• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στις 11 το πρωί στην Καβάλα, στην πλατεία Καπνεργάτη και στο Δημοτικό Κήπο. Συμμετοχή στην σημερινή απεργία δήλωσαν εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, Ιατρικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, φοροτέχνες- λογιστές και πολλοί άλλοι. Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας. Σε ορεινή περιοχή πάνω από το χωριό Φίλιπποι βρέθηκε χθες το πρωί νεκρή η 82χρονη που αγνοούνταν από τη 1η Νοέμβρη. Η νεκροψία νεκροτομή απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε από κυνηγούς που αμέσως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Το Ζυγός επισκέφθηκε την Τρίτη η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ενημέρωσε τους κατοίκους για το νερό που πίνουν αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται να συνδεθεί το χωριό με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου αναμένεται να γίνει στη νέα διοίκηση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας μετά τις εκλογές της Τρίτης. Το τελικό αποτέλεσμα αφαίρεσε μια έδρα από το ΠΑΜΕ την οποία κέρδισαν οι Παρεμβάσεις. Χωρίς θέρμανση λειτούργησε χθες δεύτερη μέρα το 6ο Λύκειο Καβάλας. Η βλάβη θα διορθωθεί,  υπόσχεται η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δημοτική σύμβουλος Μαρία Φρατζεσκάκη.

Συνεδριάζει το απόγευμα για την έγκριση του προϋπολογισμού το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Το απόγευμα συνεδριάζει και η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης είχε ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εξελέγη νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Καβάλας. Ο επικεφαλής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας θα βρίσκεται το Σάββατο στην Καβάλα. Στη κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου «περνά» και το αεροδρόμιο της Καβάλας με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο Θωμάς Σιμιτσής είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Εφοριακών Καβάλας Δράμας. Συνάντηση με τους εφόρους αρχαιοτήτων όλης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είχε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Με χθεσινή ανακοίνωση της η Ενεργειακή Αιγαίου στηρίζει την πρόταση του ΤΕΙ Καβάλας για τη δημιουργία Ινστιτούτου Πετρελαίου στην Καβάλα. Ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε ότι το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού της Νέας Καρβάλης θα χρηματοδοτηθεί απευθείας από Υπουργείο και το ΕΣΠΑ.

Εξόρμηση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έκαναν την Τρίτη στην πλατεία Καπνεργάτη τοπικοί σύλλογοι και παράγοντες. Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής στην Καβάλα. Συνεχίζεται στο ΤΕΙ το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ υπό τον τίτλο Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο ΑΟΚ, τον Πόποβιτς που αποχώρησε από την ομάδα και την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου μίλησε χθες στην εκπομπή της Λέσχης Φιλάθλων στο ράδιο Πρωινή ο προπονητής Γιάννης Ισπυρλίδης. Σταμάτησε η συνεργασία σε διοικητικό επίπεδο της Ένωσης με τον Βασίλη Οικονομίδη.

 

Διαβάστε επίσης