ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Από τις 10 το πρωί μέχρι αργά χθες βράδυ συζητούσαν στο εργοστάσιο των λιπασμάτων τη νέα σύμβαση εργασίας ο Διονύσης Μπεχράκης και η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων. Λύθηκαν προβλήματα, συμφωνήθηκαν πολλά επιμέρους θέματα. Η διαπραγμάτευση εξελίσσεται ομαλά αλλά δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. Συζητήσεις θα γίνουν και την ερχόμενη εβδομάδα, η όποια συμφωνία για να υπογραφεί θα πρέπει να εγκριθεί από την γενική συνέλευση των εργαζομένων. Εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ μετέχουν στο προεδρείο της ΕΛΜΕ Καβάλας που συγκροτήθηκε σε σώμα χθες το απόγευμα. Εκτός προεδρείου έμεινε τόσο η ΔΑΚΕ όσο και η ΠΑΣΚΕ. Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας είναι η κ. Σοφία Φιλιππίδου. Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα κάνει στον Δήμο Καβάλας για τις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία, την περίοδο των εορτών. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνουν αντίθετοι στις νέες λαϊκές αγορές μόνο παραγωγών, που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο. Χθες ο Εμπορικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση κατά της μείωσης των δρομολογίων για την Θάσο. Στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας βρέθηκε χθες ανώτερος υπηρεσιακός παράγοντας από το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο υπάρχει ενδιαφέρον ξένων και ελλήνων επενδυτών για το νέο λιμάνι της Καβάλας.

 

Γενική συνέλευση κάνουν το απόγευμα οι αρτοποιοί του Ν. Καβάλας. Στη διαδικασία θα παραστεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος. Συνεδριάζει το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα συζητηθεί το θέμα της Περιμετρικής. Οι υπάλληλοι της Π.Ε. Καβάλας βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιδράσουν σε ενδεχόμενη εφαρμογή του νόμου περί διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων. Τέλειωσε χθες η κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ. Τα μαθήματα αρχίζουν πάλι από σήμερα το πρωί. Την Δευτέρα το μεσημέρι θα έρθουν στην Καβάλα εκπρόσωποι επιχειρήσεων της Ιαπωνίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει εκδήλωση παρουσίαση όλων των τοπικών προϊόντων. Η Κίνηση των Πολιτών ενάντια στα χαράτσια οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καβάλα για την ακριβή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 23 Νοέμβρη. Πετυχημένη συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας, έγινε χθες το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Η ιστορία του τοπικού τύπου είχε χθες την τιμητική της, στην παρουσίαση του βιβλίου του συνταξιούχου τυπογράφου Παναγιώτη Αναστασιάδη. Η εκδήλωση έγινε στην Δ. Βιβλιοθήκη. Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντας Κροκίδης μιλά σε εκδήλωση του συλλόγου κατοίκων Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Επιστημονική εκδήλωση οργανώνει στην Καβάλα την Παρασκευή και το Σάββατο ο δικηγορικός σύλλογος Καβάλας.

 

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ερασιτέχνη ΑΟΚ χθες βράδυ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας αλλά και για την εισροή εσόδων δια της πρόσφατης απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Νωρίτερα χθες είχε γίνει γνωστός ο θάνατος του πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ Άλβες. Ο 37χρονος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας λόγω λευχαιμίας. Η Ένωση παίζει με τον Ολυμπιακό το απόγευμα της Δευτέρας αλλά και στις 22 Δεκεμβρίου. Το δεύτερο ματς είναι ημιτελικός κυπέλλου, θα γίνει στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας.

 

Διαβάστε επίσης