ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η χθεσινή γενική συνέλευση των Δημάρχων της ΑΜΘ κατέληξε σε ψήφισμα αντίθετο με την κυβερνητική πρωτοβουλία ως προς τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων που υποχρεωτικά μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θα γίνουν έκτακτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων αλλά και άλλες κινητοποιήσεις. Σήμερα είναι πιθανό να αρχίσει στο Τριμελές Εφετείο Θράκης η δίκη της υπόθεσης των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. «Κλειστά» κρατούν τα χαρτιά τους οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δεν αποκλείεται να κατατεθεί αίτημα αναβολής. Συνάντηση με την Δήμαρχο ζητά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τον κανονισμό των πεζόδρομων. Σε όλα τα καταστήματα θα μοιραστεί το φετινό πρόγραμμα αφίξεων κρουαζιερόπλοιων. Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο πλοίο Ταξιάρχης, είναι άγνωστο αν θα κάνει το δρομολόγιο της Κυριακής. «Οι εκλογές στα Επιμελητήρια θέλουμε να γίνουν κανονικά το Φθινόπωρο» είπε χθες ο Άγγελος Τσατσούλης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Επιμελητήριο Καβάλας επιθυμεί να αναλάβει τη διοίκηση της εταιρίας του Βιοτεχνικού Πάρκου. Τσατσούλης και Δέμπας αύριο στην Πάτρα στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Άρχισε η μετακόμιση σε νέο προσωρινό χώρο του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η εκκλησία στο Βύρωνα θα κατεδαφιστεί, στη θέση της θα χτιστεί νέα.

Περιοδεία σε χώρους δουλειάς έκανε χθες ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης. Το απόγευμα έλαβε μέρος σε σύσκεψη διοικήσεων σωματείων που έγινε στο Διοικητήριο. Γραπτές εξετάσεις για να αποκτήσουν πιστοποιητικό από τον ΕΦΕΤ θα δώσουν την Τρίτη και την Τετάρτη στο Επιμελητήριο 600 επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου. Ο Γιούλης Παπαδόπουλος με επιστολή προς τα μέλη της διοίκησης ζητά να συζητηθεί το σε βάρος του επεισόδιο από καθηγητή του Δ. Ωδείου.  Εκπρόσωποι των Αιμοδοτών και των Τρίτεκνων επισκέφθηκαν χθες τη Δήμαρχο, ζήτησαν νέους χώρους για να λειτουργήσουν τα γραφεία τους. Πιθανή η μετακόμιση τους στον 3ο όροφο του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ. Εκδήλωση για τα φορολογικά των μηχανικών το απόγευμα στο ΤΕΕ. Δεν υπήρξε απαρτία στη χθεσινή γενική συνέλευση των αρχιτεκτόνων, μεταφέρθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Το απόγευμα σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η ΧΧ Μεραρχία οργανώνει το πρωί εκδήλωση στο Ασημακοπούλου για την γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Το απόγευμα στο Στέκι της Νέας Πόλης παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου. Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες οι Αρμένιοι της Καβάλας για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Την Κυριακή το πρωί εκδήλωση στην αίθουσα του Όσκαρ.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου από την Αθήνα σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ με τον Πανσερραικό. Ο Νέστος προκρίθηκε χθες στο κύπελλο ερασιτεχνών κερδίζοντας 2-1 στην παράταση το Παραλίμνι. Στον τελικό των τοπικών πρωταθλημάτων προκρίθηκε ο Αετός Ορφανού.

 

Διαβάστε επίσης