• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Την αρχή την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Κατάφερε να έχει 4 υποψήφιους δημάρχους στις προσεχείς εκλογές. Έναν σε κάθε Δήμο του Νομού. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από την άλλη πλευρά. Τώρα και το ΚΚΕ της Καβάλας προσπαθεί για το ίδιο. Κι όπως ακούμε τα καταφέρνει. Έκπληξη δεν είναι οι υποψήφιοι του σε Καβάλα, Θάσο, Παγγαίο. Αυτοί υπήρχαν και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Έκπληξη είναι το ότι το ΚΚΕ θα έχει ψηφοδέλτιο στο Δήμο Νέστου. Έτσι τουλάχιστον ακούγεται τις τελευταίες μέρες.

 

Όσο για τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων του ΚΚΕ, λέγεται ότι θα είναι κάποια από τα ήδη γνωστά. Ο Θόδωρος Κοντογεωργίου έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τη Καβάλα, ο Χρήστος Ποτόλιας θα είναι πάλι υποψήφιος ενώ στο Πράβι υποψήφιος θα είναι (εκτός απροόπτου) ο Στέλιος Μπράτσος. Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στις οργανώσεις κατάλογος ονομάτων αλλά ακόμη δεν πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις. Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

 

Χάρηκαν χθες με την απόφαση του Τριμελούς Καβάλας οι διοικούντες της ΔΕΥΑΚ. Έσπευσαν να τηλεφωνήσουν και να ενημερώσουν για την εξέλιξη τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων. Δεν είναι λίγο πράγμα να αθωώνεσαι σε μια υπόθεση για την οποία ο κ. Ρακιτζής (βιαστικά όπως αποδεικνύεται) σε έχει ήδη καταδικάσει! Η χθεσινή μάλιστα αθώωση για το έργο αντικατάστασης ύδρευσης των Χιλίων προήλθε από μια ακροαματική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Καβάλας κ. Αρετή Παπαθανασίου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Καβάλας κ. Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

 

Γελούσαν και τα… μουστάκια του Χρήστου Τσοχαταρίδη. Ο πρόεδρος της επιχείρησης παρακολούθησε με αγωνία όλη τη διαδικασία. Κι όταν αυτή τέλειωσε με το γνωστό αποτέλεσμα, τηλεφώνησε πρώτα στον Δήμαρχο και αμέσως μετά στον Ανδρέα Γράσσο. Τους είπε τα καλά νέα. Όλοι αυτοί (και πολλοί άλλοι) κοιμούνται από χθες πιο ήσυχοι.

 

Βούλγαροι και Καταριανοί συναντώνται στη Ντόχα αλλά άπαντες έχουν το μυαλό τους στην Βόρεια Ελλάδα. Αυτό πάλι πώς να το αξιολογήσουμε; Καλό; Κακό; Ουδέτερο ή μήπως εντελώς αδιάφορο; Προς το παρόν δικαιώνεται η ΔΕΠΑ. Η πρόταση της οποίας έχει φαίνεται στέρεα βάση. Εμείς όμως οι Καβαλιώτες το βλέπουμε αλλιώς. Κοντεύουμε να αλλάξουμε την όδευση κοτζαμάν ΤΑΡ, θα δεχθούμε πλωτό LNG έξω από την πόρτα μας;

 

Εκτός αν υπάρξουν κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν εννοούμε περιπτώσεις όπως αυτή του Αιγύπτιου πρίγκιπα που ήρθε αλλά δεν μας έδωσε απολύτως τίποτα. Στο μυαλό μας έχουμε τους πρίγκιπες του Κατάρ που αν θέλουν μπορούν να κάνουν πλήθος χορηγιών. Τότε ναι. Το συζητάμε. Αρκεί εγκαίρως να μας κάνουν τη συγκεκριμένη τους πρόταση. Θα την αξιολογήσουμε και θα απαντήσουμε…

 

«Μέλι» το στόμα του Σιμιτσή κάθε φορά που δημοσίως αναφέρεται στον Λάζαρο Βασιλειάδη. Τόσο καλά λόγια ο Δήμαρχος δεν είπε για κανέναν άλλον. Μόνο για τον Λάζαρο. Όχι ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ δε τα αξίζει αλλά το μυαλό μας (σε προεκλογική περίοδο δεν είμαστε;) πάει αλλού. Λέτε τελικά να μην τον λένε Λιόγκα αλλά Λάζαρο Βασιλειάδη; Καλού κακού οι αρθρογράφοι ας ετοιμάζονται. Να καταγγείλουν εγκαίρως κι εμπεριστατωμένα κι αυτή την …ανίερη συμμαχία.

 

Στην πιάτσα λένε ότι ο Λάζαρος Βασιλειάδης ανήκει στη κατηγορία που γράφαμε χθες. Αυτών που δέχθηκαν προτάσεις από πολλούς υποψήφιους Δημάρχους και σε όλους είπαν όχι. Αν είναι έτσι τότε ο Σιμιτσής κάνει αυτό το διάστημα την ύστατη προσπάθεια. Εκμεταλλευόμενος το ζήτημα του ΤΑΡ.

 

Μία ακόμη συνέντευξη έδωσε χθες νωρίς το πρωί ο Γιώργος Καλαντζής. Σχολιάζοντας τα προεκλογικά δεδομένα, τα πρόσωπα και τις υποψηφιότητες μίλησε για μια γυναίκα που ίσως επιλεγεί ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Δεν επέμενε στο θέμα. Ούτε είπε όνομα. Έδωσε πάντως την κατάλληλη αφορμή. Όντως η Ειρήνη Κουρτίδου κάνει μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια να είναι αυτή η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Π.Ε. Καβάλας. Αυτήν εννοούσε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Στο όλο θέμα τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Φαβορί είναι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Αουτσάιντερ η γυναίκα.

 

Την απόφαση αυτή θα την πάρει ο Γιώργος Παυλίδης που νωρίτερα θα σταθμίσει διάφορους προεκλογικούς παράγοντες. Δεν ξέρουμε αν θα ακούσει και πόσο την άποψη των 4 βουλευτών. Σήμερα το μυαλό του κ. Παυλίδη δεν είναι στη Καβάλα. Κυρίως είναι στη Θράκη, λιγότερο στη Δράμα, καθόλου στη Καβάλα. Η Καβάλα θεωρείται από τις εύκολες περιπτώσεις και αποφάσεις. Θα την αφήσει για το τέλος.

 

Στην Κομοτηνή συζητούν για το ίδιο θέμα, εμφανίζουν τον Γιώργο Παυλίδη να έχει ήδη αποφασίσει: Στον Χρήστο Μέτιο, πρώην αντιδήμαρχο, καταλήγει ο Γιώργος Παυλίδης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Η απόφαση πάρθηκε στις αρχές της εβδομάδας, μετά την άρνηση της Σμαράγδας Μπραντζουκάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, αλλά η αρνητική στάση που κρατά ο Κώστας Μιχελής έναντι στην παράταξη, κάνοντας δηλώσεις δεξιά – αριστερά.

 

Ο Μηνάς Μαστανιάδης φέρεται να είναι ο αντικαταστάτης του Κώστα Ποδάρα στο τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Αυτός θα κληθεί να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Ποδάρα που όπως λέγεται θα ενταχθεί στη προεκλογική προσπάθεια του Βαγγέλη Παππά και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

 

Προχθές ο Γιώργος Καλαντζής ήταν καλεσμένος στο πρωινό πρόγραμμα του Μέγκα. Την ίδια περίπου ώρα ο Ντίνος Κλειτσιώτης ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του Σκάι. Κι αν για τον Καλαντζή αυτά τα πράγματα είναι συνηθισμένα, ο Ντίνος Κλειτσιώτης πρώτη φορά κλήθηκε σε «ζωντανή» εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας.

 

Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης επανέλαβε προ λίγων ημερών την πρόθεση (και απόφαση) του συλλόγου που εκπροσωπεί να προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλής. Η προσφυγή θα γραφτεί από Θάσιους δικηγόρους. Θα είναι μια καταγγελία κατά των δύο ναυτιλιακών εταιριών του νησιού. Ότι συνεννοούνται μεταξύ τους, αποφεύγουν τον ανταγωνισμό, βολεύονται με λίγα χειμερινά δρομολόγια.

 

Λες και κάτι ήξερε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Εξέδωσε ανακοίνωση, έκανε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα επειδή δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι δικαιούχοι της κοινωφελούς εργασίας. Σε τοπικό επίπεδο οι πρώτες διαμαρτυρίες ήρθαν από τη Χρυσούπολη. Από αυτούς που προσελήφθησαν πριν τις γιορτές και σήμερα συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι.

 

Τσιτωμένα τα νεύρα για τον Χρήστο Μποσμπότη που δεν περίμενε 50 ονόματα υποψηφίων του Φιλόσογλου. Ήρθε μετά η υποψηφιότητα Μπόνου κι έδεσε το γλυκό. Κάπως έτσι ξεσπά στον Βασίλη Ξουλόγη που αυτό το διάστημα είναι στην Πόλη για την γνωστή τουριστική έκθεση. Γράφει λοιπόν σε υψηλούς τόνους ο δημοτικός σύμβουλος και θερμός υποστηρικτής (ενίοτε και μυστικοσύμβουλος) του Φίλιππα Αναστασιάδη: «Ο Δήμαρχος Παγγαίου για να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του “τουρίστα” συνεχίζει τα ταξιδάκια στο εξωτερικό!!! Τουρκία έχει το μενού αυτό το τριήμερο. Καλά να περάσεις Δήμαρχε…. και που είσαι; Οτι προλάβεις μέχρι τον Μάιο!!! Καληνύχτα».

 

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ προβάλει μέσω της ιστοσελίδας του φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης όπου πάλι οι οδηγοί παρκάρουν χωρίς σεβασμό για τους πεζούς. Ειδικότερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτές οι φωτογραφίες είναι σα να καλούν την Τροχαία Καβάλας να λάβει πάλι τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να το κάνει αφού αρκετοί οδηγοί δεν βάζουν μυαλό. Θαρρείς και σε αυτούς τους δρόμους και τα πεζοδρόμια είναι εντελώς μόνοι.

 

Όπως διαβάσαμε χθες στην ιστοσελίδα του Σκάι έρχονται επιθεωρητές στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος για κρίσιμη επιθεώρηση: Επιθεωρήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια θα διενεργήσει κατά τους επόμενους μήνες, έως την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, αρχίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προκειμένου να ελεγχθεί το επίπεδο υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και όπου είναι δυνατόν να βελτιωθεί.Οι επιθεωρήσεις ξεκινούν το Σάββατο, 1η Φεβρουαρίου, όταν ο διοικητής της ΥΠΑ, Δημήτρης Κούκης, θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο της Μεσσηνίας. Στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ανάλογη επιθεώρηση στα τρία αεροδρόμια της Κρήτης, ενώ κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου οι επιθεωρήσεις θα συνεχιστούν στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης