• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Με αφορμή τις αποσπάσεις δασκάλων και τις αποχωρήσεις 18 εκπαιδευτικών από τα σχολεία του Νομού Καβάλας ανακύπτει διάσταση απόψεων ανάμεσα στην υπηρεσία και τους συνδικαλιστές. Εκπρόσωποι του Συλλόγου θεωρούν ότι οι 18 αποσπάσεις θα δημιουργήσουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε διάφορα δημοτικά σχολεία, το αντίθετο εκτιμά η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφού οι 18 εκπαιδευτικοί που φεύγουν υπολογίζονταν ως πλεονάζοντες. Με την διαδικασία των αναπληρωτών καλύφθηκαν στα δημοτικά σχολεία του Ν. Καβάλας πολλά κενά στον τομέα των τμημάτων ένταξης. Παραμένουν τα κενά στους καθηγητές αγγλικής γλώσσας. 30χρονος οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου σκοτώθηκε χθες το απόγευμα στα Κηπιά. Σοβαρά τραυματίστηκε ο συνοδηγός. Χθες το πρωί άνδρας 73 ετών γλίστρησε και έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στα βράχια της Παναγίας. Τραυματίστηκε θανάσιμα. 10 είναι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στον Νομό Καβάλας. 9 περιστατικά αφορούν την περιοχή της Χρυσούπολης, 1 της Καβάλας. Χθες το απόγευμα το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε εκδήλωση για την παιδεία. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την δημιουργία γραμματειών ανά υπουργείο όπου στον τομέα της εργασίας αρμόδιος αναλαμβάνει ο Μιχάλης Τιμοσίδης.

 

Στην Καβάλα και την Θάσο θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- αρμόδιος για τον τουρισμό Μιχάλης Κριτσωτάκης. Εν μέσω προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση έγιναν χθες στην Καβάλα εκδηλώσεις για τον προστάτη της δικαιοσύνης Διονύσιο Αρεοπαγίτη. Δόθηκε στη δημοσιότητα ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επιχειρούμενη μετακίνηση της Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος από την Καβάλα. «Το τοπίο είναι θολό» είπε χθες για τη λειτουργία του κοινωνικού καταστήματος του Δήμου Καβάλας ο Άρης Βέρρος. Όπως φάνηκε προετοιμάζεται για την συζήτηση του θέματος την Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο διευθυντής του γηροκομείου Γιάννης Σπανάκης μετέχει ως εκπρόσωπος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας στο νέο συμβούλιο της Ένωσης Μονάδων Χρονίων Παθήσεων. Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στην Νέα Πέραμο σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα την φυκολογία. Στις 12 Οκτώβρη θα διατεθούν στους πολίτες τρόφιμα από την πρωτοβουλία «Χωρίς Μεσάζοντες». Η διανομή θα γίνει στον χώρο του λιμανιού.

 

Σήμερα το απόγευμα στο στέκι «Σήματα Καπνού» εκδήλωση για την αλληλεγγύη σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στο Όσκαρ στις 9 το βράδυ ρεσιτάλ πιάνου του Jerome Rose. Την ίδια ώρα στο Λούσυ έναρξη πολυθεματικού συνεδρίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Σήμερα και αύριο ο Αίσωπος θα λειτουργήσει περίπτερο στους πεζόδρομους για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ζώων. Η δράση Παγγαίου «Υποστηρίζω» θα καθαρίσει την Κυριακή το πρωί τη χερσόνησο Βρασίδα στη Νέα Πέραμο.

 

Ο διαιτητής Γιώργος Μπλανιάς από την Καλαμάτα σφυρίζει το ματς της Κυριακής του ΑΟΚ στη Ζάκυνθο. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Σήμερα η Ένωση παίζει φιλικό με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα.

 

Διαβάστε επίσης