• 28 Μαρτίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα έλαβε χθες από την ΔΕΠΑ η ΒΦΛ προκειμένου να τακτοποιήσει με συγκεκριμένη συμφωνία τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Η προθεσμία αυτή είναι η τελευταία, είπε χθες το απόγευμα στους βουλευτές της Καβάλας ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να παρέχεται στην ΒΦΛ φυσικό αέριο σε ποσοστό 5% της κανονικής παροχής. Εξαντλητική συζήτηση 3 ωρών είχε χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας με τους γιατρούς αυτού ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος Βουδούρης. Διαπιστώθηκε ότι για τις ελάχιστες ασφαλείς εφημερίες το Νοσοκομείο χρειάζεται 15.000 ευρώ επιπλέον για κάθε μήνα. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, δήλωσε ο κ. Βουδούρης κι απογοήτευσε τους γιατρούς. 20χρονη κάτοικος Κρηνίδων υπέστη χθες το μεσημέρι ελαφρά εγκαύματα όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο σπίτι της από την ξυλόσομπα. Οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να ανάψει τη σόμπα αλλά το μπουκάλι με το οινόπνευμα «έσκασε» στο χέρι της. Κινδυνεύει με συγχώνευση με την υποδιεύθυνση της Αλεξανδρούπολης το τμήμα του ΣΔΟΕ Καβάλας. Σχέδιο συγχωνεύσεων των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ ετοιμάζεται από το Υπουργείο ώστε να υλοποιηθεί σε 6 ή 12 μήνες περίπου. Πρόταση συνεργασίας με το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου διαβίβασε στον ΟΛΚ το Υπουργείο. Η διοίκηση του ΟΛΚ θα συνεδριάσει μάλλον την ερχόμενη Τρίτη. Αργεί ο διορισμός νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

 

Συνεδριάζει σήμερα το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου. Τη Δευτέρα συνεδριάζει πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Πολύωρη συζήτηση για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έγινε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Εκδόθηκε ψήφισμα κατά της περικοπής των ΚΑΠ. Δεν συζητήθηκε στο τοπικό συμβούλιο χθες η πρόταση του Δήμου Καβάλας να αναλάβει την πλήρη ευθύνη του κτιρίου του Πυθαγόρα η Δημωφέλεια. Θα προηγηθεί απόφαση της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης. Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων χθες το μεσημέρι στην οδό Τενέδου. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Και η Καβάλα εμπλέκεται στην υπόθεση των «λευκών» γάμων που εξιχνίασε η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Διαμαρτυρία έξω από την ΔΕΗ, στην Ιχθυόσκαλα, θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα η Λαϊκής Επιτροπή. Τις απόψεις τους σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή ζητά να μάθει από τους βουλευτές Καβάλας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης.

 

Κριτική όχι μόνο στον Υπουργό Παιδείας αλλά και στον Πρωθυπουργό έκαναν χθες οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ Καβάλας εν όψει ανακοινώσεων για το πρόγραμμα «Αθηνά» που αφορά συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. 6 πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας ζητούν από τον Δήμο Καβάλας να οργανώσει εκδήλωση στην Καλαμίτσα την Καθαρά Δευτέρα. Την Τετάρτη εκλογές στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας. Την Δευτέρα εκλογική γενική συνέλευση του Ναυτικού Μουσείου.

 

Η πρώτη φάση αλλαγών στο δυναμικό του ΑΟΚ ολοκληρώθηκε χθες. Φεύγει ο Ενσαλίβα και ο Μοκάκε. Τους ακολουθούν οι Ντοσάντος και Χλωρός. Αποκτήθηκαν οι Τάσιτς, Ντουτσαρίδης και Ζιαμπάρης. Ο τελευταίος ήταν άτυχος. Στην χθεσινή πρώτη του προπόνηση με την ομάδα μας έπαθε θλάση και θα λείψει τουλάχιστον ένα μήνα. Μένει στη θέση του ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος. Χθες το βράδυ η Ένωση νίκησε στο Ισραήλ 73-78 την Γκαλίλ Γκιλμπόα.

 

Διαβάστε επίσης