ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2013

Με παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Κουντουριώτου, η Καβάλα γιόρτασε την 100η επέτειο από την απελευθέρωση της. Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους εκπροσώπους των μαθητών. Η εκδήλωση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφού την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμμετοχή σε αυτή της Πατριωτικής Κίνησης. Η ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ θα εκτελεί τα δρομολόγια της ΝΕΛ που αφορούν την Καβάλα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Καταπλέει αύριο το πρωί στην Καβάλα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του Καλοκαιριού πρόκειται για το Sea Cloud που θα μείνει στην πόλη μας ως το μεσημέρι. Πετυχημένη ήταν η χθεσινή διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ των επαγγελματιών- εμπόρων- καταστηματαρχών. Χθες το απόγευμα ο ίδιος ασφαλιστικός φορέας ανακοίνωσε ευνοϊκή ρύθμιση για όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές. Ο Άρης Γιαννακίδης παρέστη χθες το πρωί στο δημαρχείο στην υπογραφή συμβάσεων 3 έργων της ΔΕΥΑΚ. Ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση κτιρίων πλησίον του παλαιού υδραγωγείου. Αργότερα χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και το έργο εξωτερικού δικτύου ύδρευσης ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Αμέσως μετά η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου. Την ερχόμενη Τρίτη η ΔΕΠΑ θα βρίσκεται δια εκπροσώπων της στην Καβάλα προκειμένου να κάνει την πρώτη ενημέρωση για το πλωτό LNG που προωθεί για την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Καβάλα και Θάσο. Ασφαλίστρια από την περιοχή του Νέστου καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή λόγω 11 ακάλυπτων επιταγών ύψους 180.000 ευρώ. Απεργούν σήμερα οι εφοριακοί, άγνωστο είναι αν θα συμμετάσχουν και σε ποιο ποσοστό στην απεργία οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Καβάλας έστειλε επιστολή στον νέο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ζητά να μην μεταφερθεί στη Μυτιλήνη η έδρα της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος αλλά και να μην καταργηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Πρίνου. Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στην Καβάλα το σύστημα εισροών εκροών που υποχρεούνται να διαθέτουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ανεπαρκείς χαρακτηρίζει τις απαντήσεις των υπουργείων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης. Είχε προηγηθεί ερώτηση του για το νερό στη Νικήσιανη, τη Γεωργιανή και τον Άγιο Χριστόφορο.

 

Πραγματοποιείται το απόγευμα στο 6ο Λύκειο η τελετή αποφοίτησης των εκπαιδευόμενων του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Εκπρόσωποι του ΚΚΕ θα επισκεφθούν το ΚΕΘΕΑ Καβάλας. Το βράδυ συναυλία από την μουσική του πολεμικού ναυτικού στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Εκδήλωση της δημοτικής σχολής χορού στο Φάληρο.

 

Ο πρόεδρος του ΑΟΚ Γιώργος Τσοκτουρίδης παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας χωρίς αυτή η αισιοδοξία να επιβεβαιώνεται από κάτι συγκεκριμένο. Στην Ένωση είναι προ των πυλών για τη θέση του νέου προπονητή ο Θωμάς Νίκου.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης