• 15 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Περισσότεροι από 10.000 ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης του Επιμελητηρίου που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Αυτό αναφέρουν τα πρώτα και προσωρινά στοιχεία των διοργανωτών, στηριγμένα στο ειδικό σύστημα καταμέτρησης που λειτούργησε και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο. Χθες το απόγευμα την έκθεση επισκέφθηκε ο Πρόξενος της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη. Τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας. 600 πρόβατα θανατώθηκαν την Τρίτη στην περιοχή της Μουσθένης προκειμένου να μην επεκταθεί η ευλογιά. Ο ιδιοκτήτης τους θα αποζημιωθεί. Κατατέθηκε στην Ουνέσκο ο επίσημος φάκελος της υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για την ένταξη του στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δεν έκλεισε χθες ο δρόμος που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο, αμέσως μετά το αρχαίο θέατρο. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν τήρησαν την υπόσχεση τους προς την Αρχαιολογία οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. 11 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν το λιμάνι της Καβάλας από τις 4 Οκτωβρίου έως το τέλος του μήνα. Στην Καβάλα εκπρόσωποι του Δήμου της Νυρεμβέργης και άλλοι επισκέπτες από την ίδια πόλη, ξεναγούνται από την Δημοφέλεια.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα συνεδριάζει η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου για να αποφασίσει τι θα γίνει με την έναρξη των μαθημάτων και τους 30 περίπου καθηγητές που ακόμη δεν προσελήφθησαν. Την Δευτέρα συνεδριάζει στη Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αύριο η γενική συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜΘ. Πιθανός νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Σε 10 περίπου μέρες θα είναι στον Πειραιά το πρώτο ιδιόκτητο γεωτρύπανο της Ενεργειακής Αιγαίου. Τέλος του έτους θα έρθει στον κόλπο της Καβάλας. Η πρώτη διαμαρτυρία στο ΚΕΑΟ Καβάλας έγινε χθες από την ΠΑΣΕΒΕ. Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Συγκρατημένα αισιόδοξος για την υλοποίηση της πρότασης ορεινής όδευσης του ΤΑΡ δηλώνει ο πρόεδρος των αγροτών του Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης.

Συνεχίζονται το βράδυ οι παραστάσεις του έργου «Οδός Πολυδούρη» στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Το απόγευμα η δήμαρχος δίνει συνέντευξη τύπου για το σκάκι και τις επιτυχίες των σκακιστών της πόλης. Εκδήλωση βράβευσης των σκακιστών θα γίνει το Σάββατο πρωί στη κεντρική πλατεία.

Όλα τα φιλικά παιχνίδια ομάδων της Καβάλας που επρόκειτο να γίνουν το Σαββατοκύριακο ματαιώνονται μιας και η απαγόρευση αθλητικών γεγονότων που αποφάσισε η Πολιτεία αφορά και τις φιλικές αναμετρήσεις. Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων του Βερούλειου είχε χθες το απόγευμα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου.

 

Διαβάστε επίσης