• 27 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται ως τις 18 Μαρτίου η λειτουργία των εφοριών σε νησιά. Με αυτή την απόφαση γλιτώνει προσωρινά την κατάργηση η εφορία της Θάσου που αρχικά επρόκειτο να λειτουργήσει μέχρι αύριο Παρασκευή. Αντίθετα καταργείται η εφορία Ελευθερούπολης, η οποία από την Δευτέρα μεταφέρεται στην εφορία Καβάλας. Στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου υπάρχει φανερή αναστάτωση λόγω της νέας συγχώνευσης. Είναι πολύ πιθανό η ενιαία εφορία Καβάλας να μην λειτουργήσει τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας για να προετοιμαστεί. Σε κινητοποιήσεις οδηγούνται οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας που διαφωνούν με τον νέο οργανισμό και τις νέες περικοπές εφημεριών. Σχετική απόφαση θα λάβει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΚ. Στο μεταξύ η προσωρινή πρόεδρος του Νοσοκομείου Σταυρούλα Μπουσμουκίλια προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την επιλογή εξωτερικού συμβούλου. Αυτός θα εξασφαλίσει στο Νοσοκομείο διαχειριστική επάρκεια ενώ θα λάβει αμοιβή 25.000 ευρώ. Σε ποινή φυλάκισης 29 μηνών και πρόστιμο 13.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες στο Μονομελές Καβάλας ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Bodyline Λεόν Λεβί. Κρίθηκε κατηγορούμενος επειδή για 4 μήνες το 2010 και το 2011 ήταν απλήρωτο όλο το προσωπικό του καταστήματος της Καβάλας.

 

Επεισοδιακή ήταν χθες η επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καβάλας του Τούρκου Πρόξενου στην Κομοτηνή. Κατά την αποχώρηση του αποδοκιμάστηκε και υβρίστηκε από μικρή ομάδα πολιτών. Υβρίστηκε επίσης ο Δήμαρχος Καβάλας αλλά και όσοι δημοσιογράφοι ήταν παρόντες. Άγνωστοι δράστες χθες τα ξημερώματα προκάλεσαν ζημιές στην εξωτερική τζαμαρία των γραφείων της ΔΕΗ Καβάλας. Η Αστυνομία χρησιμοποιεί υλικό από τις κάμερες του καταστήματος για να εντοπίσει τους δράστες. Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο άτομα, υπεύθυνα για διαρρήξεις και στην Καβάλα. Πρόστιμο σε εταιρία ανακύκλωσης του Νομού Καβάλας που λειτουργεί χωρίς άδεια, επέβαλε χθες ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Στο τέλος του μήνα αρχίζει ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου η Διεύθυνση Υγείας. Θα προηγηθεί σχετική ανακοίνωση. Συνεχίζεται 4η μέρα σήμερα η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού είχε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου Παγγαίου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης. Ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής συνάντησε χθες τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την ανάγκη να είναι ίδια η επιδότηση εργασίας στους 5 νομούς της ΑΜΘ. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η ΚΝΕ Καβάλας. Αρχίζει σήμερα διήμερη αποχή των δικηγόρων της Καβάλας.

 

Μεγάλος οικοδομικός γερανός μεταφέρθηκε από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας σε αυτό της Θάσου. Εκεί εκτελείται έργο που άρχισε το Καλοκαίρι για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου. Σύσκεψη έγινε χθες στο Δημαρχείο για το αεροπορικό σόου του Ιουνίου. Την Δευτέρα το απόγευμα κόβει την πίτα του ο φωτογραφικός όμιλος Καβάλας.

 

Στην διάθεση του προπονητή του ΑΟΚ Νίκου Παπαδόπουλου είναι ο Ενταγιέ που την Κυριακή θα βοηθήσει την ομάδα στο ματς με τον Φωκικό. Πολύ κοντά στην ομάδα οι παίκτες Κούτεφ και Κοτίτσας. Σήμερα το απόγευμα η Ένωση θα βρίσκεται στα γραφεία της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης