• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Σε υψηλούς τόνους έγινε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο συνάντηση επαγγελματιών εμπόρων και επιχειρηματιών σχετικά με το πρόβλημα των χρεών στον ΟΑΕΕ. Στη συνάντηση παρέστη και ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης ο οποίος πολλές φορές αποδοκιμάστηκε καθώς υπερασπίζονταν την κυβερνητική πολιτική. Αποφασίστηκε να γίνει κατάθεση προτάσεων για τις επόμενες κινήσεις των τοπικών φορέων, δεν αποκλείεται το θέμα των επιστολών που αναφέρονται σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών να πάρει και νομικές προεκτάσεις. Την ίδια ώρα χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Καβάλας συμμετείχε σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ. Εκεί αποφασίστηκε συγκέντρωση επαγγελματιών στη συμπρωτεύουσα με αφορμή την φετινή ΔΕΘ. Πυρκαγιά κοντά στο δρόμο προς το Ζυγός εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι. Αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε ετοιμότητα και στο Νομό Καβάλας είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με πιθανά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Την πρώτη τους επίσκεψη στο νέο Νηπιαγωγείο στη ΔΕΠΟΣ έκαναν χθες εκπαιδευτικοί και δημοτικοί εκπρόσωποι. Στο κτίριο θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη το 18ο Νηπιαγωγείο. Απομένει καθαρισμός των εσωτερικών χώρων όπως επίσης μεταφορά του εξοπλισμού από το δημοτικό σχολείο της Κηπούπολης.

 

Ιδιώτης που πρόσφατα είχε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε υπόθεση του, έκανε δώρο στην Α.Δ. Καβάλας μια μοτοσικλέτα αξίας 2.000 ευρώ. Νέα αίτηση κατέθεσε το Τζάμπο στο Δήμο Καβάλας ζητώντας πάλι προέγκριση για να μπορεί να πουλά συσκευασμένα γλυκά και αναψυκτικά. Η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική. Ιδιωτικό κτίριο κοντά στο ΕΥΚ, επί της οδού Δαγκλή, κατεδαφίστηκε χθες. Στη θέση του δημιουργούνται 25 θέσεις στάθμευσης που θα εξυπηρετήσουν το σούπερ μάρκετ Μασούτη που λειτουργεί στην ίδια περιοχή. Την Δευτέρα 26 Αυγούστου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει το θέμα της παραχώρησης του Εκθεσιακού Κέντρου. Τίποτα επιπλέον των 7 Κυριακών που προβλέπει ο νόμος είναι η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου στον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί άλλαξε η διοίκηση στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Λόγω Αυγούστου το ίδρυμα παραμένει κλειστό λίγες ακόμη ημέρες. Η Αναπτυξιακή Καβάλας ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα αξιολόγησης 70 περίπου επενδυτικών προτάσεων για το πρόγραμμα Leader. Εγκρίνονται οι 20 από αυτές.

 

Επαναλειτουργεί από σήμερα ο κινηματογράφος Απόλλων που ήταν κλειστός περίπου ένα μήνα λόγω διακοπών. Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στο Ακροβούνι, τις οποίες οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής. Σεμινάριο για αρχάριους οργανώνει τον Οκτώβρη ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας. Κάτοικοι της Κηπούπολης και της Καλαμίτσας συναντήθηκαν χθες βράδυ στη ταβέρνα Όστρια προκειμένου να απολαύσουν την πανσέληνο του Αυγούστου. Ήταν μια ιδέα του συλλόγου κατοίκων της περιοχής.

 

Ο αμυντικός ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Μπίρης που πέρσι έπαιξε σε ομάδα της Ρουμανίας θα δοκιμαστεί από σήμερα στις προπονήσεις του ΑΟΚ. Συμβιβαστική πρόταση για την χρήση του βοηθητικού και από την επαγγελματική ομάδα συζητούν οι διοικήσεις του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ. Την Τρίτη ξεκαθαρίζει το πότε θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Άρχισε χθες προπονήσεις η Ένωση.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης