• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας διενεργεί την προανάκριση σχετικά με την φωτιά που χθες το απόγευμα κατέστρεψε ολοσχερώς κατοικία στην οδό Πλούτωνος στον Προφήτη Ηλία. Η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά είναι άγνωστη. Η γυναίκα που διέμενε στο σπίτι απουσίαζε από αυτό την ώρα του περιστατικού. Μεγάλη ήταν η προσπάθεια της Π.Υ. να προστατεύσει παρακείμενες κατοικίες, ορισμένες από τις οποίες ήταν άδειες και εγκαταλελειμμένες. Το πλωτό LNG της Καβάλας θα χρηματοδοτηθεί και στη φάση που βρίσκεται σήμερα, των μελετών, από την Ε.Ε. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Γκίντερ Έντιγκερ. Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Διαμαρτύρονται γονείς και κηδεμόνες για την θέρμανση του 5ου και 6ου νηπιαγωγείου που λειτουργούν μαζί με το 5ο Γυμνάσιο στο κτίριο του πρώην Πειραματικού. Αγοράζει κλιματιστικά η Σχολική Επιτροπή. Τέσσερις επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε χθες στην Καβάλα έμειναν στην πόλη μας αφού άργησαν να επιστρέψουν σε αυτό. Ταξιδεύουν οδικώς στη Κωνσταντινούπολη προκειμένου να το συναντήσουν και να επιβιβαστούν σε αυτό. Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο αναμένεται στην Καβάλα σε λίγη ώρα.

Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή. Την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο. Γνωστοποιήθηκε χθες η απόφαση- πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, την Κυριακή τα καταστήματα να μην λειτουργήσουν. Αναχωρούν σήμερα για την Αθήνα συνταξιούχοι κι εργαζόμενοι της Καβάλας προκειμένου αύριο να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ γνωστοποίησε χθες η Δήμαρχος. Τα χρέη τρίτων προς τον Δήμο Καβάλας υπολογίζονται να ξεπερνούν τα 9 εκ ευρώ. Ο Γρηγόρης Αποστολίδης, πρώην πρόεδρος του Eurotaxi Καβάλας, είναι υποψήφιος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Οδηγών Ιδιοκτητών Ταξί. Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε σε βάρος 63χρονου που παραπλάνησε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου τον Αύγουστο. Με πρόφαση την αγορά τηλεοράσεων για το ξενοδοχείο της πήρε 300 ευρώ. Αύριο στις 5 το απόγευμα θα βρίσκεται στο Ορφάνι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Την Κυριακή εκλογές για το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Η διοίκηση του Συλλόγου Μικρασιατών συνάντησε χθες την Δήμαρχο, συζήτησαν τη λειτουργία μουσείου στον υπό ανακαίνιση παλαιό μεντρεσέ. Σάββατο και Κυριακή στο Αμφιθέατρο ο πρώτος διαγωνισμός καναρινιών Καβάλας. Το απόγευμα της Κυριακής πρεμιέρα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της παράστασης των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Καβάλας «Σχολείο για κλόουν». Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Καβάλας- Χρυσούπολης- Ελευθερούπολης ευχαριστούν με ανακοίνωση τους το Δασαρχείο για την συνεργασία στη διάρκεια της πρόσφατης κυνηγετικής περιόδου.

Ικανοποιημένη για τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα του ΑΟΚ είναι η διοίκηση της ομάδας που συνεδρίασε πρόσφατα. Τους φιλάθλους της Καβάλας στο γήπεδο για το ματς με τον Ηλυσιακό καλεί η Ένωση. «Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, δεν μας φοβίζει καμία» δήλωσε ο Σωτήρης Καραποστόλου.

 

Διαβάστε επίσης