• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Την Άνοιξη του 2014 θα είναι έτοιμη ώστε να ξεκινήσει να υλοποιείται η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών. Αυτό διαβεβαίωσε χθες τους εκπροσώπους της Π.Ε. Καβάλας ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης που για αυτόν τον λόγο βρέθηκε στο Διοικητήριο. Έκανε επίσης γνωστή την αλλαγή των αρχικών του σχεδίων. Ετοιμάζεται να αξιοποιήσει την περιοχή χωρίς να είναι αναγκαία η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτιρίων. Κατά τον κ. Νταβέλη τους επόμενους μήνες θα είναι έτοιμο το Master Plan για να εγκριθεί από το Κ.Α.Σ. Αμέσως μετά θα κατατεθεί η απαραίτητη αίτηση για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Η χθεσινή γενική συνέλευση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ν. Καβάλας συντάχθηκε με την απόφαση της Ομοσπονδίας. Έτσι οι πρατηριούχοι δεν θα διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης στον Νομό αν δεν αλλάξει η στάση της Κυβέρνησης. Στην χθεσινή συνέλευση εξελέγη η νέα διοίκηση του σωματείου. Ο Βαγγέλης Παππάς ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.Ίδια πρόθεση εκδήλωσε και η Δήμητρα Τσανάκα. Η οριστική της απόφαση αναμένεται στο τέλος του έτους. Στο λιμάνι της Καβάλας λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψης καυσίμων είναι από χθες το πρωί το πλοίο της ΝΕΛ «European Express». Το πρωί καταπλέει στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο «Φουνχάλ». Μεταφέρει 200 Γερμανούς Τουρίστες. Διημερίδα για τον αθλητισμό και τον τουρισμό θα οργανώσει στην Καβάλα αρχές Νοέμβρη η ΚΕΔΕ.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ. Το μεσημέρι συνέντευξη τύπου της Συμπαράταξης Πολιτών. Στασιμότητα στο θέμα της λειτουργίας του νηπιαγωγείου Δάτου αν και η Δ. Υγείας διαπίστωσε ανθυγιεινή κατάσταση στο εσωτερικό του. Η Μαρίζα Τσακαλέρου τοποθετήθηκε σε θέση ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Έτοιμος να υπογράψει το σχέδιο Περιγιαλίου στο σύνολο του είναι ο Άρης Γιαννακίδης. 9 σύλλογοι του Νομού Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν να μην περάσει από τα Τενάγη ο αγωγός ΤΑΡ. Ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας στην Αθήνα ζήτησε χθες η έγκριση του έργου από το κοινοβούλιο να δοθεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη. Μία ακόμη σύσκεψη έγινε χθες για την μη καύση καλαμιών στα χωράφια της επαρχίας Παγγαίου και Καβάλας. 15 μέρες θα περιμένει ο Εμπορικός Σύλλογος τους εμπόρους της πόλης να υπογράψουν εξώδικα κατά του ΟΑΕΕ, αυτό ανακοίνωσε χθες ο Βασίλης Λεμονίδης. Συνεργασία με τους μηχανικούς του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισαν οι συνεργαζόμενες παρατάξεις Βασιλειάδη-Λαζαρίδη.

 

Αγιασμό κάνει το απόγευμα στο κτίριο του το Λύκειο των Ελληνίδων. Διήμερες εκδηλώσεις στην Καβάλα Σάββατο και Κυριακή για την μέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Άρχισαν οι εγγραφές στα τμήματα παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής, χειροποίητου κοσμήματος του συλλόγου Νεάπολις. Διανομή τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες του άρχισε χθες ο Δήμος Νέστου.

 

Μήνυμα στον κόσμο της Καβάλας να στηρίξει την νέα προσπάθεια της Ένωσης έστειλε χθες στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας ομάδας ο Κώστας Παπακωνσταντίνου. Φιλικό παιχνίδι με το Βυζάντιο παίζουν το απόγευμα στο Κοκκινόχωμα οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Ο Ραδής Θεοδωρίδης είναι ο νέος προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης