ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Στο λιμάνι της Καβάλας βρίσκεται από χθες το απόγευμα το επιβατικό πλοίο «Μυτιλήνη» περιμένοντας οδηγίες από την Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου για το επόμενο του δρομολόγιο. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δεν είχε αποτέλεσμα, αύριο αποφασίζεται η κάλυψη των δρομολογίων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Από μέρα σε μέρα υπογράφει την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του ΤΑΡ ο Γιάννης Μανιάτης. «Κλείδωσε» η όδευση του αγωγού από το Νομό Καβάλας χωρίς κάποιος να γνωρίζει λεπτομέρειες. Την Κυριακή εκδήλωση του συλλόγου αγροτών Δήμου Καβάλας για τον ΤΑΡ στο Γυμνάσιο των Κρηνίδων. Στον δρόμο για το λιμάνι της Καβάλας είναι το νέο γεωτρύπανο της Ενεργειακής Αιγαίου. Θα αρχίσει γεωτρήσεις από το κοίτασμα του Πρίνου το αργότερο στο τέλος του έτους. Χθες ο Δημήτρης Γόντικας ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Πνοής για το πρόγραμμα Στηρίζω. Η Γαλάζια Σημαία στο λιμανάκι της Θάσου αφαιρέθηκε χθες αφού μετά από έλεγχο η ακτή βρέθηκε να μην πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 40 δάσκαλοι έλαβαν μέρος χθες το απόγευμα στο πρώτο σεμινάριο για το σκάκι που οργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.

Η σημερινή πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει το Νομό Καβάλας με διάφορα κτιριακά προβλήματα λόγω των οποίων σχολείων άλλαξαν στέγη. Στη Πέρνη θα κάνουν αγιασμό οι μαθητές του χωριού, αρνούνται να μετακινηθούν στο σχολείο της Γραβούνας. Μαρκόπουλος και Τσανάκα θα παραστούν στον αγιασμό στο Ζουμπουλάκειο και στο δημοτικό σχολείο του Φλωρέξ. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ήταν χθες στην Καβάλα προκειμένου να παραστεί σε συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα. Πρόταση για τα δρομολόγια του επόμενου έτους κατέθεσε στο Σ.Α.Σ. η Θασιακή Ένωση. 7 μέρες θα διαρκέσει το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο αμέσως μετά την έκθεση του Επιμελητηρίου.

Πολύς κόσμος χθες βράδυ στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσε στην Παναγούδα ο Σύλλογος κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Όλα είναι έτοιμα για το φεστιβάλ της ΚΝΕ που γίνεται αύριο στο Πάρκο Φαλήρου. Την Κυριακή το απόγευμα στην Καβάλα η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Συνεχίζεται στο Ζέφυρο η προβολή ταινιών ελληνικού κινηματογράφου.

Τον επιθετικό ποδοσφαιριστή Θανάση Κανούλα απέκτησε ο ΑΟΚ. Σε τουρνουά μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει από σήμερα η Ένωση. Μέχρι να ξεκαθαρίσει σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχει η ομάδα του Γιάννη Τζήμα ζήτησε να αναβληθεί το παιχνίδι της στο κύπελλο με το Λαύριο.

 

Διαβάστε επίσης