ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες ήρθαν χθες βράδυ στην Καβάλα με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Με αστικά λεωφορεία που τους περίμεναν στο λιμάνι μεταφέρθηκαν στο πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Αμέσως μετά ταξίδεψαν για τη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρία των Ταξί και των τουριστικών λεωφορείων για τα δρομολόγια που εκτέλεσε το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. «Είναι νόμιμα αφού στο λιμάνι υπάρχει αφετηρία των αστικών λεωφορείων» απαντά το Λιμεναρχείο. Και χθες εθελοντές μοίρασαν τρόφιμα στους πρόσφυγες.

 

Σε Καλοκαιρινούς ρυθμούς κινείται η Θάσος. Τα δρομολόγια στην γραμμή της Κεραμωτής παραμένουν 56, όπως ήταν τον Αύγουστο. Αυξημένη κίνηση προς το νησί από Βούλγαρους και Τούρκους. Μετά από συνεννόηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα χρηματοδοτηθούν έργα σε λιμάνια της χώρας. Μεταξύ αυτών των έργων η επισκευή σπηλαίωσης χώρου προσγειάλωσης φέρι μποτ στη Θάσο. Συνεχίστηκε χθες η αξιολόγηση του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων από Ιταλίδα τεχνικό σύμβουλο, το κείμενο της οποίας θα αποσταλεί στην Ουνέσκο. Χθες έγινε συνάντηση με τη Δήμαρχο. Σήμερα ραντεβού υπάρχει στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου, παρουσία του Γιώργου Παυλίδη και του Μιχάλη Αμοιρίδη. Επίσκεψη στον πεζόδρομο της Παύλου Μεγάλ έκανε χθες το μεσημέρι η Δήμητρα Τσανάκα. Συνομίλησε με επαγγελματίες για συνεχόμενα κάγκελα που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Καβάλας ώστε να εμποδίζεται η είσοδος αυτοκινήτων στον πεζόδρομο.

 

Συνέντευξη τύπου δίνουν το πρωί οι 6 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Μάλλον ακυρώνεται η κοινή εκδήλωση τους που επρόκειτο να γίνει σε αίθουσα ξενοδοχείου σήμερα ή αύριο το βράδυ. Στην Καβάλα θα βρίσκεται το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής του κόμματος το Ποτάμι Κυριάκος Χαρακίδης. Στην Καρδίτσα περιόδευσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το ΠΑΣΟΚ κράτησε την αλήθεια ψηλά, γράφει σε άρθρο του στον τοπικό τύπο ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Καγκαίδης. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου είχε ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Γκαϊταντζής. Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

 

Πρόοδος σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στο έργο του δρόμου προς το Νοσοκομείο. Ο εργολάβος αναμένεται να επεκταθεί και στο νότιο κομμάτι του δρόμου. Δύο άτομα συνελήφθησαν προχθές στη Χρυσούπολη, ασκούσαν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Γιάννης Τσίρλης ευχαριστεί τον Δήμο Καβάλας που εξασφάλισε την επαναλειτουργία του σχολείου.

 

Συνεχίζονται το πρωί οι εκδηλώσεις του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας στο εντευκτήριο του. Η Μαρία Καραβία δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συνταχθεί και να υπογραφεί από μέλη της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ επιστολή στήριξης της. Ο καθηγητής Ιωάννης Κοτσιανίδης μίλησε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου. Στις 22 Σεπτέμβρη το Πανεπιστήμιο Πάτρας οργανώνει στην Καβάλα εκδήλωση για τον αυτισμό.

 

Με τίτλο «η γελοιοποίηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου» η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τον τρόπο που ενισχύεται μεταγραφικά ο Άρης. Χθες οι παίκτες του ΑΟΚ έκαναν προπόνηση στο Χαλκερό. Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για την Τετάρτη ματς κυπέλλου της Ένωσης με τον Απόλλωνα Πάτρας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης