ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Πιο κοντά στον παλαιό αλλά σταθερό στόχο του, να πάρει υπό την ευθύνη του την χερσαία ζώνη του κεντρικού λιμανιού, είναι από χθες ο Δήμος Καβάλας. Σε σύσκεψη στην Αθήνα το Υπουργείο ξεκαθάρισε την διαδικασία αυτών των παραχωρήσεων, κάτι που θα αναφέρεται ρητά στο νέο νομοσχέδιο που σύντομα θα εγκριθεί στην Βουλή. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί γρήγορα να αναλάβει όλο το πάρκο Φαλήρου, την παραθαλάσσια περιοχή απέναντι από το διοικητήριο, τον δρόμο πλησίον της Ιχθυόσκαλας, την χερσαία ζώνη από την οδό Εθνικής Αντίστασης ως το Τελωνείο. Ρόλο θα παίξει το τι από αυτές τις περιοχές αναφέρεται συγκεκριμένα στο master plan του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Συνεδριάζει σήμερα στο ΤΕΙ η σύγκλητος του ιδρύματος. Θα συζητήσει το σχέδιο «Αθηνά». Χθες έγινε κοινή συνέλευση των τμημάτων Βιομηχανικής Πληροφορικής- Διαχείρισης Πληροφοριών. «Και τα δύο τμήματα πρέπει να συνεχίσουν ανεξάρτητα» είπε ο προϊστάμενος της Διαχείρισης Πληροφοριών Κώστας Τερζίδης. Η χθεσινή κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος στο Νομό Καβάλας. Η σοβαρότερη περίπτωση βλάβης σημειώθηκε στη Χρυσούπολη, μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα δύο ώρες! Σε προσυνεδριακή διαδικασία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας την Κυριακή θα μιλήσει η Φώφη Γεννηματά. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Ωκεανίς. Συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Καβάλας Ελευθερούπολης Θάσου.

 

Φορείς, σύλλογοι, τοπικοί παράγοντες δήλωσαν χθες την συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο. Δεν θα συμμετέχει το ΠΑΜΕ και το Επιμελητήριο. Αύριο αναμένονται στο κέντρο της πόλης για τον ίδιο λόγο τουλάχιστον 50 τρακτέρ. Πρόθεση των αγροτών είναι να μοιράσουν δωρεάν αγροτικά προϊόντα. Απόφαση δικαστηρίου περιμένει ο Δήμος Καβάλας για να αρχίσει το έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στα παλαιά ΚΑΤΕΕ. Στο δικαστήριο προσέφυγε εργολάβος που συμμετείχε στην διαδικασία δημοπράτησης. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καβάλας. Αιχμές κατά του Γιάννη Φιλόσογλου αφήνει με κείμενο του στο διαδίκτυο ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μποσμπότης. Ούτε χθες επανήλθε το φυσικό αέριο στη ΒΦΛ. Κάτι που ίσως γίνει σήμερα. Ερώτηση για τα θέματα της βιομηχανίας κατέθεσαν 3 βουλευτές του ΚΚΕ. Την Δευτέρα θα πληρωθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα πρόνοιας. Σεμινάρια για την εξυπηρέτηση των τουριστών θα γίνουν στην Καβάλα την Άνοιξη. Πρόκειται για πρόγραμμα στο οποίο μετέχουν οι Δήμοι Καβάλας- Θάσου και Μπάνσκο Βουλγαρίας.

 

Την Κυριακή κόβει την πίτα της η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας. Για την Καβάλα των χριστιανών, των εβραίων, των καθολικών και των μουσουλμάνων μίλησε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση της ιεράς μητρόπολης ο ιστορικός Κομνηνός Απότας. Την Δευτέρα το απόγευμα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» εκδήλωση της Συμπαράταξης Πολιτών για την Χρυσούλα Βακιρτζή. Από αύριο στον ίδιο χώρο η παράσταση της Τζένης Αργυρίου. Ξαναλειτουργεί από χθες, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη πιστοποίηση, το ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα.

 

Επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις οι παίκτες του ΑΟΚ. Παραμένει στην Αθήνα ο Κώστας Τσαλίκης. Δεν προγραμματίστηκαν ως τώρα πληρωμές των ποδοσφαιριστών. Συνεχίζονται πάντως οι συζητήσεις για την διοικητική αλλαγή στην ομάδα. Η Ένωση ηττήθηκε χθες 77-73 από την Λέφσκι. Άρεσε ο Ταϊρού που πέτυχε 14 πόντους με δύο τρίποντα.

 

Διαβάστε επίσης