• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΗ 2015

Με απόφαση που έλαβε χθες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας δέχεται το μνημείο για τους εβραίους Καβαλιώτες, το οποίο θα εγκαινιαστεί το δυνατό συντομότερο. Αντίθετα ψήφισε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας. Πολύ μικρή ομάδα πολιτών παρακολούθησε την συζήτηση, αποδοκιμάζοντας όσους ήταν υπέρ του μνημείου. Η απόφαση πάρθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία κι αφού για ασήμαντο λόγο υπήρξε φραστικό επεισόδιο Γραμμένου- Βέρου. Εξ αιτίας του οποίου η συνεδρίαση διακόπηκε για 10 περίπου λεπτά.

 

Αθρόα ήταν η προσέλευση των Καβαλιωτών στη χθεσινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Μωχάμετ Άλι , στην οποία η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ μίλησε για το Βυζάντιο και το Ισλάμ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες στο δημοτικό συμβούλιο η μονοδρόμηση λόγω έργων της οδού Βενιζέλου, από Φάληρο έως Δαγκλή. Για αρκετή ώρα έκλεισε χθες το πρωί η παραλιακή Εγνατία λόγω ανατροπής φορτηγού. Μεγάλη ποσότητα καλαμποκιού βρέθηκε στο οδόστρωμα. Εκπρόσωπος του ΤΕΕ ΑΜ, πιθανόν και της Π.Ε. Καβάλας, θα είναι σήμερα στην Αθήνα για την συνεδρίαση του Κ.Α.Σ και τα Λουτρά των Ελευθερών. Δεν είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών. Δεν κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ του χαρακτηρισμού των Λουτρών των Ελευθερών ως ιστορικού τόπου η συζήτηση στον Δήμο Παγγαίου.Χωρίς νέα η χθεσινή επίσκεψη στην Καβάλα του Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Χριστοφορίδη. Δύο επιχειρηματίες καταδικάστηκαν χθες στο Μονομελές σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή επειδή εξέδωσαν 4 πλαστά τιμολόγια. Από αυτά το δημόσιο απώλεσε έσοδα 190.000 ευρώ.

 

Με απόφαση που έλαβε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο η Π.Ε. Καβάλας θα προσλάβει μέσω αξιοκρατικής διαδικασίας νομικό σύμβουλο. Την ερχόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΚ θα είναι στο Δάτο όπου θα ακούσουν τα παράπονα των κατοίκων από τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πρώην ΔΕΥ Φιλίππων. Κλειστή θα είναι η αγορά της Καβάλας την προσεχή Δευτέρα, γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Τα δρομολόγια του πλοίου Ταξιάρχη- 3 την εβδομάδα- από και προς την Καβάλα θα ανατεθούν κατά πάσα πιθανότητα σε πλοίο της εταιρίας Hellenic Seaways. Σύσκεψη πραγματοποιούν το πρωί στο γραφείο τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Ο Γιάννης Τσίρλης εξελέγη αντιπρόεδρος στη νεοσύστατη Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών της ΑΜΘ. Στην επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασπόράς μίλησε χθες ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης. Το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη εκδήλωση για τον χρυσό στην Χαλκιδική. Μιλά ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.

 

Μία ακόμη ενημερωτική εκδήλωση για τον αγωγό ΤΑΡ θα γίνει το απόγευμα στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Το βράδυ στη Δ. Καπναποθήκη ο Δήμος Καβάλας βραβεύει τους εθελοντές της εξόρμησης καθαριότητας Let’s Do It Greece. 20 κώδωνες συλλογής γυαλιού τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Παγγαίου.

 

Ο Ρώσος ιστιοπλόος Βλάντιμιρ Κρούτσκικ είναι πρώτος στους παγκόσμιους αγώνες που τελειώνουν αύριο. Χθες βράδυ δόθηκε το επίσημο δείπνο στον Μπάτη, χθες ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Σήμερα η διοίκηση του ερασιτέχνη ΑΟΚ έχει συνάντηση με τους παλαιμάχους. Επέστρεψε στην Καβάλα ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, εντός των ημερών η συνάντηση του με τον Γιάννη Τζήμα για το μέλλον της Ένωσης.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης