• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Την Δευτέρα 31 Δεκέμβρη 2012 ο Υπουργός Περιβάλλοντος Βαγγέλης Λιβιεράτος ενέκρινε με απόφαση του την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Σιδηροδρομική γραμμή Νέας Καρβάλης – Τοξότες». Αν και μέχρι την έναρξη του έργου θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ακόμη, είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο έργο φθάνει σε αυτό το σημείο. Προηγήθηκαν γνωμοδοτήσεις επί της Μ.Π.Ε. υπουργείων, υπηρεσιών, τοπικών φορέων. Η απόφαση του Υπουργού υιοθετεί πλήρως τις ειδικές παρατηρήσεις που έκανε για το έργο ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου Βιστωνίδας. Ιδιωτική επίσκεψη στην Καβάλα έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το μεσημέρι γευμάτισε στο ξενοδοχείο Λούσυ μαζί με τον Μητροπολίτη Προκόπιο και τον στενό του φίλο ιερέα Παναγιώτη Ξανθόπουλο. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι εξ αιτίας δύο ταυτόχρονων πυρκαγιών. Η πρώτη σε αυτοκίνητο, ενώ αυτό κινούνταν στον κόμβο Φαλήρου. Η δεύτερη σε καμινάδα διαμερίσματος στην οδό 7ης Μεραρχίας. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Μήνυση κατά 23χρονου ελαιοχρωματιστή κατέθεσε χθες 35χρονη κάτοικος Καβάλας. Τον κατηγορεί ότι τον Οκτώβρη που ανέλαβε να βάψει το σπίτι της, πήρε από αυτό ποσό 450 ευρώ. Ο ελαιοχρωματιστής- κλέφτης παραδέχθηκε την πράξη του αλλά παρά τις υποσχέσεις δεν επέστρεψε στην γυναίκα παρά μόνο 70 ευρώ.

 

Στις 23 Γενάρη επαναλαμβάνεται διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού όλων των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ. Την προκαλεί η Τράπεζα Αττικής. Είναι η τρίτη φορά που ανακοινώνεται ο ίδιος πλειστηριασμός. Τις δύο προηγούμενες είχε αναβληθεί. Χθες έληξε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων στην ΒΦΛ για προσλήψεις προσωπικού. Είναι άγνωστο πόσοι θα προσληφθούν καθώς και πότε θα γίνει αυτό. Η Παιδόπολη Καβάλας δέχθηκε δωρεά λαδιού και απορρυπαντικών από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Λειτουργούν από την Δευτέρα τα δικαστήρια χωρίς ο τοπικός δικηγορικός σύλλογος να συνεχίζει την αποχή του. Έτσι έστω προσωρινά όλες οι δίκες θα γίνονται κανονικά. Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας δηλώνοντας την αντίθεση του στο σχέδιο απορρόφησης του ΟΛΚ από τον ΟΛΘ. Στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων εντοπίστηκαν νεκρά ζώα, που άγνωστοι δηλητηρίασαν.

 

Αύριο αλλά και την Κυριακή στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η θεατρική παράσταση «Το Πάρκο». Την Κυριακή ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας. Ακολουθεί η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του ΝΟΚ αλλά και συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων για την εκλογή προεδρείων. Την Κυριακή σεμινάριο παντομίμας και αυτοσχεδιασμού από το ΔΗΠΕΘΕ. Διδάσκει ο Θωμάς Βελισσάρης. Μέχρι τις 25 Γενάρη ο Δήμος Καβάλας θα δέχεται προτάσεις επιχειρηματιών- φορέων ακόμη και συλλόγων για την αξιοποίηση του Διόνυσου. Δευτέρα και Τρίτη δεν θα λειτουργήσει το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Καβάλας λόγω συντήρησης των μηχανημάτων.

 

Στην Ξάνθη μετακινήθηκε χθες ο Ντιέ, που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΟΚ. Δεν εμφανίστηκε χθες στην προπόνηση του ΑΟΚ ο Μοκάκε. Εκτός πλάνων λόγω τιμωρίας ο Ενσαλίβα. Το ματς της Κυριακής με τον Βύζαντα Μεγάρων σφυρίζει ο διαιτητής Κωνσταντακάκης από τον σύνδεσμο Ηλείας. Στο παιχνίδι αυτό θα εμφανιστεί πρώτη φορά με την ομάδα μας ο Ενταγιέ. Οριστικά χωρίς τους Μανωλόπουλο- Στυλιανού η Ένωση παίζει αύριο στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

 

 

Διαβάστε επίσης