• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Μαραθώνια συνάντηση είχαν χθες στην Κομοτηνή οι Δήμαρχοι της ΑΜΘ οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τις περικοπές και τις αλλαγές στην Τ.Α. που φέρνει το νέο μνημόνιο. Η συνέλευση κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. Την όλη διαδικασία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Χθες όλοι οι δήμαρχοι της ΑΜΘ επανέλαβαν ότι δεν υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις για τις «διαθεσιμότητες» των υπαλλήλων τους. Την Δευτέρα η συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα. Σήμερα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ, χρήματα που έπρεπε να εισπράξουν στις 15 Νοέμβρη. Ούτε χθες υπήρξαν νεότερα σχετικά με το γνωστό πρόβλημα των κτηνοτρόφων της Καβάλας και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Έχουμε 4 βουλευτές της ΝΔ στην Καβάλα αλλά κανείς τους δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού με τον Αναπληρωτή υπουργό» είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος. Προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει άμεσα στο ΚΕΦ Χρυσούπολης καταβάλει η εφορία Καβάλας. Σήμερα και αύριο απεργούν οι εφοριακοί σε όλη την Ελλάδα. Σε μεγάλο κίνδυνο λόγω περικοπών βρίσκεται το τμήμα ΑΜ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τον λογαριασμό νερού» δήλωσε ο πρόεδρος Ζαφείρης Μυστακίδης. Μέχρι τις 10 Δεκέμβρη θα γίνονται δεκτές αιτήσεις στο ΤΕΙ Καβάλας για την επιλογή από το συμβούλιο του νέου προέδρου του ιδρύματος. Μεγάλο φαβορί για την θέση ο Νάσος Μητρόπουλος.

 

Χωρίς μεγάλη προσέλευση έγινε χθες το απόγευμα η συνάντηση του Στάθη Εριφυλλίδη με πρώην δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας. Ανταποκρίθηκαν μόνο οι Νίκος Κούτρας, Γιάννης Βύζικας. Επιστολή με αόριστο περιεχόμενο έστειλε ο Βασίλης Λιόγκας που απουσιάζει στην Αθήνα. Σύντομη και χωρίς θέματα της Καβάλας ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή. Το απόγευμα στην Νέα Πέραμο διάλογος για τα λουτρά των Ελευθερών, τον οποίο οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής. Θα μιλήσουν όσοι αντιτίθενται στην επένδυση, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος και εκπρόσωπος του Δήμου Παγγαίου. Μετά από πολλές δεκαετίες αποχωρεί από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου το συνεργείο επισκευής στρατιωτικών οχημάτων. Μετακομίζει στους Τοξότες. Διοικητικές υπηρεσίες χωρίς έγγραφα αλλά μόνο με ηλεκτρονικές διαδικασίες υπόσχεται από την ερχόμενη εβδομάδα το Νοσοκομείο Καβάλας. Ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής έδωσε στη δημοσιότητα απάντηση του Υπουργού Νίκου Βρούτση σε ερώτηση του για τις επιτροπές ΚΕΠΑ. Ο αποχωρών πρόεδρος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης έδωσε στη δημοσιότητα ευχαριστήρια του επιστολή προς τον Άρη Γιαννακίδη. Το αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης εξιχνίασε υπόθεση κλοπής δύο δικύκλων. Άνδρας που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές πήρε χθες από ταμειακή μηχανή καταστήματος 150 ευρώ. Συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

 

Την Τρίτη η διοίκηση της Στέγης συνάντησε τον Μητροπολίτη Προκόπιο, συζήτησαν θέματα λειτουργίας του κτιρίου επί της οδού Κύπρου. Αρχίζουν σήμερα στις αίθουσες του Απόλλωνα προβολές ταινιών του Γαλλικού κινηματογράφου. Πρόκειται για πρωτοβουλία των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας. Σήμερα και αύριο το πρωί ορκίζονται στο μεγάλο αμφιθέατρο του ιδρύματος απόφοιτοι του ΤΕΙ Καβάλας. Ημερήσια εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ οργανώνει την Κυριακή η Λέσχη Ποντίων. Στα πλαίσια επιμορφωτικής συνάντησης που έγινε χθες, οι σχολικοί σύμβουλοι της Καβάλας παρότρυναν τους δάσκαλους να κάνουν στα σχολεία μάθημα τοπικής ιστορίας. Σε εκδήλωση που θα γίνει στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να παραστεί ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

 

Την πρώτη του προπόνηση με την Ένωση έκανε χθες ο Μάκης Νικολαϊδης. Ο νέος προπονητής Άγγελος Κορωνιός δήλωσε αισιόδοξος για την σωτηρία της ομάδας. Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του ΑΟΚ για το ματς της Κυριακής στο Καυτατζόγλειο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης