι συνταξιούχοι του δημοσίου, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο σύλλογος Θέατρο των Πολιτών. Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν οι σύλλογοι Εθελοντές κατά του Καρκίνου, κάτοικοι Παναγίας, σύλλογοι και ομάδες εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο Μιχάλης Τιμοσίδης μιλά το απογευμα για τον σακχαρώδη διαβήτη σε εκδήλωση του Δήμου Παγγαίου στη Νέα Ηρακλείτσα.

 

Συνεχίζεται η προετοιμασία του ΑΟΚ για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πιερικό. Ο Βλάσης Τσάκας αφήνει μικρό παράθυρο για ενδεχόμενες μεταγραφές σήμερα. Χθες ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης με την οποία παραχωρείται στον ερασιτέχνη ΑΟΚ το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κλειστό της Καλαμίτσας. Τραυματίας είναι ο Κατσαρές στην Ένωση. Υπάρχουν πολλές ελπίδες να προλάβει το αυριανό ματς με τον Ηρακλή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης