• 16 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Νέα συνάντηση έγινε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου και τοπικούς φορείς σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των πεζόδρομων. Η Δήμαρχος επιμένει στην απομάκρυνση όλων των τεντών, αποδέχεται τα ξύλινα πατώματα, υποδεικνύει στους επαγγελματίες τη διαδικασία για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες. Όπως φαίνεται νέα έξοδα προκύπτουν για τους καταστηματάρχες προκειμένου οι χειμερινές κατασκευές τους να προσαρμοστούν στον νέο κανονισμό.

 

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι, στην άφιξη 1000 προσφύγων με το πλοίο Νήσος Μύκονος. Ελέγχθηκαν όλοι οι επιβάτες, συνέχισαν το ταξίδι τους για την Ειδομένη μόνο όσοι προέρχονταν από Συρία-Αφγανιστάν- Ιράν. Στην ιστοσελίδα του αγωγού ΤΑΡ αναρτήθηκε η νέα μελέτη περιβαλλοντικών όρων του έργου που για την επαρχία Καβάλας αναφέρει ορεινή όδευση, πλησίον των χωριών Ζυγός-Φίλιπποι- Κρηνίδες. Ερώτηση για τον ΤΑΡ κατέθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στον Γιώργο Σεφέρη θα είναι αφιερωμένο το φεστιβάλ Φιλίππων του 2016. Περίπου 200 πόντιοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, σε εκδήλωση με σαφές αντικυβερνητικό περιεχόμενο λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας. Ομόφωνα χθες το απόγευμα η γενική συνέλευση του Ναυτικού Μουσείου ενέκρινε την παραχώρηση του στον Δήμο Καβάλας.

 

Ολοκληρώθηκε το έργο στο δώμα του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, δίκτυο wifi ίντερνετ αποκτά το κτίριο. Ίσως το Σαββατοκύριακο ολοκληρωθεί το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου προς το νέο Νοσοκομείο. Διαγραμμίσεις την ερχόμενη εβδομάδα στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Δύο νοικοκυρές αθωώθηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας, ήταν κατηγορούμενες επειδή από αμέλεια προκάλεσαν πυρκαγιές με μικρές ζημιές στην οικία τους. 25χρονη ξεγέλασε 35χρονο κάτοικο Καβάλας, του πήρε 100 ευρώ αλλά δεν του έστειλε ποτέ το κινητό τηλέφωνο που αυτός της παρήγγειλε. Έως τις 23 Δεκέμβρη θα πληρωθούν μισθούς δύο μηνών με χρήματα του Δήμου οι καθαρίστριες των σχολείων. Ερώτηση για το πρόβλημα που αυτές αντιμετωπίζουν κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Γιώργος Φορτσάκης. Σε εκδήλωση που έγινε χθες σε ξενοδοχείο της πόλης παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Espy. Ο Χρήστος Ηλιάδης και ο Θόδωρος Κοντογεωργίου μετέχουν στη νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ.

 

Εντατικές εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας ενόψει των εκδηλώσεων για τις γιορτές που αρχίζουν αύριο. Σύσκεψη για τις εκδηλώσεις του αεροπορικού σόου που θα γίνουν στη Θάσο έγινε στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Δημιουργική απασχόληση αρκετών γυναικών χθες το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη. Έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Ναυάγησε το ενδεχόμενο απόκτησης του Αλέξη Κυρίτση από την Ένωση. Και ο Ασημάκης τραυματίας στον ΑΟΚ, δεν υπολογίζεται για το ματς του Σαββάτου με το Βυζάντιο. Σε 10 μέρες θα είναι έτοιμος να ενισχύσει τον Νέστο ο Στέρεφ. Διαφώνησαν στην ΕΠΣ Καβάλας Σουφλέρης- Μπάμπης Ευσταθιάδης.

Διαβάστε επίσης