• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ 2013

Στις 9 σήμερα το πρωί ο Δήμος Παγγαίου οργανώνει μαζική διαμαρτυρία στο σημείο κατασκευής διοδίων στην Εγνατία οδό, κοντά στην Μουσθένη. Από χθες το απόγευμα πλησίον των έργων στάθμευσαν δύο μεγάλα δημοτικά οχήματα προκειμένου να εμποδίσουν την συνέχιση των εργασιών. Ο Δήμος Παγγαίου με νέα ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά αναστολή των εργασιών μέχρι ο Βασίλης Ξουλόγης να συναντήσει τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών. Το θέμα των διοδίων στην Μουσθένη θα απασχολήσει το απόγευμα τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζεται η κατάληψη του ΤΕΙ Καβάλας. Μεγάλος ο κίνδυνος να χαθεί το 6μηνο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Νάσο Μητρόπουλο οι αλλαγές στο ίδρυμα εξ αιτία τους προγράμματος Αθηνά αφήνουν την διοίκηση ικανοποιημένη. Στις 10 Απριλίου θα γίνει γενική συνέλευση της Καβάλα Όιλ, στην διάρκεια της οποίας η Ενεργειακή ως μεγαλομέτοχος θα αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο. Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ ήταν χθες στο δικαστήριο αλλά η αίτηση της Ενεργειακής για έκδοση προσωρινής απόφασης για το συμβούλιο της Καβάλα Όιλ αποσύρθηκε. Με παρέμβαση και των βουλευτών της Καβάλας αποσύρθηκαν χθες από νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών δύο άρθρα που δημιουργούσαν πρόβλημα στις τοπικές επιχειρήσεις, αφού καταργούσαν τις εγγυήσεις του δημοσίου σε δάνεια που έχουν συναφθεί.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Την ίδια ώρα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα για να μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Νίκος Παπαγεωργίου. Στις 7.30 στο Αμφιθέατρο η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Δεξαμενών οργανώνει εκδήλωση για το θέμα του χρυσού. Ο Βασίλης Καταπόδης είναι ο νέος γραμματέας της ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας. Αισιόδοξοι οι Αρχέλαος Γρανάς, Μάκης Παπαδόπουλος, Μάκης Δημητριάδης για την μεταφορά και λειτουργία επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο λόγω και του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης της μετεγκατάστασης. Βοήθεια στα αγροτικά θέματα του Ν. Καβάλας υποσχέθηκε χθες στη διάρκεια σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας. Δύο εκδηλώσεις γίνονται το απόγευμα στην Καβάλα για την προβολή προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ. Συγκροτείται σε σώμα το βράδυ το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου.

 

Από σήμερα το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η παράσταση «Μια άγνωστη από το Σηκουάνα». Στις 9 το βράδυ στο Όσκαρ εκδήλωση της Στέγης για την ποίηση, αφιέρωμα στον Καβάφη. Το μεσημέρι στον Αμυγδαλεώνα εκδήλωση της ΔΕΥΑΚ με αφορμή την αυριανή παγκόσμια μέρα του νερού. Στην καθιερωμένη τελετή το πρωί στην ΧΧ Μεραρχία αλλάζει Στρατηγός διοικητής αυτής. Στην παρέλαση της Δευτέρας την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος οι σημαιοφόροι των σχολείων που δεν έκαναν παρέλαση λόγω βροχής στις 28 Οκτωβρίου του 2012.

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ τονίζουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μιας κι είναι απλήρωτοι. Ειδική είναι η περίπτωση των Εντιαγέ, Πάτο, Ντοσάντος που δεν προπονήθηκαν χθες. Μεγάλη προσπάθεια όσων έμειναν να στηρίζουν την ομάδα ώστε να βρεθούν χρήματα κι οι παίκτες σήμερα να πληρωθούν. Η προσπάθεια αυτή χθες βράδυ φάνηκε να αποδίδει καρπούς. Στην σημερινή προπόνηση της Ένωσης θα φανεί πόσο είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου ο Μιλόσεβιτς.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης