ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Δύο απαντήσεις δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ της ΒΦΛ και των Πετρελαίων. Στους βουλευτές απαντούν οι εργαζόμενοι της Καβάλα Όιλ αλλά και η Ενεργειακή Αιγαίου. Διατυπώνεται το παράπονο σύμφωνα με το οποίο οι 3 βουλευτές αδιαφορούν για όλα τα θέματα των Πετρελαίων, επικεντρώνονται μόνο σε αυτό του αγωγού το οποίο κατά την Ενεργειακή είναι εκκρεμότητα που πρέπει να τακτοποιήσει το κράτος.

Το Τριμελές Καβάλας διόρθωσε χθες απόφαση δικαστηρίου το 1996, η οποία αφορούσε επιβολή χρηματικής ποινής στον Θεόφιλο Σεχίδη. Μία εβδομάδα πριν αποκαλυφθεί η δολοφονία των 5 συγγενών του, ο Σεχίδης είχε συλληφθεί να κατέχει όπλα ενώ ταξίδευε με φέρι μποτ από τη Θάσο στην Καβάλα. Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα αλλά και οι Πρόξενοι στη Θεσσαλονίκη της Γερμανίας και της Αμερικής θα είναι την Κυριακή στην πόλη μας για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, αφιερωμένο στους Καβαλιώτες Εβραίους. Δεν είχε αποτέλεσμα η χθεσινή διαβούλευση για τους πεζόδρομους. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι απουσίαζαν κι έτσι η συζήτηση κατέγραψε ελάχιστες νέες προτάσεις. Όλα καλά εξελίσσονται στη Χρυσούπολη, στο γραφείο Κτηματογράφησης Νέστου. Διακοπή νερού λόγω τεχνικών εργασιών σήμερα στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Καταπλέει το μεσημέρι στην Καβάλα, στο πρώτο του δρομολόγιο προς Λήμνο- Άγιο Ευστράτιο το πλοίο Εξπρές Πήγασος.

Την Τετάρτη οι δάσκαλοι του Νομού Καβάλας ψηφίζουν νέους διευθυντές στα δημοτικά σχολεία. Οι υποψήφιοι είναι 85. Στα Τενάγη των Φιλίππων περιόδευσε χθες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Διαμαρτύρεται το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ επειδή δεν κλήθηκε στη σύσκεψη που οργάνωσε την Τετάρτη στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης. Μηνύματα για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος από την Κορίνα Χιώτη Πρασσά, τον Λάζαρο Βασιλειάδη και τον Ζαφείρη Μυστακίδη. Νέα διοίκηση απέκτησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΝ με νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Πουλόπουλο. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Δέλτα Νέστου Μάνος Κουτράκης. Την προσεχή Τρίτη εγκαινιάζεται στο ΤΕΙ το Grid που έχει πιστοποίηση από το Cern. Εθελοντικές ομάδες που θα εμπλακούν στην πυροπροστασία των δασών της Καβάλας συναντήθηκαν την Τετάρτη με την Πολιτική Προστασία από την οποία έλαβαν οδηγίες.

Ανθοκομική έκθεση σήμερα στην Κ. Πλατεία από τους μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου. Το απόγευμα στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας εκδήλωση χορού για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το βράδυ στο Αμφιθέατρο εκδήλωση του Ομίλου Πόντιων Χορευτών Καβάλας. Από αύριο στο Αμφιθέατρο η θεατρική παράσταση «Μια μαντάμ στο Κολωνάκι». Την Κυριακή το πρωί ο Αργύρης Καλιανιώτης μιλά σε εκδήλωση του ΦΟΚ. Την Κυριακή το απόγευμα παρουσιάζεται στη Στέγη το νέο βιβλίο του Βασίλη Θωμαίδη «Το Γεφυράκι».

Εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα κατέθεσε χθες μέσω φαξ πρόταση για να αναλάβει τον ΑΟΚ. Αύριο εκπρόσωποι της θα συναντήσουν την διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ο Άγγελος Τσάμης που έπαιξε στον Κολοσσό Ρόδου ενδιαφέρει την Ένωση.

 

 

Διαβάστε επίσης