• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας θα συζητηθεί αναλυτικά το παρόν και το μέλλον της ΒΦΛ. Στην συζήτηση θα εκπροσωπηθούν και θα μιλήσουν οι εργαζόμενοι. Δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα γίνει και με την εταιρία, αν και εκπρόσωπος της προσκλήθηκε στην συνεδρίαση. Χθες οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα πληρώθηκαν, δεν ήρθε όμως στο εργοστάσιο ο Γιάννης Τσάρας. Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται το πρωί η ανανέωση των αδειών επί των υφιστάμενων κοιτασμάτων στον κόλπο της Καβάλας. Παραμένει η διαφωνία για τον δεύτερο ανάδοχο. Μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα στην Καβάλα Όιλ και την Ενεργειακή Αιγαίου. Υπόσχεση από τον Άρη Γιαννακίδη ότι σύντομα θα ξαναπάρουν τις συντάξεις που διακόπηκαν τον Γενάρη, πήραν χθες ελληνοπόντιοι που διαμένουν στον Νομό Καβάλας. Το πρόβλημα έχει σχέση με το μεσοπρόθεσμο και με το ότι οι άνθρωποι αυτοί ενώ ήρθαν στην Ελλάδα προ 20 περίπου ετών εξασφάλισαν ελληνική ιθαγένεια με μεγάλη καθυστέρηση. Ως τις 14 Μαρτίου θα γίνει από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ μερική κύρωση του σχεδίου Περιγιαλίου, είπε χθες ο Δήμαρχος. Όπως σημείωσε η κύρωση αυτή θα αφορά το 99% των μικρομεσαίων ιδιοκτησιών.

 

«Ο μνημονιακός δήμαρχος της Καβάλας δεν στηρίζει όσο και όπως πρέπει το κοινωνικό παντοπωλείο» είπε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών. Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να δώσει μικρή παράταση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου οι δήμοι να ετοιμαστούν για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας. Νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τους εκλέγουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Καβάλας. Την Κυριακή γενική συνέλευση του σωματείου των οικοδόμων. Άγνωστο είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές στο ΤΕΕ, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να γίνουν τον Απρίλιο. Οι δικαιούχοι διατροφικού επιδόματος καλούνται να απογραφούν από την υπηρεσία Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Θα πρέπει να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά ως το τέλος Μαρτίου.

 

Αρχίζει σήμερα στο Όσκαρ πρόγραμμα προβολής ταινιών του Γερμανικού κινηματογράφου. Η πρωτοβουλία ανήκει στους καθηγητές γερμανικής γλώσσας. Το απόγευμα το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη παρουσιάζει στο καφέ Βεγγέρα το νέο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου. Λειτουργεί από το απόγευμα στη Δ. Καπναποθήκη έκθεση αντιφασιστικής γελοιογραφίας. Παρουσία του Άρη Γιαννακίδη και του Κωστή Σιμιτσή θα γίνει το πρωί δωρεά πετρελαίου θέρμανσης από το σωματείο Δεσμός στο δημοτικό σχολείο Ζυγού. Συζήτηση για τον τουρισμό μεταξύ των τοπικών φορέων οργανώνει τη Δευτέρα στο Διοικητήριο ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος.

 

Μένει στην θέση του προπονητή του ΑΟΚ ο Νίκος Παπαδόπουλος. Χθες έγιναν διαδοχικές συζητήσεις του κ. Παπαδόπουλου με τον Κώστα Τσαλίκη. Η ομάδα μας κλήθηκε σε απολογία για γεγονότα που αφορούν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Χθες βράδυ η Ένωση ηττήθηκε στο Κουμάνοβο με σκορ 94-92. Την Δευτέρα το απόγευμα κάνουν γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο Λούσυ οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης