ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 2013

Με καταλήψεις τριών τουλάχιστον δημοτικών κτιρίων, συνεχόμενες απεργίες και κλειστούς τους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα ΚΕΠ συνεχίζονται σήμερα για 4η μέρα οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων της Καβάλας. Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης δεν θα επιτρέψουν ούτε στο Δήμαρχο να μπει στο γραφείο του! Σε μεγάλη ανησυχία και οι καθηγητές αφού απολύσεις θα υπάρξουν και σε αυτόν τον κλάδο. Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας σήμερα το πρωί. Η διεύθυνση Δασών Καβάλας προχώρησε χθες στην ανάρτηση του δασικού χάρτη της Καβάλας. 60 μέρες έχουν στη διάθεση τους οι δημότες προκειμένου να διατυπώσουν γραπτώς τις αντιρρήσεις τους. Με έγγραφο της Π.Ε. Καβάλας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αναφέρονται ζημιές 250.000 ευρώ από την πρόσφατη εμπρηστική ενέργεια. Καλείται για νέα καταγραφή των ζημιών ορκωτός εκτιμητής. Παρουσιάζεται σήμερα το πρωί η μελέτη για την σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Θα παραστεί και ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Χθες το μεσημέρι το γεωτρύπανο έφθασε στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου, στον κόλπο της Καβάλας. Σύντομα αρχίζει η πρώτη γεώτρηση που θα είναι υποστηρικτική.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς παρουσιάζει στις 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.Το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Καβάλας στην κεντρική πλατεία. Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ είχε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Έλαβε νέες υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καβάλας και με οχήματα και με εποχιακό προσωπικό. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου έγινε γνωστό ότι και το δεύτερο τρίμηνο του έτους υλοποιείται ομαλά η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ανακοίνωση υπέρ των δημοτικών υπαλλήλων που κινδυνεύουν με απόλυση εξέδωσε χθες ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος. Λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων ήταν κλειστό χθες το κοινωνικό παντοπωλείο. Άνδρες του Αστυνομικού τμήματος Θάσου συνέλαβαν 49χρονη κάτοικο του νησιού επειδή καλλιεργούσε στο μπαλκόνι του σπιτιού της φυτά κάνναβης. Ερώτηση για το μέλλον της δημόσιας βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης.

 

Η παράσταση Βάκχες, στην οποία εμφανίζεται και ο Σάκης Ρουβάς, παρουσιάζεται το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου. Η συνέντευξη τύπου παρουσία του κ. Ρουβά θα δοθεί σε αίθουσα ξενοδοχείου λόγω της κατάληψης του Δημαρχείου. Στο ξενοδοχείο Εγνατία παρουσιάζονται το απόγευμα εργασίες σπουδαστών του ΤΕΙ. Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης πραγματοποιεί το απόγευμα ο Δήμος Νέστου. Στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα γίνει τελικά η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στις 24 Ιουλίου. Αυτό έγινε μετά από νέα εξέταση του θέματος από την γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Ούτε η συνάντηση του Γιώργου Τσοκτουρίδη με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ πρόσφερε συγκεκριμένα κι ευχάριστα νέα για την ομάδα. Οι προσφυγές άρχισαν και θα συνεχιστούν. Ο Άρης δια της συγκεκριμένης οδού προσπαθεί να εξασφαλίσει τον Γιάννη Κάργα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης