• 19 Μαΐου 2024,

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό δικαιοσύνης

 Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό δικαιοσύνης

Ο Βουλευτής Νομού Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε στη Βουλή, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και συζήτησαν για το νομοσχέδιο, με το οποίο επέρχονται ουσιαστικές τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως όλα είναι υπό συζήτηση και ότι στη διάρκεια της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου από την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, αλλά και από τη συζήτηση στη συνέχεια στην Ολομέλεια, υπάρχει περιθώριο αλλαγών, εκεί όπου θα κριθεί ότι αυτές είναι απαραίτητες.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου, συγκεντρώνουν την αντίθετη άποψη του δικαστικού σώματος και των δικηγόρων.

Ως προς τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, αποσαφηνίστηκε ότι αυτές αφορούν όχι την ουσία του, αλλά τον συγκεκριμένο χρόνο κατάθεσής του, που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί πριν επίσκεψη της τρόικας για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η συζήτηση και η ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2015, μεταθέτει τις διεργασίες επί του νομοσχεδίου, μία εβδομάδα αργότερα, ώστε να υπάρχει περιθώριο αλλαγών εντός του Δεκεμβρίου.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τον Υπουργό, για το θέμα των δικαστικών υποδομών του Νομού Καβάλας.

Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα υποβάθμισής τους.

 

Διαβάστε επίσης