ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μετά από καθυστέρηση 6 περίπου μηνών ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία δεν χαρακτηρίζονται μνημεία οι ετοιμόρροπες αποθήκες του κεντρικού λιμανιού. Για την κατεδάφιση τους ωστόσο χρειάζεται ακόμη μία υπουργική απόφαση, αυτή τη φορά για την έγκριση της μελέτης του κτιρίου που θα κατασκευαστεί στη θέση τους. Με αυτόν τον αργό και γραφειοκρατικό τρόπο συνεχίζεται η προσπάθεια της γνωστής επένδυσης ιδιώτη που έχει τη στήριξη του ΟΛΚ αλλά και του προγράμματος Jessica. Αυτοψία στα Τενάγη κάνουν σήμερα το πρωί υπηρεσιακοί παράγοντες ώστε με άμεσες ενέργειες να λυθούν τα προβλήματα από τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας νερών. 2,5 εκ ευρώ θα στοιχήσει η μελέτη νέου αντιπλημμυρικού έργου που θα οδηγεί τα νερά της βροχής στη θάλασσα. Οικονομική ιστοσελίδα των Αθηνών επικαλείται εκπροσώπους του αγωγού ΤΑΡ κι υποστηρίζει ότι οι φορείς της Καβάλας έχουν απάντηση επί του αιτήματος τους για την εναλλακτική όδευση. Η πληροφορία διαψεύδεται από το ΓΕΩΤΕΕ. Φωτιά σε δώμα πολυκατοικίας στον Άγιο Αθανάσιο κινητοποίησε χθες την Π.Υ. Εξετάζεται η αιτία της. Περιορισμένες οι ζημιές. Σύσκεψη για το ιδιοκτησιακό του ΤΕΙ Καβάλας έγινε χθες στο Διοικητήριο. Το ΤΕΙ ζητά το παραχωρητήριο του 1978 να αποκτήσει αξία τίτλου ιδιοκτησίας.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί η βουλευτής των ΑΝΕΛΛ Μίκα Ιατρίδη που βρίσκεται στην Καβάλα. Επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο έκανε χθες ο Βαγγέλης Παππάς. Την ερχόμενη εβδομάδα η εκδήλωση της κ. Τσανάκα για την παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Κατά της υπέρμετρης φορολόγησης των ιδιωτών τάσσεται ο Μάκης Παπαδόπουλος. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης. Συνελήφθη 74χρονος για χρέη στο δημόσιο. Στη παραλία Οφρυνίου συνελήφθησαν 3 άνδρες για παράνομα «φρουτάκια». Γενική συνέλευση την Κυριακή του Σωματείου των Οικοδόμων. Μικρή η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων της Καβάλας στη χθεσινή πανελλαδική απεργία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς εγκαινιάζει στις 5 το απόγευμα την έκθεση παραδοσιακών προϊόντων τουρισμού Σάμου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.

 

Μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας πραγματοποιούν το πρωί εκδρομή στη Νέα Καρβάλη. Το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ζουρνατζίδη. Η εκδήλωση είναι του συλλόγου Πόντιων Χορευτών. Από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Δευτέρα το βράδυ στη Στέγη η θεατρική παράσταση «Γυναίκα από παλιά» της ομάδας Μεταμφίεση.

 

Διαιτητής από την Αθήνα σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ την Κυριακή στη Κέρκυρα. Στην Αθήνα βρίσκεται ο Βλάσης Τσάκας. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Ένωσης για το ματς με το Ψυχικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης