• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Επιμελητήριο, Εμπορικοί Σύλλογοι αλλά και Σύλλογοι Επαγγελματιών απ’ όλο το Νομό συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Ήταν μια πρώτη συζήτηση για τη λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές. Προέκυψε διάσταση απόψεων ακόμη και μεταξύ των συλλόγων. Πολλές Κυριακές με ανοιχτή την αγορά ζητούν οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου. Μαγαζιά ανοιχτά κάθε μέρα ως τις 1.30 τα ξημερώματα προτείνει η Θάσος. Αποφασίστηκε να γίνουν γενικές συνελεύσεις, οι αποφάσεις των οποίων πρέπει γραπτώς να κοινοποιηθούν στον κ. Γρανά μέχρι τις 10 Οκτώβρη. Αμέσως μετά το θέμα θα συζητηθεί στη Περιφέρεια. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Κομοτηνή συνεχίζουν να ερευνούν τη διαδικασία για τη παραχώρηση στο Επιμελητήριο του Εκθεσιακού Κέντρου. Το τοπίο περιγράφεται θολό αν και η βούληση του Άρη Γιαννακίδη δεν έχει αλλάξει. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Αλληλεγγύη Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσαν χθες ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που αφορούν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς βρεφών και νηπίων. Επιστολή διαμαρτυρίας στην Εγνατία Οδό έστειλε χθες ο Κώστας Παπακοσμάς για την κατάσταση του δρόμου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Συνέντευξη τύπου δίνουν το πρωί οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ. Συνέλευση το απόγευμα της ΕΛΜΕ. Συνεδριάζει το μεσημέρι η επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η χθεσινή βροχή βοήθησε ώστε να σβήσει οριστικά η φωτιά στα ορεινά του Νομού Καβάλας. Η Περιφέρεια ΑΜΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην Καβαλιώτικη αποστολή, στην έκθεση κρουαζιέρας του Αμβούργου. Θα συνδράμει τη προσπάθεια με το ποσό των 4.000 ευρώ. 3 ακόμη επιχειρήσεις εστίασης μείωσαν τις τιμές τους λόγω της μείωσης του ΦΠΑ. Ταλαιπωρία γονέων και μαθητών στο Νοσοκομείο, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Πλήθος ανθρώπων προσπαθούν να πάρουν σειρά και να υποβληθούν στις εξετάσεις που ζητά η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος διαρρηκτών έγιναν οι αποθήκες του εθελοντικού δικτύου «Ηλιακτίς». 36 λαθρομετανάστες ήρθαν χθες στη Καβάλα με το πλοίο Ιόνιαν Σκαϊ και προωθήθηκαν στον Έβρο. Συνελήφθησαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προσωρινά κρατούνταν στη Χίο.

 

Η θεατρική παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» σήμερα το βράδυ στο Φρούριο. Δημοτικοί υπάλληλοι απέσυραν αφίσες που διαφήμιζαν τη συναυλία Χατζή Μαρινέλλας. Ανέφεραν ψευδώς ότι η συναυλία είναι ενταγμένη στο φεστιβάλ Φιλίππων. Την Κυριακή η γιορτή πατάτας στη Λεκάνη. Μέχρι και τη Κυριακή η τελευταία ταινία της περιόδου στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο. Το έργο «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου θα παρουσιάσει το Φθινόπωρο στο «Αντιγόνη Βαλάκου» το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

 

Ο γνωστός από το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό Βλάσσης Τσάκας και ο επιχειρηματίας από τη Κομοτηνή που ζει στη Γερμανία, Φάνης Ελευθεριάδης ήταν χθες στο Βερούλειο. Είδαν τον ΑΟΚ, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερα σενάρια για την διοικητική αλλαγή. Επιμένουν οι πληροφορίες ότι έρχεται νέος προπονητής. Ο ΑΟΚ νίκησε εύκολα την ΑΕΚ 6-0. Με την ομάδα μας αγωνίστηκε και ο Νίκος Κουρέλλας.

 

Διαβάστε επίσης