• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ουδείς θα ήθελε να είναι στη θέση της τοπικής ΝΔ. Οι άλλοι ανακοινώνουν υποψήφιους Δημάρχους κι η ΝΔ Καβάλας μοιάζει να … χτενίζεται. Αρχή έκανε ο Βέρρος στις 30 Σεπτέμβρη. Συνέχεια έδωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος προχθές. Χθες ήταν η σειρά του Βαγγέλη Παππά να πει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Το τοπίο συμπληρώνεται και γεμίζει υποψηφίους αλλά η ΝΔ (κι η ΝΟΔΕ φυσικά) περιμένουν. Μοιάζουν να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια… Θα ανακοινώσει ακόμη και το ΚΚΕ τον υποψήφιο του κι αυτοί θα συνεχίζουν τις συσκέψεις και τις συνεδριάσεις των οργάνων…

 

Επείγει σύσκεψη κομματικών στελεχών με την παρουσία και των 4 βουλευτών. Μια συγκεκριμένη συζήτηση ώστε αμέσως μετά να ληφθεί η απόφαση. Πώς όμως θα γίνει κάτι τέτοιο όταν υπάρχει πλήρης αποσυντονισμός; Οι βουλευτές είτε απουσιάζουν, είτε δεν ασχολούνται. Ο Κώστας Αντωνιάδης ετοιμάζει την απολογία του στον Ειδικό Ανακριτή. Ο Δήμητρα Τσανάκα ζητά κι άλλο χρόνο ενώ τρίτος ενδιαφερόμενος δεν υπάρχει. Πόσο μακριά βρίσκονται από το αδιέξοδο; Ελάχιστα, όπως εκτιμούν άπαντες.

 

Εκτός αν το έχουν πάρει απόφαση, το επιδιώκουν προς αποφυγήν προηγούμενων εσωτερικών κρίσεων και προβλημάτων. Για να πετύχουν την ενότητα θα αποφασίσουν κατά την… Καθαρά Δευτέρα. Έτσι δεν θα υπάρχει χρόνος για «αντάρτες». Ταυτόχρονα όμως ο επίσημος και μοναδικός τους υποψήφιος δεν θα προλάβει ούτε καν να περιοδεύσει στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα.

 

Ναι, ήρθαν όλες οι προεκλογικές ειδήσεις μαζεμένες. Από εκεί που δεν τις περίμενε κανείς. Όλες; Όχι φυσικά. Η ΝΔ συνεχίζει την τακτική του κατενάτσιου ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθεί στην καλύτερη δυνατή επιλογή. Να το πιστέψουμε ή μήπως να πούμε το άλλο ανέκδοτο. Αυτό με τον Τοτό.

 

Η φωτογραφία είναι πια ντοκουμέντο που θα απασχολήσει τους ιστορικούς του μέλλοντος. Εννοούμε την γνωστή φωτογραφία όπου πίνουν καφεδάκι παρέα οι Μάκης Παπαδόπουλος- Βαγγέλης Παππάς- Νίκος Κιοσές. Επ΄ αυτής της Καλοκαιρινής φωτογραφίας έγιναν διάφορες εικασίες. Στηρίχτηκαν σενάρια. Στο τέλος αποδείχθηκε ότι οι τρεις δοκίμασαν κάτι που εκ των προτέρων δεν έβγαινε. Έτσι κάθε ένας από τους τρεις εικονιζόμενους της φωτογραφίας θα πάρει τον δρόμο του. Κι αν οι δύο ήδη αποφάσισαν τι θα κάνουν, ο Κιοσές να δείτε που στο τέλος θα κάνει την πραγματική έκπληξη. Δεν θα πάει ούτε με τον Μάκη, ούτε με τον Βαγγέλη. Στο τέλος θα προτιμήσει αυτό με το οποίο ως τώρα δείχνει να διαφωνεί. Τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ. Όταν με το καλό υπάρξει τέτοιος.

 

Άργησε ο Στάθης Εριφυλλίδης αλλά τουλάχιστον είπε χθες αυτό που ήταν φως φανάρι. Αυτό που το έφερε μόνη της η ίδια η ζωή. Δεν τον παίρνει άλλη υποψηφιότητα. Αφήνει τα φιλόδοξα και παράτολμα σχέδια στην άκρη (για τους νεότερους), αναλαμβάνει να παίξει τον σωστό ρόλο. Του πρώην Δημάρχου μόνο. Έτσι θα είναι περισσότερο χρήσιμος στην πόλη που υπηρέτησε από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Αν μάλιστα γίνει πιο αντικειμενικός τόσο το καλύτερο. Όπως υπάρχει η ιδιότητα του Δημάρχου, του υποψήφιου Δημάρχου, του παραλίγο Δημάρχου κτλ έτσι υπάρχει κι αυτή (σημαντικότατη) του πρώην Δημάρχου.

 

«Καθαρίζει» η κατάσταση στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ. Ο Λάζαρος Βασιλειάδης συνάπτει συνεχώς αξιοπρόσεκτες συμμαχίες ώστε να έχει και ουσιαστικά τον πρώτο λόγο στην ψηφοφορία του Νοέμβρη. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό με την δράση που ανέπτυξε όλο αυτό το διάστημα. Ξανάβαλε το ΤΕΕ ΑΜ στον χάρτη. Το αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί. Κάποιοι από τους τελευταίους αλλάζουν στρατόπεδο. Από εχθροί γίνονται φίλοι. Ένθερμοι μάλιστα.

 

Οι αντιδράσεις, οι διαφωνίες κι ο ξεσηκωμός της Καβάλας σε σχέση με τον ΤΑΡ «ξυπνούν» τον Νομό των Σερρών. Από τον οποίο επίσης θα περάσει ο αγωγός. Μόνο που στις Σέρρες «ξυπνούν» ολίγον τι αργά. Προχθές σε τηλεοπτικό σταθμό της ίδιας πόλης έγινε η πρώτη συζήτηση. Στη διάρκεια της οποίας κάποιοι (όχι τυχαίοι) κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Ο αγωγός ΤΑΡ όχι μόνο θα περάσει από τον Ν. Σερρών αλλά στα όρια του θα γίνει μονάδα αποσυμπίεσης. Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή έλαβε μέρος κι ο Ζαφείρης Μυστακίδης που όπως αποδείχθηκε ήταν ο καλύτερα ενημερωμένος του πάνελ.

 

Εκλογές δεν υπάρχουν μόνο για το ΤΕΕ και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκλογές πλησιάζουν και για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας μετά των παραρτημάτων του. Είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Μάη. Το ΓΕΩΤΕΕ δεν μπήκε ακόμη σε προεκλογική περίοδο. Σύντομα θα γίνει κι αυτό.

 

Δικυκλιστές της Τροχαίας Καβάλας έκαναν μπλόκο χθες το μεσημέρι στα δίκυκλα που έτυχε να διέρχονται τον κόμβο Φαλήρου. Ήταν τέτοια η ώρα που οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν σε μαθητές που εκείνη την ώρα σχολούσαν από το σχολείο. Οι πιο πολλοί ευτυχώς φορούσαν προστατευτικό κράνος.

 

Στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στον Κώστα Αντωνιάδη σχετικά με προβλήματα της πόλης αλλά αυτός σιωπά. Περίεργο δεν είναι για κάποιον που ίσως είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας; Του γράφουν για το θέμα πεζοδρόμησης ή όχι τμήματος της οδού Δοϊράνης. Σα να του ζητούν βοήθεια. Κι ενώ η συζήτηση φουντώνει στο facebook, ο συμπολίτης δικηγόρος απέχει. Δεν γράφει ούτε καν μία λέξη. Ίσως γιατί αυτό το διάστημα έχει αλλού το μυαλό του, ίσως γιατί δεν γνωρίζει το έτσι κι αλλιώς δύσκολο αυτό θέμα.

 

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ενέκρινε το συμβόλαιο του περασμένου Φεβρουαρίου με το οποίο πουλήθηκε στον κ. Σωτήρη Κοκίδη ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Ενήμερος» της Καβάλας. Αν και η πώληση έγινε προ μηνών τώρα αυτή εγκρίθηκε από το αρμόδιο όργανο του κράτους.

 

Η χθεσινή μέρα του Μάκη Παπαδόπουλου ήταν πολύ διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες. Ήταν η πρώτη μέρα που επίσημα πλέον είχε την ιδιότητα του υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας. Κατόπιν τούτου έδωσε αρκετές συνεντεύξεις, είχε ένα σωρό ραντεβού με ανθρώπους που τον αναζήτησαν και τον βρήκαν σε διαδοχικά ραντεβού. Κάποιοι τον γνώριζαν έτσι κι αλλιώς, άλλοι τον γνώρισαν μόλις χθες.

 

Προχθές βράδυ τηλεφώνησε ο Άρης Γιαννακίδης σε φίλους του στην Καβάλα, μεταξύ των οποίων και στον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή. Ανακοίνωσε ότι υπογράφει άμεσα το σχέδιο Περιγιαλίου στο σύνολο του. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα έμεινε μόνο η δουλειά στο Κτηματολογικό Γραφείο. Άργησε πολύ αλλά πλησιάζει η ώρα της έκδοσης της πρώτης οικοδομικής άδειας. Ίσως αρχές του νέου έτους. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα γίνει η μεταγραφή των νέων δεδομένων στο Κτηματολογικό Γραφείο. Βάση προηγούμενων ανακοινώσεων η μεταγραφή δεν θα γίνει στην Καβάλα αλλά στη Θεσσαλονίκη.

 

Σε ιστοσελίδα τουριστικού περιεχομένου των Αθηνών εντοπίσαμε χθες είδηση για την Καβάλα που εδώ δεν την γνωρίζουμε ακόμη. Έφθασαν τα νέα πρώτα στην Αθήνα; Με αυτές τις σκέψεις την αναδημοσιεύουμε: Tον Ιούνιο του 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, το Kavala Air Show που έχει ήδη μια πετυχημένη πορεία τριών συνεχόμενων διοργανώσεων στην οποία συμμετέχουν ελληνικές και διεθνείς αεροπορικές ομάδες. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Καβάλας είναι ότι το Air Show λαμβάνει χώρα μπροστά από το λιμάνι της πόλης και έτσι ο θεατής μπορεί να απολαύσει το θέαμα δωρεάν, χωρίς εισιτήριο και χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθεί σε απομακρυσμένες ή “δύσκολες” περιοχές. Το Kavala Air Show γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Καβάλας, και των τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι, Επαγγελματίες κλπ), έχει μεγάλη στήριξη από εθελοντές και πολλούς πιστούς επισκέπτες. Ψυχή του Air Show είναι ο σμ/χος ε.α. Παναγιώτης Γεωργιάδης Καβαλιώτης αεροπόρος και ειδικός σε τέτοιες διοργανώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης