ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΗ 2014

11 ναυτεργάτες απέλυσε χθες η εταιρία του Γιάννη Μητσόπουλου, αντίδραση στο γεγονός ότι τα δρομολόγια του φέρι μποτ «Φιλιάγκος» εκτελούνται από πληρώματα που όλη την ημέρα είναι ίδια. Το γεγονός καταγγέλθηκε στο Λιμεναρχείο αλλά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν δεν άλλαξαν την κατάσταση. Η εταιρία Μητσόπουλου δεν αποκλείεται να συνεχίσει τις απολύσεις σταματώντας από τη δουλειά μία ακόμη βάρδια εργαζόμενων. Στο μεταξύ ασκούνται πιέσεις προκειμένου να αντικατασταθεί ο Λιμενάρχης Καβάλας Θωμάς Τσιάλος. Οι αυξημένες αλλά και αδικαιολόγητες πιέσεις αφορούν πολιτικά πρόσωπα εκτός Καβάλας κι επιχειρηματικά συμφέροντα. Γεωτρύπανο αγόρασε η Ενεργειακή Αιγαίου. Χθες ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα 165 εκ ευρώ. «Ξοφλήστε τα χρέη σας στον Δήμο για να ορκιστείτε στα νέα συλλογικά όργανα» διαμηνύουν οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας σε 30 δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Δεν καλύπτονται από ρύθμιση των χρεών και πληρωμή των ποσών με δόσεις. Ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Θανάσης Καρούντζος ενέκρινε το αίτημα δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το πλωτό LNG της Αλεξανδρούπολης. Προηγήθηκαν περισσότερες από 20 θετικές γνωμοδοτήσεις κι αποφάσεις υπουργείων-υπηρεσιών- τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διακοπή νερού θα σημειωθεί σήμερα το πρωί στο κέντρο σε διάφορες συνοικίες της πόλης. Προθεσμία να απολογηθεί αύριο έλαβε από τον Ανακριτή ο 39χρονος που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν από το πρωί στα αμπέλια του Παγγαίου. Φήμες αναφέρουν ότι οι ζημιές από τον περονόσπορο ίσως αποζημιωθούν μέσω των ΠΣΕΑ. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί στο Νομό Καβάλας το πρόγραμμα εναέριας προστασίας των αγροτικών εκτάσεων από το χαλάζι. Το απόγευμα εκδήλωση της ΚΝΕ στα Ποταμούδια. Στις 30 Σεπτέμβρη το Επιμελητήριο θα παραδώσει στο Public το υπόγειο, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτιρίου του στο κέντρο της πόλης. Το νέο κατάστημα θα λειτουργήσει ένα μήνα μετά.

Πανηγυρικά άρχισε χθες στο Φρούριο το φεστιβάλ «Φτου και Παίζει». Συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα στον Τίμιο Σταυρό. Το μεσημέρι συνέντευξη τύπου των συντελεστών της παράστασης του ΚΒΘΕ «Πέρσες». Το βράδυ στην Παναγία η παράσταση «Civilization». Συνεργασία με το ξενοδοχείο Γαλαξίας θα έχει στις επόμενες δραστηριότητες του ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών του Επιμελητηρίου.

Τον προπονητή Γιάννη Ισπυρλίδη παρουσίασε χθες η νέα διοίκηση του ΑΟΚ. Ανακοινώθηκε η απόκτηση 8 ποδοσφαιριστών. Την Δευτέρα ξεκινά η προετοιμασία. Τον επιθετικό Νίκο Κερμενίδη απέκτησε ο Ορφέας Ελ.

Διαβάστε επίσης