• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Περισσότερα από 200 άτομα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας. Κατήγγειλαν τον φασισμό και τη Χ. Αυγή, έδωσαν ραντεβού για το απόγευμα του Σαββάτου σε μια νέα διαμαρτυρία που θα αρχίσει από το πάρκο Φαλήρου. Στο μεταξύ έντονες είναι οι φήμες ότι θα αναβληθούν για αργότερα τα προγραμματισμένα για το Σάββατο εγκαίνια των γραφείων της Χ. Αυγής στην Καβάλα. Έφοδο στο καρνάγιο, το κτίριο του ΤΕΑΥΚΕ και τον παιδικό σταθμό της οδού Εκάβης έκαναν προ ημερών ελεγκτές δημόσιας υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Συνέταξαν έκθεση με την οποία επιβεβαιώνουν ότι και οι τρεις περιπτώσεις είναι περιπτώσεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Απέστειλαν την έκθεση τους στο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία Καβάλας. Σε αργία τέθηκε με απόφαση του Θανάση Καρούντζου ο πρώην δήμαρχος Θάσου Λευθέρης Μερέσης. Αιτία παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο κ. Μερέσης θεωρείται υπεύθυνος για μεγάλη οικονομική ζημιά στο Δήμο Θάσου. Δύο ηλικιωμένες γυναίκες πέθαναν χθες στη Θάσο. Πρόκειται για διαφορετικά περιστατικά, εκ των οποίων το ένα είναι πνιγμός και το δεύτερο αιφνίδιος θάνατος. Στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη κηδεύεται η δημοσιογράφος Βίκυ Θαλασσοπούλου που πέθανε χθες σε ηλικία 52 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

 

Αρχίζουν σήμερα στο ΤΕΙ οι εγγραφές πρωτοετών σπουδαστών. Η απεργία των διοικητικών έληξε χθες, με απόφαση γενικής συνέλευσης του συλλόγου. Κανονικά εργάζονται σήμερα οι δικηγόροι αφού δεν συνεχίζεται η αποχή τους. Απεργούν καθηγητές, δάσκαλοι, δημοτικοί υπάλληλοι. Το πρωί δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Διοικητηρίου. «Ο αγωγός ΤΑΡ δεν θα περάσει από τα Τενάγη των Φιλίππων και τη Νέα Καρβάλη» δήλωσε κατηγορηματικά και χθες ο Άρης Γιαννακίδης. Το μεσημέρι στο ΤΕΕ ΑΜ εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ ενημερώνουν για το προτεινόμενο πλωτό LNG. Ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης δήλωσε χθες ότι απαγορεύεται η λειτουργία λαϊκής αγοράς στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Δέχθηκε παρόλα αυτά η πρόταση του Δήμου Καβάλας να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Μάλλον την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση του Άρη Γιαννακίδη να παραχωρηθεί κατά κυριότητα στο Επιμελητήριο το Εκθεσιακό Κέντρο. Φήμες αναφέρουν ότι η εταιρία Pink Woman μεταφέρει την έδρα της από την Καβάλα στην Αθήνα. Ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης κατέθεσε ερώτηση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των δύο κατοικιών που κάηκαν στη συνοικία του Βύρωνα. Σειρά τώρα έχει η κατασκευή στέγης, πάλι με φροντίδα του Δήμου Καβάλας.

 

Την Κυριακή πραγματοποιείται στην Καβάλα ποδηλατικός γύρος. Για αυτό το λόγο το μεσημέρι δίδεται συνέντευξη τύπου. Την Κυριακή το απόγευμα στους Φιλίππους η εκδήλωση «Νοστιμιές από το σπίτι». Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων οργανώνει η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας.

 

Η προπονητολογία συνεχίζεται στον ΑΟΚ. Αυτή τη φορά ακούγεται το όνομα του Απόστολου Χαραλαμπίδη που είναι 43 ετών από την Καστοριά. Τα διοικητικά ξεκαθαρίζουν αφού η πλησιάζει η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων. Μια ακόμη μεταγραφή ετοιμάζεται να κάνει η Ένωση, χθες κέρδισε τον Ερμή Λαγκαδά 49-44.

 

 

Διαβάστε επίσης