• 16 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ποτέ δεν συμπάθησαν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμούν σταθερά την ΝΔ κι ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ. Τους είναι καλύτερο το Ποτάμι παρά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αν και ο λαός ψήφισε τα αντίθετα, συνεχίζουν κάθε μέρα μια υπερβολική και συχνά άδικη κριτική. Επιμένουν στην αντιπολίτευση και δεν πτοούνται από τίποτα. Ούτε από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Τώρα γράφουν και μεταδίδουν ειδήσεις που ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα τους, όλες έχουν τον ίδιο στόχο. Την Κυβέρνηση που με διάφορα προβλήματα έφτιαξε ο Πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του, οι πολιτικοί σύμμαχοι του.

 

Επιβάλλεται η κριτική. Αρκεί να μην στηρίζεται και περιέχει κακίες, «κολλήματα», ανοησίες. Βλέποντας το νέο κυβερνητικό σχήμα από τη δική μας πλευρά (την Καβαλιώτικη) δηλώνουμε ότι δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο. Δεν έχει καθόλου «Καβάλα» (αν και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης δηλώνει τόπο γέννησης την Καβάλα), δεν έχει καθόλου Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας μας Παναγιώτης Σγουρίδης (πρώην ΠΑΣΟΚ, τώρα ΑΝΕΛ) έπεσε θύμα της… διαπραγμάτευσης. Του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

 

Πρόσφατα και προεκλογικά μας επισκέφθηκε ο κ. Σγουρίδης. Ρωτήθηκε πολλές φορές για την στάση Καμμένου στο θέμα του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Υποσχέθηκε να βοηθήσει. Τον πιστέψαμε. Δυστυχώς έμεινε εκτός Κυβέρνησης κι έτσι όποια βοήθεια κι αν αποφασίσει να μας δώσει είναι αμφίβολο αν θα έχει το αποτέλεσμα που θα είχε αν ήταν στο κυβερνητικό σχήμα. Ένας άνθρωπος είπε να βοηθήσει μετά τις εκλογές την Καβαλίτσα, τον «έφαγαν» κι αυτόν. Μάλλον ο Καμμένος και όχι ο Τσίπρας.

 

Αμ το άλλο; Ήρθε προεκλογικά στην Καβάλα ο κ. Παναγιώτης Κουρουπλής. «Ανέβηκε» στο Νοσοκομείο, τον υποδέχθηκαν σαν εν ενεργεία Υπουργό Υγείας. Τώρα τοποθετήθηκε στο Υπουργείο των Εσωτερικών. Αποδείχθηκε ότι εκείνο το προεκλογικό θέατρο ήταν θέατρο. Η συζήτηση περί των Νοσοκομείων που έγινε κατά την επίσκεψη του στην Καβάλα δεν είχε και δεν έχει καμία ουσία. Άδικα του ανέλυσαν τις καταστάσεις και τα προβλήματα. Πρέπει να τα πουν όλα από την αρχή, στον νέο Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα, η ζωή κάνει κύκλους και αλλάζει συχνά τα πρόσωπα. Ο Ξανθός έγινε Υπουργός αλλά οι Ευριπίδης- Κοντός δεν εξελέγησαν ούτε καν βουλευτές!

 

Την προσεχή Τρίτη ταξιδεύουν στην Αθήνα οι 3 νέοι Κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας. Την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα ορκίζονται. Αμέσως μετά αρχίζουν οι συνεδριάσεις. Τόσο της ολομέλειας όσο και των επιτροπών. Ελπίζουμε να προλάβουν (πριν κλειστούν στο κτίριο της Βουλής) να συναντήσουν και τον ένα Πάνο και τον άλλο Πάνο. Εννοούμε τον Πάνο Καμμένο και τον Πάνο Σκουρλέτη. Οι δύο συγκεκριμένοι υπουργοί- που έμειναν στις θέσεις τους- είναι αυτοί που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ο πρώτος λόγω του Ασημακοπούλου, ο δεύτερος λόγω της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

 

Λίγος κόσμος την Κυριακή το βράδυ στο Διοικητήριο. Οι αξέχαστες εποχές των αποτελεσμάτων, της αγωνίας και των πανηγυρισμών (όλα αυτά και στον δεύτερο όροφο του Διοικητηρίου) πέρασαν και πίσω δεν γυρίζουν. Προχθές ήταν μόνο οι υπάλληλοι και κάποιοι λίγοι περίεργοι. Που κι αυτοί έφυγαν νωρίς. Ρόλο έπαιξε το ότι στις εκλογές της Κυριακής δεν υπήρχε αγωνία για το ποιοι θα εκλεγούν βουλευτές. Ήταν εξ αρχής προκαθορισμένο. Σημειώνουμε επίσης ότι τις προηγούμενες δεκαετίες στο Διοικητήριο (εκεί που συγκεντρώνονταν τα αποτελέσματα όλου του Νομού) κάτι μάθαινες. Τώρα τα μαθαίνεις όλα από το σπίτι.

 

Κάποιοι θα βιαστούν να δοξάσουν την τηλεόραση. Όχι, δεν είναι η τηλεόραση που άλλαξε κι αυτή τη συνήθεια. Είναι το διαδίκτυο. Αυτό τα … φταίει όλα. Είναι τόσο ραγδαία η επικράτηση του που σε λίγα χρόνια θα «νικήσει» και την τηλεόραση. Εδώ που τα λέμε η ομάδα της Πληροφορικής της Π.Ε. Καβάλας έμαθε και κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι συχνές εκλογικές αναμετρήσεις την βοήθησαν. Τα αποτελέσματα μαζεύονται γρήγορα (σε εκλογικά τμήματα με μεγάλη αποχή), «ταξιδεύουν» γρήγορα στον σέρβερ, «ανεβαίνουν» αμέσως στην κεντρική ιστοσελίδα. Εκεί τα βλέπουν όλοι. Από το σπίτι τους, από τη δουλειά τους, από τον υπολογιστή τους, από το κινητό τους τηλέφωνο.

 

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ήταν κανονικά στο γραφείο του το βράδυ της Κυριακής. Κι ενώ προετοιμάστηκε να δεχθεί μπόλικο κόσμο (στο πλαίσιο της παράδοσης που έχει δημιουργηθεί), υποδέχθηκε ελάχιστους φίλους και γνωστούς. Παλιά ο 2ος όροφος την ώρα της έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων έσφυζε από ζωή. Ακόμη και επεισόδια μεταξύ αντιπάλων σημειώνονταν εκεί (τις καλές εποχές). Την περασμένη Κυριακή όλα αυτά αποδείχθηκε ότι είναι μια ωραία ανάμνηση. Τα πράγματα άλλαξαν. Ο κόσμος ενημερώνεται άμεσα κι ας είναι χιλιόμετρα μακριά από το Διοικητήριο.

 

Λόγω των εκλογών η είδηση δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε. Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη στην Θάσο σημειώθηκε ένας ακόμη πνιγμός κολυμβητή. Πρόκειται για άνδρα 79 ετών. Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στους πνιγμούς. Οι οποίοι συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το Καλοκαίρι. Κι αυτό συνεχίζεται μήνα Σεπτέμβρη.

 

Στην ιστοσελίδα xanthipress.gr διαβάσαμε χθες μια ανάλυση για το πώς δεν βγήκαν βουλευτές ο Αλέξανδρος Κοντός και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Είναι σαφές ότι όλα αυτά που έγιναν οφείλονται στον εκλογικό νόμο. Που και οι δύο ως βουλευτές ψήφισαν. Το κείμενο αναφέρει: «Για πρώτη φορά συνέβη το δεύτερο κόμμα, εν προκειμένω η ΝΔ, να καταλάβει με την πρώτη κατανομή (δηλαδή καλύπτοντας το εκλογικό μέτρο) τρεις έδρες παραπάνω από όσες δικαιούται πανελλαδικά μετά την αφαίρεση του μπόνους των 50 εδρών: Μία στη Β Αθήνας και δύο σε μονοεδρικές περιφέρειες (τις Λευκάδα και Ευρυτανία από τις συνολικά 7), οι οποίες εξαιρούνται από οποιαδήποτε περίπτωση «καραμπόλας».Έτσι ενεργοποιήθηκε η διάταξη της παραγράφου 4 που προβλέπει ότι οι τρεις αυτές έδρες πρέπει να αφαιρεθούν από τις τρεις τριεδρικές περιφέρειας, στις οποίες η ΝΔ διέθετε τα μικρότερα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα ψήφων (και τις διεδρικές μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός τους, θεωρητικά). Αυτές ήταν τελικά η Κέρκυρα, η Ξάνθη και η Ροδόπη κατά σειρά. Έτσι οι έδρες που πήρε η ΝΔ στις δυο μονοεδρικές που κέρδισε, αφαιρέθηκαν από την Ξάνθη και τη Ροδόπη, ουσιαστικά».

 

 

===================================================

Pink Woman και στα Τρίκαλα

Από την ιστοσελίδα ideesmag. Gr μαθαίνουμε τα ευχάριστα νέα της εταιρίας Pink Woman, η οποία θα λειτουργήσει κατάστημα και στην πόλη των Τρικάλων. Το κείμενο για την τοπική εταιρία που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα αναφέρει τα ακόλουθα:  Στην οδό Βύρωνος ,στο πρώην κατάστημα Παπούλιας έρχεται η νεανική εταιρία ενδυμάτων Pink Woman .Με καθημερινό ,casual και νεανικό ντύσιμο έρχεται να κλέψει τις καρδιές σας. Οι collection της Pink Woman είναι «fashion», με ρούχα πρωτότυπα και άνετα ιδανικά να αναδείξουν την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Η εταιρεία ενδυμάτων Pink Woman ιδρύθηκε το 2004 στη Βόρεια Ελλάδα και κατάφερε σταδιακά να αποκτήσει μια σημαντική παρουσία τόσο στη χονδρική, όσο και τη λιανική αγορά. Σήμερα, το δίκτυο της  Pink Woman αριθμεί: 13 ιδιόκτητα μαγαζιά, 100 «corners» σε «shop-in-shop» και πάνω από 73 franchises σε κεντρικά σημεία και μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Το νεανικό και δυναμικό μας σήμα έχει πλέον σημαντική παρουσία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η νέα εσωτερική οργάνωση της εταιρείας και η απόκτηση ενός καινούριου αποθηκευτικού χώρου 4.000 μ2 στην Καβάλα, συνετέλεσαν στην πρόσφατη αναδιάρθρωση της Pink Woman, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ακόμα πιο αποτελεσματικά οι αυξανόμενες προκλήσεις.

 

Διαβάστε επίσης