• 18 Μαΐου 2024,

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν!

 Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν!

Το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργάνωσε χθες το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, το 2ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης ατόμων με ειδικές με αναπηρία. Η Μαρίνα Φιλιππίδου, τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κι εργαζόμενοι στο κέντρο, είχαν το ρόλο του οικοδεσπότη. Οι ομάδες προσήλθαν στο γήπεδο από διάφορα σημεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νωρίς το πρωί, έχοντας μαζί τους και υποστηρικτές φιλάθλους.

Σιγά – σιγά η κερκίδα του «Αλεξ. Δήμογλου» άρχισε να γεμίζει από μαθητές δημοτικών σχολείων. Οι αγώνες πρόσφεραν χαρά στους συμμετέχοντες. Δεν είχε καμιά σημασία ποιος κέρδισε και ποιος έχασε.

Από τους αγώνες πέρασε η δήμαρχος Δ. Τσανάκα, οι συνεργάτες της Γιώργος Φιλόσογλου, Ευαγγελία Δρακονάκη, Μαρία Φραντζεσκάκη, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Σωτηριάδης και πολλοί άλλοι.

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ήταν εκεί με τον Γιάννη Τζήμα, το Νίκο Πενταζίδη, τον Γιάννη Μωσαϊδη. Το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν θαυμάσιο.

Η κα Μαρίνα Φιλιππίδου μίλησε στην εφημερίδα μας, και για τη χθεσινή διοργάνωση, όπου τα νέα και τα σχόλια είναι ευχάριστα δεν είναι λίγα, αλλά και για τις γνωστές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Παιδόπολη, όπου όμως το έργο ανακαίνισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων προχωρά πιο γρήγορα, έστω κι αν η προκήρυξη του επόμενου έργου για την απόκτηση εξοπλισμού δεν έχει ακόμα γίνει». Είπε τα εξής:

«Ζούμε την ευτυχή στιγμή να διοργανώνουμε το 2ο τουρνουά μπάσκετ ατόμων με αναπηρία. Συμμετέχουνε οι ομάδες του των Χρόνιων Παθήσεων της Καβάλας στην Ελευθερούπολη, των Χρονίων Παθήσεων της Δράμας, το παράρτημα αναπηρίας ατόμων της Ξάνθης (είναι το καινούριο μας παράρτημα), το ΚΔΠ μεΑ του Δήμου Καβάλας και το Ειδικό σχολείο της Καρβάλης.

Τα παιδιά είναι πάρα πολύ χαρούμενα, γιατί δίνεται σ΄ αυτά η δυνατότητα να συμμετέχουνε στην άθληση, στην επιβράβευση, στο χειροκρότημα και τη χαρά και στην ήττα και τη νίκη.

Κι εμείς επίσης είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεχίζονται οι δράσεις μας, γιατί είχαμε υποσχεθεί και το περίμεναν τα παιδιά εδώ και πάρα πολύ καιρό από το χειμώνα, μάλλον από το προηγούμενο τουρνουά, ότι θα πραγματοποιήσουμε και το 2ο».

ΕΡ: Υπάρχει τίποτε νεότερο για τα βασικά θέματα; Τα έργα στην Παιδόπολη, η προκήρυξη του εξοπλισμού της Παιδόπολης;

ΑΠ: «Υπάρχουνε εξελίξεις, αλλά ακόμα ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό δεν έχει αναρτηθεί, δεν έχει περάσει ακόμα από το δημοτικό συμβούλιο ούτε από την οικονομική επιτροπή. Αυτό που λέω μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. Μετά χρειάζονται σαράντα μέρες, οπότε φτάνουμε στον Αύγουστο, μέσα στο κατακαλόκαιρο κι ελπίζω να έχουμε ανάδοχο αμέσως και να μην υπάρχουν και ενστάσεις. Όσον αφορά το έργο το πρώτο που έχει αναλάβει η ανάδοχος του κ. Μπουμπούνα είναι κι αυτό σε εξέλιξη, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε βέβαια την ημερομηνία περαίωσης».

 

Διαβάστε επίσης