ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ 2013

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία στον Θόδωρο Καλλιοντζή και τον Ανδρέα Μπαλίκα, για τα έργα του Βιοτεχνικού Πάρκου. Η υπόθεση ανατέθηκε στον Ανακριτή Καβάλας. Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσαν το 2012 οι Μάκης Παπαδόπουλος και Γιώργος Γερομάρκος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκριση θα ασχοληθεί με το θέμα των εδαφών των οικοπέδων, τα επιπλέον των αρχικών κατασκευαστικά έργα και το ότι ορισμένων οικοπέδων διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να πουληθούν. Κυκλοφοριακά θέματα απασχόλησαν χθες τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Τα μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν για την πιλοτική πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Δοϊράνης αλλά και για το έργο στην οδό Βενιζέλου. Έντονες ήταν χθες το απόγευμα οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Νέας Καρβάλης. Για αρκετή ώρα υπήρχε στην περιοχή δυσοσμία η οποία δεν προέκυψε από πού οφείλονταν. Οι Βαγγέλης Παππάς και Μανώλης Κελαϊδάκης θα βρίσκονται σήμερα στην Χαλκίδα. Θα μιλήσουν σε εργαζόμενους εταιρίας τσιμέντων που κινδυνεύουν με απόλυση για τον τρόπο που με την αυτοδιαχείριση σώθηκε η Καβάλα Όιλ. Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου. Συναντά τον Μητροπολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους Καβάλας και Νέστου αλλά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Στις 8 το απόγευμα εγκαινιάζει στο Αμφιθέατρο έκθεση κειμηλίων των Βαλκανικών Πολέμων.

 

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ κάνουν το πρωί οι λαϊκές επιτροπές Καβάλας. Στις 7 το απόγευμα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία. Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου. Την Δευτέρα το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Ορκίστηκε χθες νέα δημοτική σύμβουλος Καβάλας η Έλσα Βακιρτζή. Ερώτηση για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Ο κ. Πασχαλίδης είχε χθες επαφές για το έργο κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στα Λιμενάρια και τις λαϊκές αγορές. Οι ξενοδόχοι της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας παρουσίασαν και στήριξαν σε χθεσινή εκδήλωση το ελληνικό πρωινό. Η πόλη και ο Νομός Καβάλας προβλήθηκαν χθες με ρεπορτάζ που παρουσίασε σε ώρα υψηλής τηλεθέασης ο σταθμός Μέγκα. Υπέρ της προοπτικής να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες το απόγευμα στην αίθουσα Σήματα Καπνού ο Γιώργος Τσίπρας, μέλος της ΚΕ του κόμματος.

 

Εκδηλώσεις προς τιμή του Νίκου Ρουδομέτωφ ετοιμάζει η Συμπαράταξη Πολιτών. Σήμερα οι σχετικές ανακοινώσεις. Ατομική έκθεση ετοιμάζει στην παλιά μουσική ο Τσέχος εικαστικός Γιάρο Τουσέρ. Δεύτερη παράσταση το βράδυ στο «Αντιγόνη Βαλάκου» του έργου «Η κατάρα της Ίρμα Βεπ». Πρωταγωνιστούν οι Γεράσιμος Γεννατάς και Κρατερός Κατσούλης.

 

Με γκολ του Πάτο στο 88’ ο ΑΟΚ νίκησε χθες στην Επανομή την τοπική ομάδα. Την Κυριακή το τέλος του πρωταθλήματος με το εντός έδρας ματς με τα Γιαννιτσά. Νίκησαν χθες τόσο ο Νέστος όσο και ο Άρης Ακροποτάμου.

 

Διαβάστε επίσης