• 9 Μαΐου 2024,

Ποινή 8 μηνών για επικίνδυνη ταμπέλα

 Ποινή 8 μηνών για επικίνδυνη ταμπέλα

Γεμάτο κόσμο ήταν χθες το ακροατήριο του μονομελούς στο δικαστήριο της Καβάλας. Πάρα πολύς κόσμος περίμενε υπομονετικά για πολλές και διάφορες υποθέσεις. Οι περισσότερες από τις οποίες είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την οικονομική κρίση. Επαγγελματίες της πόλης και του νομού βρέθηκαν κατηγορούμενοι, γιατί δεν τακτοποίησαν τις εργοδοτικές εισφορές, άλλοι επαγγελματίες γιατί εξέδωσαν επιταγές τις οποίες δεν πλήρωσαν.

Ενδιαφέρον είχε η υπόθεση που δικάστηκε χθες το πρωί με κατηγορούμενους δύο επαγγελματίες της Καβάλας, επειδή φωτεινή ταμπέλα τοποθετήθηκε το 2008 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκάλεσε ατύχημα σε ανήλικο παιδί. Τελικά ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων καταδικάστηκε σε ποινή οκτώ μηνών. Ο έτερος αθωώθηκε.

Ας δούμε την ιστορία από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2008, σε κατάστημα κοντά στη θάλασσα, επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένας πιτσιρικάς κινήθηκε προς την τουαλέτα της παραλίας κι άθελά του ακούμπησε την εξωτερική πλευρά της παλάμης του φωτεινή πινακίδα που υπήρχε στο χώρο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Εξαιτίας κακής κατασκευής της παραπάνω πινακίδας, το παιδί έπαθε ηλεκτροπληξία, έπεσε στο έδαφος αναίσθητο, για να συνέλθει δε, χρειάστηκε να νοσηλευτεί πέντε ημέρες στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το δικαστήριο έπρεπε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας να βρει ποιος ήταν υπεύθυνος για την κακής κατασκευής φωτεινή πινακίδα. Κατηγορούμενος ήταν ο κατασκευαστής του έργου και ειδικότερα δεύτερος κατηγορούμενος ο κατασκευαστής της πινακίδας. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το σφάλμα για το λάθος πινακίδα, οφείλονταν στον επαγγελματία του Νομού Καβάλας, που ασχολήθηκε με τις πινακίδες του χώρου γενικότερα, τοποθέτησε δε τη συγκεκριμένη κατασκευάζοντάς την όχι σωστά. Το δικαστήριο αφού άκουσε τους μάρτυρες που ήταν οι γονείς κι οι συγγενείς του παιδιού, άλλοι εμπλεκόμενοι του καταστήματος, έβγαλε την απόφαση της καταδίκης ενός εκ των δύο κατηγορουμένων. Μάλιστα αυτός που καταδικάστηκε απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία. Όπως προκύπτει οι γονείς του παιδιού που σήμερα είναι μία χαρά στην υγεία του, για το ίδιο θέμα θα προσφύγουν και στα πολιτικά δικαστήρια ακολουθώντας την οδό της αγωγής.

 

 

Διαβάστε επίσης