ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες ήρθαν χθες βράδυ στην Καβάλα με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Η πλειοψηφία κινήθηκε στο πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, με λεωφορεία ταξίδεψε για την Θεσσαλονίκη. Σε διάφορα σημεία του λιμανιού εθελοντές στήριξαν τους πρόσφυγες δίνοντας τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

Θανάσιμα τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στην παραλιακή Εγνατία 40χρονος οδηγός αυτοκινήτου που είχε κατεύθυνση την Καβάλα. Χθες το μεσημέρι οδηγός αυτοκινήτου από την Ξάνθη χτύπησε στο πρόσωπο πεζό, επειδή του έκανε παρατήρηση ότι δεν του έδωσε προτεραιότητα σε διάβαση στην οδό Βενιζέλου. Παρά τις έρευνες ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν συνελήφθη. Συμπολίτισσα άνεργη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έχει μεγάλη ανάγκη από οικονομική βοήθεια. Χρήματα συγκεντρώνει ο Σύλλογος Πνοή. Ενδιαφέρον για την στήριξη της γυναίκας έδειξε και η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Σε δύο μήνες τελειώνει το έργο επέκτασης του προσήνεμου μόλου του κεντρικού λιμανιού. Αρχές του 2016 θα ολοκληρωθεί το έργο εξωτερικής θωράκισης του προσήνεμου μόλου. Έργο 300.000 ευρώ συντήρησης του δρόμου προς το Παγγαίο δημοπρατεί η Π.Ε. Καβάλας. Το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη εκδήλωση του συλλόγου Αρχιτεκτόνων για τα πολλά εγκαταλειμμένα κτίρια στην πόλη. Δίδεται έμφαση σε αυτά της Παναγίας και στις Καπναποθήκες.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το Α.Τ. Χρυσούπολης εξιχνίασε μία ληστεία και 6 κλοπές που έγιναν στην ίδια περιοχή 20 με 22 Σεπτέμβρη. «Είναι καλό που δεν άλλαξε ο Υπουργός Περιβάλλοντος» δήλωσε χθες ο πρόεδρος των Αγροτών του Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης. Συνελήφθη σε χωριό του Παγγαίου 68χρονος επειδή κακοποιούσε ζώο. Ανακοινώσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας στην Καβάλα κέντρο καταγραφής προσφύγων αλλά και για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου εξέδωσε χθες η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Ολοκληρώθηκε χθες σε ξενοδοχείο της πόλης η συνέλευση του δικτύου Prime Networking. Αρχές Οκτώβρη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Χωροταξικό. Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης είχε χθες στη Θεσσαλονίκη η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Και ο σύλλογος κατοίκων της Παναγίας μετέχει στα έξοδα για το έργο της ανακαίνισης των τουαλετών του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Την Κυριακή 4 Οκτώβρη στην Καβάλα εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Εκπρόσωποι του Δήμου Βράνι της Σερβίας φιλοξενούνται στην Καβάλα, επισκέφθηκαν χθες τη Δημωφέλεια- το Μουσείο Καπνού- τον σύλλογο Πνοή. 17 και 18 Οκτώβρη στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η παράσταση «Θείος Βάνιας» με τους Γιάννη Φέρτη, Γιάννη Βόγλη, Στέλιο Μάϊνα.

 

Αγιασμός το απόγευμα στον ΑΟΚ. Από τον σύνδεσμο της Θράκης ο διαιτητής στο ματς της Κυριακής με το Σουφλί. Από την Καρδίτσα ο διαιτητής στο ματς του Νέστου, από τον Έβρο στο ματς του Βυζαντίου. Πιο δύσκολα ματς τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1 προτιμούσε ο προπονητής της Ένωσης Γιάννης Τζήμας. Με σκορ 2-1 ο Αετός Ορφανού νίκησε χθες τους Αντιφιλίππους, σε παιχνίδι για το κύπελλο της ΕΠΣΚ.

Διαβάστε επίσης