ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ 2014

Όλοι οι νέοι δήμαρχοι του Νομού Καβάλας, ο δήμαρχος της Θάσου αλλά και ο Κωστής Σιμιτσής ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ παρακολούθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη ημερίδα της ΚΕΔΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Από την ημερίδα προέκυψε ότι η ορκωμοσία των νέων δημοτικών «αρχόντων» θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ενώ η πρώτη συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη. Βάση των πληροφοριών της ΚΕΔΕ συνεχίζουν να κινδυνεύουν με κατάργηση τα ΔΗΠΕΘΕ λόγω μη χρηματοδότησης τους από το κράτος. Πρόεδροι επιμελητηρίων από τη Βόρεια Ελλάδα δήλωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου ότι η κρίση συνεχίζει να κλείνει επιχειρήσεις. Για την τριετία 2011-2013 στο Ν. Καβάλας έκλεισαν 2.272 επιχειρήσεις ενώ ιδρύθηκαν 200 λιγότερες. Με βούλευμα του Εφετείου Θράκης παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου η δημοσιογράφος από την Δράμα, ένας υπάλληλος της Νομαρχίας Καβάλας αλλά και οι Καλλιοντζής- Τζώτζος- Τσαλουχίδης- Τσακίρης. Η δίκη είναι πιθανόν να οριστεί στο τέλος του έτους. Συνελήφθη χθες 55χρονος στη Χρυσούπολη που κατηγορείται για παράνομο έρανο.

Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Μικρή απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων της πόλης στην πυλωτή του Διοικητηρίου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καταδικάζει την επιβολή πλαφόν στη συνταγογράφηση. Συνεδριάζει το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας. Σύντομη η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής. Το απόγευμα ο Κωστής Σιμιτσής συναντά γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά. Πιέζουν για να πληρωθούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ. Διαφορετικά απειλούν ότι θα κάνουν νέα καταγγελία στον ΣΕΠΕ. Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες στο Ν. Καβάλας για χρέη στο δημόσιο. Δεν υπάρχει ως τώρα απάντηση των κατασκευαστών του αγωγού ΤΑΡ στην επιστολή του ΤΕΕ ΑΜ.

Το πρωί εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών του αεροπορικού σόου, αμέσως μετά σύσκεψη απολογισμού της διοργάνωσης. Το βράδυ στο Όσκαρ πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Δημόπουλου. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο σύλλογος Νεάπολις για την εκδήλωση που πραγματοποιεί στο πάρκο «Κάθε τόπος και χορός». Συνεχίζεται στον Ζέφυρο η προβολή της ταινίας «Η γκαρσονιέρα». Ο Σύλλογος καθηγητών γαλλικής γλώσσας σε συνεργασία με την καθηγήτρια Νικολέτα Μυγδαλιά οργανώνει δωρεάν εργαστήρια ξένων γλωσσών στον Πυθαγόρα.

Πρόταση να αναλάβουν τον ΑΟΚ καταθέτουν σήμερα στον ερασιτέχνη οι παλαίμαχοι της ομάδας. Επικεφαλής της προσπάθειας τους ο Νίκος Καραγεωργίου. Σήμερα συνεχίζει την συζήτηση με επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του ερασιτέχνη. Στις 21 Αυγούστου αρχίζει προετοιμασία η Ένωση. Καμπερίδης και Παπαζούδης εντάχθηκαν στο δυναμικό του Άρη Ακροποτάμου.
 

Διαβάστε επίσης