• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ 2013

Αισιόδοξος για την πορεία της ΒΦΛ εμφανίστηκε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος της εταιρίας Γιάννης Τσάρας στην συνάντηση του με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων. Νωρίτερα χθες η ΒΦΛ έκανε μία πληρωμή, από αυτές που οφείλει στο προσωπικό. Ο κ. Τσάρας περιέγραψε θετικές τις εξελίξεις στα οικονομικά της εταιρίας εξηγώντας ότι εντός των ημερών πληρώνεται η ΔΕΠΑ συνολικό ποσό 20 εκ ευρώ. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούν οι άλλες εκκρεμότητες. Βασικό πλεονέκτημα της ΒΦΛ αυτό το διάστημα είναι η μεγάλη παραγωγή λιπασμάτων και οι συνεχείς πωλήσεις. Το θέμα της επιδότησης εργασίας 12% απασχόλησε χθες το απόγευμα την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου. Συγκεντρώνονται στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία του Νομού ώστε αρχές Απρίλη το Επιμελητήριο με τους βουλευτές να απευθυνθούν στην Κυβέρνηση. Διορθωτικές δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε χθες ο Άρης Γιαννακίδης. Ο Περιφερειάρχης δέχθηκε τα πυρά του Γιώργου Καλαντζή. Κατά τον πρώην Υπουργό ο κ. Γιαννακίδης ήταν και παραμένει Περιφερειάρχης μόνο της Κομοτηνής. Βουλευτές και Δήμαρχοι της Καβάλας συναντούν το μεσημέρι τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών για το θέμα των διοδίων στη Μουσθένη. Εκτός ΤΕΙ έμειναν χθες οι καθηγητές του ιδρύματος, με απόφαση των σπουδαστών που συνεχίζουν την κατάληψη. Πληροφορίες ότι αυτή θα σταματήσει την Τρίτη, αρκεί η διοίκηση να υποσχεθεί ότι δεν θα χαθεί το 6μηνο.

 

Στην Θάσο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Κώστας Μουτζούρης. Έργα του ΕΣΠΑ στο νησί εξετάστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Διοικητήριο. Δόθηκαν οδηγίες στον Δήμο Θάσου για αυτά που πρέπει να κάνει ως αύριο, προκειμένου κανένα έργο να μην κινδυνεύσει. 28χρονος Αλβανός επιχείρησε χθες να εκδώσει διαβατήριο αλλά συνελήφθη. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Καβάλας τον βρήκαν να κατέχει πλαστή ταυτότητα. Νέα διοίκηση εξέλεξε χθες η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Καβάλας. Συνάντηση με τους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι έκανε χθες ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Κατά τον γραμματέα της ΝΕ ΚΚΕ Βασίλη Καταπόδη η καλή δουλειά που κάνει το κόμμα τοπικά φάνηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο και στο σωματείο των Οικοδόμων. Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν συνεδρίασε χθες το τοπικό συμβούλιο της Καβάλας. Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Για τον Μάη μετατίθενται τα σεμινάρια σε επαγγελματίες, σχετικά με την νέα υγειονομική διάταξη.

 

Σήμερα το πρωί γίνεται στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο ημερίδα για την πρόληψη της σχολικής διαρροής. Με περίπτερο στην πλατεία η πρωτοβουλία «Ηλιακτίς Εθελοντισμός» θα ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την δράση της. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού θα είναι το αεροπορικό σόου της Καβάλας στο τέλος Ιουνίου. Σύσκεψη για τα κρασιά του νομού Καβάλας και την προώθηση τους στην αγορά έγινε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο. Σε αυτήν παραβρέθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας.

 

Ακόμη πιο μακριά από τον στόχο της ανόδου είναι από χθες ο ΑΟΚ που έχασε στα Ψαχνά 2-0. Μέτρια η εμφάνιση των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου. Η Ένωση συμφώνησε με τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Δεμερτζή που σήμερα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης