ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Στη σύσκεψη που έγινε χθες στη Κομοτηνή οι υπεύθυνοι του ΤΑΡ άκουσαν τον Αρχέλαο Γρανά, τον Κωστή Σιμιτσή και τον Άρη Γιαννακίδη να ζητούν αλλαγή των δεδομένων σχετικά με τη διέλευση του αγωγού από το Νομό Καβάλας. Δέχθηκαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο ο αγωγός να μην περάσει τόσο από τα Τενάγη των Φιλίππων όσο και από την περιοχή πλησίον της Νέας Καρβάλης. Είχε προηγηθεί την Τρίτη συνάντηση του Άρη Γιαννακίδη με τους εκπροσώπους των αγροτών του Δήμου Καβάλας. Το θέμα θα συζητηθεί πιο αναλυτικά σε επόμενη συνάντηση των κατασκευαστών με τους εκπροσώπους του Νομού. Αποζημίωση 1,5 εκ ευρώ περίπου εξασφαλίζει ο Δήμος Καβάλας από τον ΟΛΚ για την γνωστή δημοτική έκταση στο νέο λιμάνι. Φημολογείται ότι αυτό είναι το περιεχόμενο πρόσφατης δικαστικής απόφασης του Εφετείου Θράκης. Απεργούν σήμερα και αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ. Την Παρασκευή το μεσημέρι αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας σύμφωνα με την οποία κανείς διοικητικός του ΤΕΙ δεν κινδυνεύει να ενταχθεί στο καθεστώς κινητικότητας. Έξω από λιμάνι της Καβάλας ήταν χθες το απόγευμα το κρουαζιερόπλοιο Sea Dream . Εκεί πραγματοποίησε εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτέμβρη του 2001. Ήταν μια πρωτοβουλία του πληρώματος και των Αμερικανών επιβατών του πλοίου.

 

Στο λιμάνι της Καβάλας με μηχανική βλάβη παραμένει το πλοίο Ionian Sky. Επρόκειτο να αναχωρήσει σε προγραμματισμένο δρομολόγιο χθες το απόγευμα. Δωρεάν μαθητικές μετακινήσεις μόνο με μαθητικό δελτίο, αποφάσισε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ. Διαμαρτύρονται γονείς των μαθητών του 4ου Δημοτικού στον Άγιο Γεώργιο επειδή το σχολείο υποβαθμίζεται. Λειτουργεί κανονικά η πυλωτή και η είσοδος του Διοικητηρίου από την οδό Ερυθρού Σταυρού. Αργεί η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών από την εμπρηστική ενέργεια του Ιουλίου. Βεβαίωση κύριας χρήσης από την Πολεοδομία κατέθεσε στις δημοτικές υπηρεσίες το Τζάμπο. Είναι πιθανό τη Δευτέρα να εξασφαλίσει την άδεια που ζητά για να πουλά συσκευασμένα γλυκά και αναψυκτικά. Λίγος κόσμος χθες το απόγευμα σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου και του ενδιάμεσου φορέα ΔΕΣΜΟΣ για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά την ενίσχυση των εξαγωγών. Η Π.Ε. Καβάλας προετοιμάζει έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Δράμα εντός του Αμυγδαλεώνα. Η ασφαλτόστρωση καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει βράδυ ώστε να μην υπάρξουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

 

Ο Διαμαντής Αξιώτης και η Γεωργία Τριανταφυλλίδου θα λάβουν μέρος ως εκπρόσωποι της Καβάλας σε λογοτεχνική εκδήλωση στην Καλαμαριά. Οι φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου συνεχίζουν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης συλλέγοντας και χαρίζοντας σχολικά είδη. Συνεδριάζει τη Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Διαμαρτύρονται μέλη της Λέσχης Ποντίων για την απομάκρυνση της δασκάλας χορού του συλλόγου.

 

Πολύ μέτριος χθες βράδυ ο ΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τον Ορφέα στην Ελευθερούπολη. Πέναλτι του Άρτσε απόκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Για σήμερα μετατέθηκε η ολοκλήρωση τριών μεταγραφών. Ένας από τους νέους παίκτες είναι ο Σάκης Πρίττας. Κεκλεισμένων των θυρών θα είναι το ματς του Σαββάτου της Ένωσης στο Λαύριο. Τραυματίες στην ομάδα της Καβάλας οι Τότσιος και Κατσαρές.

 

 

Διαβάστε επίσης